Dzięki serdeczne i nawzajem !!! Coś na poprawienie humoru, aby to były "wesołe święta"
TD-303 nie napiszę teraz tego specjalnie, czy po to, aby zacząć jakąś kolejną przepychankę, tylko po to, aby poprawić ci humor !
Ja żartowałem z tą sceną Amiga i PC, bo do czego mi to potrzebne, dla reklamy ? Kiedyś to może jeszcze było mi trochę potrzebne, ale już nie teraz ... Scena
Commodore 64 to dla mnie fame (sława
)w tych czasach, a wszystko inne to już tylko żmudna i monotonna praca. Wyobraź sobie TD-303, że to dopiero się zaczyna, ale od teraz w sensie pozytywnym tzn. nie mam zamiaru robić już żadnych "strzałów" na scenie, że tak powiem. Ostatnio zaplanowałem sobie wszystko dokładnie tak, że sprzętem moim w rozsławianiu się na pół świata, lub jeszcze dalej to będzie tylko stary i poczciwy "Sound Interface Device" oraz odnośnie programowania to "1 MHZ" mikroprocesor 6502 ! Co prawda już nie publikuje linków na Facebook, bo później dostawałem dziwne wiadomości, komentarze - "co to za piksele i kocia muzyka?"
Wiadomo, że jesteśmy sobie tutaj w pewnym środowisku ludzi, którzy wiedzą np. jak trudno docyklować program na C64, zoptymalizować pamięć 64 kb i wiele, wiele innych rzeczy oraz np. jak zrobić muzykę, która choć troszkę przypomina sample z Amigi np. kick bass'y, kombinacje filtrów, aby uzyskać kwasowe dźwięki itp. Na prawdę to mnie kręci, ograniczenia i mam nadzieję, że was też
W tych czasach to widzę już co się dzieje, że taki 15-to latek instaluje FL studio i po kilku miesiącach nauki wstawiania kwadracików na pianoroll'ach wrzuca np. na youtube w miarę profesjonalne utwory, które to raczej program robi za niego ... Mam nadzieję, że uda mi się spełnić jeszcze jakieś marzenie, którego nie spełniłem kiedyś tzn. chociaż raz zrobić jeszcze coś, co kiedyś podziwialiśmy na Commodore 64 np. w latach 90-tych, bo po prostu wydawało się nie możliwe do zrobienia na takim sprzęcie