Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !
EDIT:aczkolwiek jak juz kupowac, to polecam raczej 128Dcr, szczegolnie jesli jakies mody bys chcial robic to w srodku konstrukcja jest wdzieczniejsza, 128D plastikowy ma mocno zabudowane moduly w srodku + ekrany wszedzie a w Dcr jest miejsca duzo bez przeszkadzajacych ekranow itd. VDC w Dcr ma takze jakies dodatkowe wlasciwosci ale jak wiadomo softu dla VDC malo a do trybu CP/M sa lepsze maszyny
Ja na przyklad nigdy nie uzylem trybu 2sided na prawdziwym 1571
Cytat: Raf w 23 Listopada 2017, 18:43 Ja na przyklad nigdy nie uzylem trybu 2sided na prawdziwym 1571 A ja używałem. Super frajda. Nagrywałem sobie tak m.in. zaki. Ale niestety za każdym razem trzeba było komendą odpalać tryb dwugłowicowy, co imho jest lekko uciążliwe. Ale odpowiadając na pytanie w temacie wątku - zawsze się opłaca, nawet jako lokatę finansów.
Ja sobie chwalę C128D za :- Wygodną klawiaturę- Wbudowaną stację (przydaje się do wygodnej pracy pod Geos-em ,ale do oglądania demek to lepiej dorobić wyłącznik i używać C1541 )- Czasami niektóre demka z C64 wykrywają ,że mają do czynienia z C128 i można się cieszyć dodatkowymi efektamiOczywiście ulubiona komenda na tym komputrze to GO64 .
Cytat: wojtek9989 w 23 Listopada 2017, 19:58Ja sobie chwalę C128D za :- Wygodną klawiaturę- Wbudowaną stację (przydaje się do wygodnej pracy pod Geos-em ,ale do oglądania demek to lepiej dorobić wyłącznik i używać C1541 )- Czasami niektóre demka z C64 wykrywają ,że mają do czynienia z C128 i można się cieszyć dodatkowymi efektamiOczywiście ulubiona komenda na tym komputrze to GO64 .Wykrywają też depackery i depakują szybciej.U mnie 128D śmigał na co dzień z Actionem, więc GO64 było zbędne.
Mam 128D, z bardzo słaba klawiaturą. Kupiłem bardziej na sentymenta, bo mój kuzyn miał taki, i wraz z monitorem prezentował sie wyśmienicie na biórku. Co do modzenia przy takim kompie, to tak średnio to widzę.