Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Re: Co u Was ostatnio leci na BANI  (Przeczytany 3591 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TD-303

• Level 3
Re: Re: Co u Was ostatnio leci na BANI
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Kwietnia 2017, 09:29 »
TD-303 również sorry i napisałem ci serio, bo ja kiedyś też inwestowałem w sprzęt, bo wydawało mi się, że to będzie dla mnie recepta na sukces. Nie wiele mi to dało, bo grałem elektronikę gdzieś tylko po klubach za grosze. Zrozumiałem później, że trzeba się nauczyć czegoś konkretnego i jedynie praca zespołowa z fachowcami, którzy przeważnie to też mają bardzo dobre pojęcie w konkretnej dziedzinie muzyki, to zaczęła dopiero przynosić dla mnie jakieś większe efekty ! Dużo się kiedyś uczyłem, w sensie praktyki i teorii, współpracy z wokalistami i wokalistkami w studio, to później zostawiłem te sprzęty do grania techno na żywo, bo dobrze się jednak w tym sprawdzam jako ich producent, beatmaker, czy jak to się jeszcze zwie oraz organizacji przeróżnych rzeczy z tym związanych. Nie jest to na pewno styl hip-hop, więc nie wiem jak jest poprawnie napisać, że ich producent, beatmaker, a może oba słowa oznaczają to samo ...

Sorry man, ale ta gadka mnie nie przekonuje. Niby piszesz jakim to nie jesteś producentem z wielkim doświadczeniem tylko to co przedstawiłeś nie trzyma takiego poziomu.

http://www.modules.pl/?id=modules&aid=1578

...także sory gregory ja nie będę Ciebie klepał po pleckach. Fajnie, że robisz muzę, ale brakuje Ci dużo do tego żeby się tak wozić. Pzdr303!

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Kwietnia 2017, 09:43 »
Bardzo proszę szanowną moderację o wydzielenie offtopowych wypowiedzi i umieszczenie w odpowiednim miejscu - będą mogli dokończyć tam swoją dyskusję.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Kwietnia 2017, 10:23 »
Nikogo tutaj nie ośmieszam tak jak wy to robicie w dziecinny sposób ! Scorpik dzisiaj sam o tym pisał na Facebook, że to go trochę zniszczyło. Powiedziałem, co powiedziałem i przynajmniej napisałem "sorry", za moje wcześniejsze zachowanie. Bawcie się dalej na C64power, a ja więcej tu nie będę się już logował, to mam nadzieję, że teraz co niektórym ulży. Nie jest mi jednak do niczego potrzebne takie pajacowanie. Pozdrawiam jeszcze tylko niektórych ludzi, którzy są w porządku !
ja już wielokrotnie taki dramat widziałem, potem ludzie wracali na forum... po prostu pewnych ludzi trzeba ignorować, zniszczyli jedno forum teraz się zabrali za niszczenie kolejnego.
hipokryzja level infinity.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Kwietnia 2017, 15:40 »
Sorry man, ale ta gadka mnie nie przekonuje. Niby piszesz jakim to nie jesteś producentem z wielkim doświadczeniem tylko to co przedstawiłeś nie trzyma takiego poziomu.

http://www.modules.pl/?id=modules&aid=1578

...także sory gregory ja nie będę Ciebie klepał po pleckach. Fajnie, że robisz muzę, ale brakuje Ci dużo do tego żeby się tak wozić. Pzdr303!

