Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Budda intro vs reszta swiata  (Przeczytany 1510 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline retrozbych

• Level 2
  • **
    • my Facebook profile
Budda intro vs reszta swiata
« dnia: 07 Listopada 2017, 19:36 »
No ale sorry, że się uniosłem i dokładnie jest tak, jak napisało mi przed chwilą kilka osób w priv'ie na Facebook, że powinienem się cieszyć, że nie jestem na ostatnim miejscu, tylko na 74-tym, za to ilu ludziom z CSDB ubliżyłem i wyzwałem od najgorszych. Spoko, sorry jeszcze raz i dzięki, że jest jak jest ! Ja może i za bardzo się wkręciłem już w ten rytm przejmowania się tym wszystkim, podobnie jak większość ludzi z CSDB np. Karmic/HVSC zrobił mi kazanie w "production notes", że nie usunąłem jego kilku linijek kodu z intra http://csdb.dk/release/?id=160274 , gdzie pozdrawiam tylko większość znajomych ludzi z Polski i nie tylko. Najlepsze jest to, że te jego kilka linijek kodu nie ma w tym intrze żadnego działania ...

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
Re: Budda intro vs reszta swiata
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Listopada 2017, 09:33 »
intro wysypuje się na jukeju. too much vaseline error...

Offline retrozbych

• Level 2
  • **
    • my Facebook profile
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Listopada 2017, 17:31 »
Sudi nie interesuje mnie to, że masz inną orientacje seksualną i ja chociaż nie lubie takich jak ty, to nic też do takich nie mam, więc się nie naśmiewałem z ciebie, ale ty już teraz przsesadzasz. Masz coś do mnie, to przyjedź do Polski i wyjaśnimy sobie, a nie tylko cwaniakujesz przez internet. Nazwałem cie "cwaniak", po imieniu, bo takich tak nazywają za kratkami, co lubią przytulać wiesz co, więc tam znajdziesz chętnych, nie tu

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Listopada 2017, 17:38 »
intro wysypuje się na jukeju. too much vaseline error...
Moze sie Lolitka zajmij ? ;) Albo napisz cos konstruktywnego, ostatnio duzo tematow bylo poruszanych na C64P, takze scenowych.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Listopada 2017, 17:40 »
A ja się zgadzam z Sudim. W intrze jest tak dużo vazeliny, że aż mdli. Niestety takie vazeliny w dzisiejszych czasach nie działają, co pokazują wyniki crack intro msx compo. ;)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Listopada 2017, 18:13 »
nie no, interko dizajnowo podoba mi się, to tak kładąc na drugą szalę...just keep on going!

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Listopada 2017, 18:40 »
jeszcze mała uwaga - przed wrzuceniem mego posta interko miało jak db pamiętam ok. 40+ zassań na csdb (po 3 dniach od premiery), teraz ponad 90!
Oskar, dawaj adres to poślę fakturkę za reklamę! ;)

Offline retrozbych

• Level 2
  • **
    • my Facebook profile
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Listopada 2017, 19:58 »
Sudi, masz poważną firmę komputerową w Holandii, która przynosi wielkie zyski, jak sam napisałeś jakiś czas temu, to rozumiem, że jesteś dobrym koderem i naśmiewasz się z mojego intra, gdzie chciałem tylko pozdrowić parę osób i grup. Nie zakodowałem tam nic konkretnego, a nawet nie chciało mi się usunąć kilku linijek zbędnego kodu Karmic'a/HVSC tzn. zrobione tak na szybko. Nie trudno też zauważyć, że nie idę już w stronę kodowania na C64, bo każdy dobrze wie, że to już dla mnie nie ma sensu. Sudi zrób chociaż trochę lepsze intro od tego, to wtedy wszyscy razem pośmiejemy się z mojego intra, ok ?

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Listopada 2017, 20:23 »
mówiłem poważnie - zrobiłeś czyste dla oka, fajne dizajnowo i klimatyczne intro. Mnie się podoba, i nie chcę zniechęcać, kontynuuj konstruktywną twórczość na C64... Zawsze lubiłem intra (przed grami i nie tylko), a moją szczytową formę znajdziesz tutaj http://csdb.dk/release/?id=72971 - małe interko poprzedza kolię. Have fun!
« Ostatnia zmiana: 08 Listopada 2017, 20:27 wysłana przez SUDi »

Offline retrozbych

• Level 2
  • **
    • my Facebook profile
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Listopada 2017, 20:40 »
Sudi, a może cie oburzył ten post :

No ale sorry, że się uniosłem i dokładnie jest tak, jak napisało mi przed chwilą kilka osób w priv'ie na Facebook, że powinienem się cieszyć, że nie jestem na ostatnim miejscu, tylko na 74-tym, za to ilu ludziom z CSDB ubliżyłem i wyzwałem od najgorszych. Spoko, sorry jeszcze raz i dzięki, że jest jak jest ! Ja może i za bardzo się wkręciłem już w ten rytm przejmowania się tym wszystkim, podobnie jak większość ludzi z CSDB np. Karmic/HVSC zrobił mi kazanie w "production notes", że nie usunąłem jego kilku linijek kodu z intra http://csdb.dk/release/?id=160274 , gdzie pozdrawiam tylko większość znajomych ludzi z Polski i nie tylko. Najlepsze jest to, że te jego kilka linijek kodu nie ma w tym intrze żadnego działania ...

