Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Re: Co u Was ostatnio leci na BANI  (Przeczytany 3599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buddha

• Level 4
Re: Co u Was ostatnio leci na BANI
« dnia: 14 Kwietnia 2017, 12:44 »
@SUDI mam pytanie, czy naprawdę nie potrafisz odpuścić? Czy wszędzie gdzie Buddha napisze, tam i Ty wtrącisz swoją "szpilę".
Bo chyba raczej nie chcesz się nam wszystkim pochwalić, że właśnie takiej muzyki słuchasz?Jeszcze raz Ciebie proszę - jeżeli macie do siebie jakiekolwiek pretensje wyjaśnijcie to na PW lub jak chcecie spotkajcie się i wyjaśnijcie to osobiście.

Canga ja nie mam do nikogo tutaj żadnych pretensji, tylko raczej do siebie o moje wcześniejsze zachowanie. Chciałem porozmawiać z Sudi jak z człowiekiem, ale się nie da to ignor . Nie byłem przedtem na takich forach, to myślałem, że tak sobie tutaj rozmawiacie. Utworzyłem ten głupi wątek "hardkorowy koksu", ale szybko zrozumiałem, że to nie jest rozmowa, więc ja sobie odpuściłem. Wczoraj dostałem e-mail, czy chcę błędnego koła, wypisując dalej takie głupoty na ludzi ze sceny zagranicznej i CSDB.dk ? Oni wiedzą co było przyczyną mojego złego zachowania i pamiętają, że przedtem byłem w porządku. Dostałem nawet wczoraj zaproszenie na Gubbdata party, ale nie pojadę, bo mam przeprowadzki teraz i inne, to jedynie napisałem, że wystawię coś w compo itd. Nie wiem, bo może Nitro się wkurzył i jego tutaj nasłał na mnie, to aby ciebie Sudi znowu nie prowokować do trolowania, to napisz mu tylko ode mnie "sorry Nitro", bo nie byłem sobą i nie chce więcej tego powtarzać, ani nawet wracać do tego tematu !

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
Re: Re: Co u Was ostatnio leci na BANI
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Kwietnia 2017, 13:10 »
Co to za album? Jakieś namiary można dostać? Z chęcią posłucham (horror themes przy sprzątaniu odpowiadają dziś mojemu nastrojowi ^^ )

Soundtrack do 5 części Laleczki Chucky - Seed of Chucky. Wyguglujesz...

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Kwietnia 2017, 14:20 »
Sudi masz nową ksywe ? Chucky, tak ? ... Miło mi, Buddha :)

A ogólnie jak już rozmawiamy o muzyce i wykonawcach w tym wątku, to dodaję w załączniku zdjęcie w porządku kolegi, kompozytora, który kiedyś był na scenie Amiga, PC - Adam 'Scorpik' Skorupa. Nie wierzę, że on się tak postarzał w wieku 41 lat, więc ja też tak nie chce, bo jeszcze jakoś się trzymam, a mam dopiero 37 lat. Domyślam się, że Adam pewnie sporo imprezuje, podobnie jak ja przedtem, tylko zapewne dużo mniej. Ja wolę jednak trzymać się z dala od takiego trybu życia, co mi na pewno też lepiej wyjdzie na zdrowiu, a wam, twórcom, kompozytorom muzyki i nie tylko, z forum C64power, to też życzę dużo zdrowia !

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Kwietnia 2017, 14:21 »
przoszę moderatora o oderwanie się od malowania jajków i zrobienie tu ordnungu.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Kwietnia 2017, 14:26 »

Siema Buddha! Miło mi!
Chucky to alter ego, kiedy Sudi ma wolne.
Będzie to też moja nowa xywa na scenie, którą dopiero zakładam. Jeszcze nie wiem czego to będzie scena, może zostanę kompozytorem dźwięków na albańskim młocie pneumatycznym, nie wiem naprawdę..
Ale miło Cię poznać!

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Kwietnia 2017, 15:35 »

Siema Buddha! Miło mi!
Chucky to alter ego, kiedy Sudi ma wolne.
Będzie to też moja nowa xywa na scenie, którą dopiero zakładam. Jeszcze nie wiem czego to będzie scena, może zostanę kompozytorem dźwięków na albańskim młocie pneumatycznym, nie wiem naprawdę..
Ale miło Cię poznać!

Jak co to ja też chcę zostać producentem scenerem i z chęcią się zapiszę jak bedo zapisy.  Dziś bede zasysał z torrenta sample i czcionki.
Marzę aby kupić TB-303 za tysiąc złotych. (taaa marzenie :)

...a i żeby było  w temacie :) spoko ten soundtrack z "Seed of Chucky"
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2017, 15:39 wysłana przez TD-303 »

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Kwietnia 2017, 18:36 »
Nikogo tutaj nie ośmieszam tak jak wy to robicie w dziecinny sposób ! Scorpik dzisiaj sam o tym pisał na Facebook, że to go trochę zniszczyło. Powiedziałem, co powiedziałem i przynajmniej napisałem "sorry", za moje wcześniejsze zachowanie. Bawcie się dalej na C64power, a ja więcej tu nie będę się już logował, to mam nadzieję, że teraz co niektórym ulży. Nie jest mi jednak do niczego potrzebne takie pajacowanie. Pozdrawiam jeszcze tylko niektórych ludzi, którzy są w porządku !