No dokładnie TD-303 i masz rację, że przesadzałem. Coś tam jednak teraz trochę więcej zarabiam tym, niż jak kiedyś graniem techno po klubach, ale cały czas się nadal rozwijam, uczę nadal nowych rzeczy, związanych z branżą muzyczną, ale nie koniecznie z samą muzyką, więc nie ignoruję nikogo. Na początku, kiedy zadałeś mi to pierwsze pytanie, to sobie pomyślałem, że może zaczynasz zabawę z muzyką, więc chciałem ci tylko coś doradzić. Z tego co teraz widzę, to masz chyba nawet spore pojęcie, a jeszcze do tego sprzęt, więc jak najbardziej jesteś dla mnie ciekawą osobą. Na modules.pl są moje moduły, które zrobiłem 10-20 lat temu, które wrzuciłem tam na pamiątkę, z czasów Amiga (jeszcze lata 90-te) oraz początki PC (2001 rok). Wrzuciłem tam też źródłowe utwory z GoatTracker (Commodore 64), które są dla mnie właśnie tym poziomem w tych czasach, o którym napisałeś. Chodzi o ograniczenia, dźwięki generowane przez Sound Interface Device, kombinacje z filtrami, nie sample czy VSTi oraz tylko 3 kanały (ścieżki), a nie 30 lub nawet 300 jak na PC... Ja jestem też ciekawy jakie masz plany na przyszłość odnośnie muzyki, ale się też domyślam, że raczej nie zdradzisz publicznie na forum. Nie chce zaczynać znowu jakiejś dziwnej rozmowy, że może się wywyższam, bo tak nie jest, ale byłbym ciekawy twojego skilla na Commodore 64 np. na GoatTracker. Oczywiście się nie denerwuj, bo nie napisałem tego specjalnie, tylko z ciekawości i raczej myślę o tym, że może jeszcze porozmawiamy o czymś ciekawym odnośnie muzyki na PC, gdzie jak napisałem przedtem to może ja się czegoś od ciebie nauczę :) Demoscena chyba taka już była i jest od zawsze, że ciągle się czegoś na niej uczymy, więc takie wywyższanie się to jak najbardziej jest głupotą. Pozdrawiam również i życzę wam wszystkim wesołych świąt wielkanocnych :)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Kwietnia 2017, 19:56 »
hipokryzja level infinity.

Przecie zmarchiwstał. I to jeszcze pod tym samym nikiem.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Kwietnia 2017, 01:52 »
bo mało kto umiał wtedy zrobić takie rzeczy, jakie ty robiłeś

UPADŁEŚ NA GŁOWĘ, NIE BYŁEM NA ŻADNYCH CHARTSACH

a ty mi za to ubliżasz !

niby gdzie.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Kwietnia 2017, 08:15 »

a ty mi za to ubliżasz !

niby gdzie.

Ja raz tylko zobaczyłem siebie w jakimś magazynie dyskowym na chartsach, ale tylko jako kodera, a to było jeszcze w latach 90-tych, to byłem lekko pod wrażeniem. Nie mogę do dzisiaj nawet znaleźć tego magazynu, bo nie pamiętam nazwy. Mam wszystkie Polskie magazyny jakie wyszły, ale szukać w każdym "chartsy", to też mi sie nie chce, bo jest ich sporo . Myślę, że byłem już wtedy nie najgorszym koderem, skoro umiałem zakodować np. scroll D.Y.C.P'y, wyjść z ramek bocznych i wiele, wiele innych rzeczy. Kupiłem sobie nawet książki "mapa pamięci", zbierałem magazyn C&A, kupiłem sobie też HardTrack'a do komponowania muzyki itd. Szkoda, że kiedyś inaczej podchodziłem do tego, że scena C64 odejdzie wraz z Amigą, a później PC, to nikt nie będzie już nigdy nawet do tego wracał. Dzisiaj jak dla mnie to jest nadal lekkie zdziwienie, że nie tylko scena C64 nadal trwa, ale jeszcze się rozwija :) Poznałem później (jeszcze w latach 90-tych) Human'a i wstąpiłem do grupy Undying. Zacząłem kodować edytor do ich magazynu, nie pamiętam tez jakiego oraz kolekcję graficzną jakiegoś grafika, też nie pamiętam którego. Nigdy tego nie dokończyłem, bo nagle był "boom" na Amigę, to też kupiłem i sprzedałem C64, wraz ze wszystkim na dyskietkach, które poszło pod format na gry u innego właściciela, a było tam sporo zaczętych i też nigdy nie opublikowanych moich kodów, inter, utworów, a nawet jakieś demo z IRQ loaderem

Offline TD-303

• Level 3
Re: Co u Was ostatnio leci na BANI
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Kwietnia 2017, 10:23 »
Hahaha co kolo :) Wesołych Świąt :)

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Kwietnia 2017, 11:02 »
Pozdrawiam również i życzę wam wszystkim wesołych świąt wielkanocnych :)

Tobie również Wesołych Spokojnych Świąt, Buddha :)