gdzie się nabijam, bo nikomu tam przecież nie ubliżałem, a może jak większość, to ty też Sudi mocno trzymasz stronę wielce jaśnie pana Moloch'a, największego programisty, wielkiego administratora, jakże popularnej i najlepszej na całym świecie strony CSDB :D Ja przecież nie pasuję do takich jak on, bo jestem tylko jakimś zwykłym muzykiem - grajkiem, więc trzeba mnie zniszczyć, również w Polsce i jak mogłem się tak unieść w kierunku tego bardzo wielkiego człowieka. Znudziło mi się to po przeczytaniu kilku postów Moloch'a na innych forach, gdzie szybko zrozumiałem, jaka z niego jest ELYTA. Nie będę jednak takim jak on pokazywał, jakim jestem "grajkiem" i kim on mógłby się stać przy mnie, odnośnie programowania, wolę zachować to dla siebie i zacząć robić coś pożytecznego. Nie pije już, ale jak będę jeszcze kiedyś pijany jak bela, to dopiero wtedy będę mógł rozmawiać "poważnie" z takimi jak Moloch !

Offline retrozbych

• Level 2
  • **
    • my Facebook profile
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Listopada 2017, 21:27 »
kontynuuj konstruktywną twórczość na C64...

Kontynuować ? ale gdzie, na CSDB ? Niestety nie mogę, bo rozumiem tych ludzi, że CSDB to już jest ostatnie miejsce dla tej garstki ludzi z pradawnej sceny C64, więc mogą się narazić prawdziwemu scenowcowi Moloch'owi, że np. dali mi za wysokie noty, lub coś podobnego, to ten prawdziwy scenowiec Moloch wyrzuci (zbanuje) jeszcze ich jak śmieci i da wszystkim do zrozumienia na całe wieki w Trivia, że są totalnym zerem, a nie historią sceny C64, bo narazili się największemu guru sceny C64 tzn. Moloch'owi, który tak to napisze, że zrobi jeszcze z nich jakiś morderców, bo wrzucili zdjęcia przypadkowych osób pobrane z internetu na Facebook, a nie na CSDB. Moloch'a tknąć palcem nie wolno, a co dopiero powiedzieć mu prawdę co o nim się myśli np. na priv, jak ja to zrobiłem, to już jest poważne przestępstwo, więc ludzie boją się go jak ognia ... Tak wygląda już w dzisiejszych czasach nasza scena komputerowa C64. Ja chciałem to zmienić i zrobić nową stronę dla sceny C64, ale oni wolą przekręty w votach na CSDB i aby bóg Moloch robił co chce, a Hedning zakazywał pisania w komentarzach jednego słowa "pozdrawiam" w j.polskim do Polaków oczywiście, bo prawo CSDB tego zabrania, ale wiele razy widziałem już w jego ojczystym języku kilka komentarzy na CSDB, które nie zostały "ocenzurowane", jak on to nazwał pod produkcją Elysium z Load Error 2017. Szkoda słów ! Ja jeszcze pewnie coś zrobię na C64, jak złapię wenę, ale wrzucę to na C64Power :) Dzięki !

Offline retrozbych

• Level 2
  • **
    • my Facebook profile
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Listopada 2017, 21:46 »
A ty V-12/Tropyx zacznij jeszcze wydawać "Polski" magazyn Hot-Style w języku chińskim, to złapiesz więcej plusów u Hedning'a i Moloch'a, to będziesz miał wtedy 400 pobrań z CSDB, a nie tak jak teraz prawie 300

Offline retrozbych

• Level 2
  • **
    • my Facebook profile
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Listopada 2017, 22:52 »
Moloch również pokazał swoją władze nad sceną C64, kiedy napisał pod koniec w trivia na moim profilu CSDB, że nie wolno mieć dwóch ksyw na scenie C64, bo Moloch sobie nie życzy i za to będzie ban oraz będziesz też musiał odejść ze sceny C64, chyba że chcesz z nim zacząć. Hedning zbanuje cie, zanim zdążysz usunąć swój profil CSDB, a Moloch wtedy dopisze ci trivia. Ciekawe rzeczy słyszę jakiś czas temu, że wszyscy wiwatują, oklaski, brawa, w komentarzach na CSDB - "nice, very nice, really nice", bo Genesis Project i Triad stały się najlepszymi grupami na świecie. Dziwny zbieg okoliczności, że Hedning jest w GP i jest adminem CSDB oraz Moloch jest w Triad i również jest adminem CSDB, więc spróbujcie napisać/powiedzieć, że te grupy nie są najlepsze na świecie, to Moloch i Hedning się z wami policzy ... taką mamy scene C64 w tych czasach !

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Listopada 2017, 22:54 »
Niestety ziom, scena C64 obrodziła wieloma wieloma prodkami i talentami, często wybitnymi a my dwoje jesteśmy tylko gównianymi rybkami pływającymi w tym gównianym oceanie talentów. Ty chociaż wyjechałeś na boczną asfaltówkę prowadzącą na highway scenowej chwały, ja ledwie przekręciłem kluczyk w stacyjce ale rzęch zgasł na dobre. Anyway, każdemu według zasług.

Ja jeszcze pewnie coś zrobię na C64, jak złapię wenę, ale wrzucę to na C64Power :) Dzięki !

przeglądnąłem twe intra, myślę że spokojnie pociągniesz na wyższy level, nawet jeśli głównie w tej dziedzinie.

Offline retrozbych

• Level 2
  • **
    • my Facebook profile
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Listopada 2017, 21:56 »