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Kwietnia 2017, 19:02 »
Jak co to ja też chcę zostać producentem scenerem i z chęcią się zapiszę jak bedo zapisy.  Dziś bede zasysał z torrenta sample i czcionki.

to jak, zakładamy grupę? ;)

...a i żeby było  w temacie :) spoko ten soundtrack z "Seed of Chucky"

Jeśli nie oglądałeś to film też spoko, tzn. seria o Chuckym, najlepsze 1-3, potem już gorzej.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Kwietnia 2017, 19:03 »
Nikogo tutaj nie ośmieszam tak jak wy to robicie w dziecinny sposób ! Scorpik dzisiaj sam o tym pisał na Facebook, że to go trochę zniszczyło. Powiedziałem, co powiedziałem i przynajmniej napisałem "sorry", za moje wcześniejsze zachowanie. Bawcie się dalej na C64power, a ja więcej tu nie będę się już logował, to mam nadzieję, że teraz co niektórym ulży. Nie jest mi jednak do niczego potrzebne takie pajacowanie. Pozdrawiam jeszcze tylko niektórych ludzi, którzy są w porządku !
ja już wielokrotnie taki dramat widziałem, potem ludzie wracali na forum... po prostu pewnych ludzi trzeba ignorować, zniszczyli jedno forum teraz się zabrali za niszczenie kolejnego.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Kwietnia 2017, 19:08 »

Dude, zniszczyłeś się (reputację) tu sam. Już zapomniałeś listę swych grzeszków?
No tak, sobota, wieczór, proszę zapiąć pasy,
Lejdis and gejtlemens! Buuuuudddddaaaa isssss bakkkk!
<kurtyna w górę, słychać szeleszczenie folii z popcornem>

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Kwietnia 2017, 19:08 »
zniszczyli jedno forum teraz się zabrali za niszczenie kolejnego.

powiedział człowiek o sporym doświadczeniu w temacie...

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Kwietnia 2017, 19:25 »
Dobra to teraz tak serio... nie znam chłopa i nic do niego nie mam.
Buddho, poruszyła mnie Twoja historia na tyle, że pozwoliłem sobie na symboliczny pocisk "Na Melinie"
Nie chcę abyś znikał z forum C64 POWER :{ dla tego napiszę: przepraszam.

PS. Załatw mi TB-303 za 1000 zł i bedzie dobrze :D

Zapodam fajny kwaśny elektroniczny videoset:

https://www.facebook.com/unitbreda/videos/897176710424139/
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2017, 19:27 wysłana przez TD-303 »

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Kwietnia 2017, 19:37 »

Nie chcę abyś znikał z forum C64 POWER :{ dla tego napiszę: przepraszam.

Spoko on akurat nie przez Ciebie, każdy ma jakieś problemy, ja mam problem jak widzę jak dwóch bandziorów okłada inwalidę na wózku a trzeci jeszcze kamieniami rzuca.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Kwietnia 2017, 19:51 »
ja mam problem jak widzę jak dwóch bandziorów okłada inwalidę na wózku a trzeci jeszcze kamieniami rzuca.

Teraz kurwa widzisz jak to fajnie za kimś przyjść do nie swojej piaskownicy (chociaż akurat scenowe forum w sumie jest i "moją") i rozwalać układ, ba, postawić się z real-bandziorami przeciwko kumplowi...Karma wraca...
btw, pewne info z tym handicapom? Niedawno podawałeś inną wersję jak pamiętam. Chłopak to straaaszny bajkopisarz, no doubt, sprawdzałem u kilku którym się zwierzał, wersje są różne, pojazd nie potwierdził nikt. Przewija się tylko jedna pewna - zwiecha po...

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Kwietnia 2017, 06:56 »
Dude, zniszczyłeś się (reputację) tu sam. Już zapomniałeś listę swych grzeszków?
No tak, sobota, wieczór, proszę zapiąć pasy,
Lejdis and gejtlemens! Buuuuudddddaaaa isssss bakkkk!
<kurtyna w górę, słychać szeleszczenie folii z popcornem>