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Kwietnia 2017, 14:01 »
Dzięki serdeczne i nawzajem !!! Coś na poprawienie humoru, aby to były "wesołe święta" :) TD-303 nie napiszę teraz tego specjalnie, czy po to, aby zacząć jakąś kolejną przepychankę, tylko po to, aby poprawić ci humor ! :) Ja żartowałem z tą sceną Amiga i PC, bo do czego mi to potrzebne, dla reklamy ? Kiedyś to może jeszcze było mi trochę potrzebne, ale już nie teraz ... Scena Commodore 64 to dla mnie fame (sława  8) )w tych czasach, a wszystko inne to już tylko żmudna i monotonna praca. Wyobraź sobie TD-303, że to dopiero się zaczyna, ale od teraz w sensie pozytywnym tzn. nie mam zamiaru robić już żadnych "strzałów" na scenie, że tak powiem. Ostatnio zaplanowałem sobie wszystko dokładnie tak, że sprzętem moim w rozsławianiu się na pół świata, lub jeszcze dalej to będzie tylko stary i poczciwy "Sound Interface Device" oraz odnośnie programowania to "1 MHZ" mikroprocesor 6502 ! Co prawda już nie publikuje linków na Facebook, bo później dostawałem dziwne wiadomości, komentarze - "co to za piksele i kocia muzyka?" :D Wiadomo, że jesteśmy sobie tutaj w pewnym środowisku ludzi, którzy wiedzą np. jak trudno docyklować program na C64, zoptymalizować pamięć 64 kb i wiele, wiele innych rzeczy oraz np. jak zrobić muzykę, która choć troszkę przypomina sample z Amigi np. kick bass'y, kombinacje filtrów, aby uzyskać kwasowe dźwięki itp. Na prawdę to mnie kręci, ograniczenia i mam nadzieję, że was też :) W tych czasach to widzę już co się dzieje, że taki 15-to latek instaluje FL studio i po kilku miesiącach nauki wstawiania kwadracików na pianoroll'ach wrzuca np. na youtube w miarę profesjonalne utwory, które to raczej program robi za niego ... Mam nadzieję, że uda mi się spełnić jeszcze jakieś marzenie, którego nie spełniłem kiedyś tzn. chociaż raz zrobić jeszcze coś, co kiedyś podziwialiśmy na Commodore 64 np. w latach 90-tych, bo po prostu wydawało się nie możliwe do zrobienia na takim sprzęcie ;)

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Kwietnia 2017, 20:58 »

a ty mi za to ubliżasz !

niby gdzie.

Ja raz tylko zobaczyłem siebie w jakimś magazynie dyskowym na chartsach, ale tylko jako kodera

ej typie, ale co ty piszesz do mnie.
najpierw jakies bajki z dupy o mojej rzekomej zajebistosci, potem że ci ubliżam.

w odpowiedzi na 'gdzie?' piszesz jakieś farmazony o swojej obecności na czartsach.
czyżby styki popaliło ostatecznie?
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2017, 21:01 wysłana przez comankh »

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Kwietnia 2017, 21:42 »

a ty mi za to ubliżasz !

niby gdzie.

Ja raz tylko zobaczyłem siebie w jakimś magazynie dyskowym na chartsach, ale tylko jako kodera

ej typie, ale co ty piszesz do mnie.
najpierw jakies bajki z dupy o mojej rzekomej zajebistosci, potem że ci ubliżam.

w odpowiedzi na 'gdzie?' piszesz jakieś farmazony o swojej obecności na czartsach.
czyżby styki popaliło ostatecznie?

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Kwietnia 2017, 00:15 »
Comankh ubliżasz mi tym, że "błagasz" już o stałego bana dla mnie, robiąc ze mnie już lepiej napiszę "wroga" forum, aby nie przeklinać. Zresztą spoko, bo ty i tak zaraz napiszesz, że przecież byłeś/jesteś miły :) Nie chciało już mi się nawet tego usuwać "niby gdzie", bo na prawdę nie ma z kim rozmawiać !

TD-303 ja nadal czekam, chociaż na jeden link do twojego SID'a, bo wszystkim przedstawiłeś sprawę jasno, wchodząc na mój profil modules.pl, ze robię syf na GoatTracker, więc jestem na prawdę bardzo ciekawy twoich wypocin na Sound Interface Device . Mam też nadzieję, że to jednak tobie nie popaliło styków i nie pomyliłeś forum o sprzęcie DJ'skim z forum o Commodore 64 ?

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Kwietnia 2017, 00:38 »
Comankh ubliżasz mi tym, że "błagasz" już o stałego bana dla mnie, robiąc ze mnie już lepiej napiszę "wroga" forum, aby nie przeklinać.

ej, ale sugerujesz koledze wpierdol = nie ma na scenie miejsca dla takich jak ty.
czego nie rozumiesz?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Kwietnia 2017, 06:28 »
Scena dwóch standardów, zalezy komu.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....