W zasadzie to już skończyłem, jest jakiś drobny bug ale nie wiem czy będę go poprawiał bo nie jest uciążliwy. Przy okazji zrobiłem rename i gra ukaże się pod tytułem "SID Hero" bo bardziej nawiązuje ona do "Guitar Hero" niż do "AudioSurf".
W aktualnej wersji znalazło się 30 utworów różnych kompozytorów, część ze zgodą część bez ale myślę że nie ma to większego znaczenia skoro gra i tak będzie za free. Dla każdego utworu rejestrowany jest najwyższy osiągnięty wynik oraz 4 literowy nick, hi score oczywiście zapisuje się na dyskietce. Gra nie korzysta z żadnego loadera (może kiedyś to opanuję
) co pewnie jest dobrą informacją dla posiadaczy SD2IEC.
Tylko teraz nie wiem gdzie to upublicznić, do "Silesia Party" daleko, nie mam pojęcia gdzie/kiedy jest jakiś event lub cuś gdzie mógłbym gierkę wystawić/wysłać, ktoś mi może podpowie?
Jak ktoś ma jakieś propozycje muzyczne które widziałby albo raczej słyszałby w takiej gierce to można je składać, może coś zamienię. Z tym że proponowane utwory muszą spełniać warunki.
- adres początkowy od $1000
- adres init $1000
- adres play $1003
- długość całkowita pliku sid max ok 8500 bajtów ($217E)
- szybkość x1 (bez sampli)
- musi to być pierwszy subsong
Jak ktoś nie wie czy jakaś muzyka je spełnia to nie ma problemu - jestem w stanie szybko zweryfikować dany utworek, pod warunkiem że znajdę go w HVSC. Dodam jeszcze że niektóre utworki można relokować więc jak coś ma adres początkowy od $3000 to wcale nie znaczy że się nie nadaje, bo jeśli ma init pod $3000 a play pod $3003 to powinno być ok.