Myślałem przed chwilą, czy jest taka opcja na tym forum np. jak na Facebook, że blokuję ciebie, to wtedy ty nie widzisz tego co ja napiszę, a ja nie widzę tego co ty napiszesz. Nie będę jednak nawet tego sprawdzał, bo nie o to w tym chodzi, tylko o to co napisałeś wyżej. Nie mam do nikogo pretensji, że tak do mnie podchodzicie, więc nie chciałem sobie odpuścić i odejść z tego forum wyzywając was od różnych, a moje uciekanie, zmienianie imion, nazwisk to tak na prawdę też niczego nie rozwiąże. Wiesz, gdyby to była tylko "sobota" raz w tygodniu, jak napisałeś, ale było o wiele, wiele, wiele więcej, bo ja już nawet jak otrzeźwiałem to nadal miałem wrażenie, że jestem na bani przez kolejny tydzień, bo nadal mówiłem, pisałem głupoty, zachowywałem się nieodpowiedzialnie. Nie ma sensu, abym się znowu powtarzał, bo to już jest nudne i też kogo to obchodzi, a są setki tysięcy ludzi z podobnymi problemami. Ja was tylko ostrzegam przed czymś takim, bo człowiek traci kontrole i wydaje mu się co innego, że robi, mówi dobrze, ale tak na prawdę to robi źle. Nie rozumiałem tego przedtem, ale w końcu do mnie dotarło, że muszę z tym definitywnie skończyć na zawsze. Uważam nadal, że nie jestem jakimś zwykłym prostakiem, bo wtedy to może i by mi nie zależało. Coś tam jednak potrafię, czego uczyłem się przecież od lat 90-tych, to właśnie dotarło to do mnie, że takim czymś jak alkohol to wszystko niszczę. Zło, szatan, który za pośrednictwem takich rzeczy siedzi w twojej głowie to mówi ci, że robisz dobrze, że tak właśnie powinno być itd. Chociaż mnie tutaj nie lubicie, to ja i tak nadal was ostrzegam, bo dzieją się później jeszcze gorsze rzeczy z człowiekiem, bo zaczynałem mieć już takie myśli, że wszystko traci sens, wszystko jest już nudne i bez sensu, a mimo nawet tego, że mam pieniądze, rodzinę itd. itp. Myślę, ze każdy się domyśla, do czego mogą później doprowadzić takie myśli :/ ... Wczoraj poznałem dwóch koderów ze sceny PC, z którymi sobie rozmawiam, którzy widzą, że też mam jakieś pojęcie. Napisałem w poście coś takiego "nie chce się ośmieszyć swoją nie najlepszą wiedzą, wśród elity koderów, takich jak wy, bo zapewne to co ja wiem teraz na temat programowania jest dla was banalnie proste". Odpisali mi, że prawdziwi scenowcy nikogo nie ośmieszają, a samo to, że masz do tego ogromną pasję i chęci to zapewne z czasem będziesz na równi z nami. Czułem się na prawdę bardzo dobrze i dostałem wczoraj też kolejne zaproszenie na party, aby się z nimi spotkać i tam porozmawiać z nimi osobiście na tematy programowania :) Wystawić coś w compo na platformę C64, Amiga i PC, gdyż będzie to party multiplatformowe. W dwóch słowach to wolę się rozwijać, poznawać nowych ciekawych ludzi oraz mieć 100 innych zajęć od picia alkoholu i staczania się. TD-303 również sorry i napisałem ci serio, bo ja kiedyś też inwestowałem w sprzęt, bo wydawało mi się, że to będzie dla mnie recepta na sukces. Nie wiele mi to dało, bo grałem elektronikę gdzieś tylko po klubach za grosze. Zrozumiałem później, że trzeba się nauczyć czegoś konkretnego i jedynie praca zespołowa z fachowcami, którzy przeważnie to też mają bardzo dobre pojęcie w konkretnej dziedzinie muzyki, to zaczęła dopiero przynosić dla mnie jakieś większe efekty ! Dużo się kiedyś uczyłem, w sensie praktyki i teorii, współpracy z wokalistami i wokalistkami w studio, to później zostawiłem te sprzęty do grania techno na żywo, bo dobrze się jednak w tym sprawdzam jako ich producent, beatmaker, czy jak to się jeszcze zwie oraz organizacji przeróżnych rzeczy z tym związanych. Nie jest to na pewno styl hip-hop, więc nie wiem jak jest poprawnie napisać, że ich producent, beatmaker, a może oba słowa oznaczają to samo ... Comankh, a jeszcze co do ciebie, to pamiętam jeszcze w latach 90-tych, kiedy oglądałem twoje grafiki w demach, które kodował Druid, to ja na prawdę to podziwiałem, tylko teraz nie wiem czy to ty byłeś wtedy pod nick'em Comanche/Agony Design, czy może kogoś innego z tobą mylę ? . Szczerze, to ja jestem pod wrażeniem, ze jednak się rozwinąłeś, a nawet to, że jeszcze się zajmujesz muzyką itd. Kiedyś, w latach 90-tych to nie było dla mnie możliwości z tobą nawet porozmawiać, więc wkurza mnie to, że ja mówię do ciebie teraz z szacunkiem, bo mało kto umiał wtedy zrobić takie rzeczy, jakie ty robiłeś, a ty mi za to ubliżasz ! Zdaje się był jeszcze dobry Cronos, Astaroth i kilku innych grafików, ale ty na pewno byłeś w tej 10-tce najlepszych !
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2017, 06:58 wysłana przez Buddha »