Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [S]Commodore C64C. C64, plus/4, floppy disk 1541+, magnetofony, Atari 800XL+1010  (Przeczytany 1167 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Plewkoski

• Level 1
  • *
Witam!

Czy mógł bym was prosić o pomoc w sprzedaniu/wycenie sprzętu, który posiadam?
Jestem totalnie zielony jeśli chodzi o stare komputery/konsolę i nie wiem co mam z tym zrobić :/
Mam niepotrzebny sprzęt i z tego co sam doszedłem jest to:
Commodore C64C, 2x Commodore C64, Commodore plus/4, Atari 800XL, Sinclair ZX81.
Dodatkowo Floppy Disk 1571 oraz 3x 1541, magnetofony do wszystkich Commodore i Atari.
Dołączam 2 zdjęcia całości. Jeśli coś Was zainteresuje, zdjęcia lepsze jakości będę mógł zrobić jutro.
http://scr.hu/2s1l/tukcc
http://scr.hu/2s1l/0fovu

Offline nameless

• Level 4
www.allegro.pl
www.olx.pl

Wystawiasz każdy sprzęt oddzielnie z ładnymi zdjęciami i opisem. Zaczynasz od 1 PLN
i liczysz kasę :-)

Nikt z nas nie jest jasnowidzem ile jakiś wariat jest wstanie dać za sprzęt.

Offline Plewkoski

• Level 1
  • *
Rozumiem, dzięki za odpowiedź ;)
Ewentualnie jak ktoś jest z Lublina lub ma po drodze i jest zainteresowany to zapraszam na priv :)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Proponuje też czytać regulamin :)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Witam!

Czy mógł bym was prosić o pomoc w sprzedaniu/wycenie sprzętu, który posiadam?
Jestem totalnie zielony jeśli chodzi o stare komputery/konsolę i nie wiem co mam z tym zrobić :/
Mam niepotrzebny sprzęt i z tego co sam doszedłem jest to:
Commodore C64C, 2x Commodore C64, Commodore plus/4, Atari 800XL, Sinclair ZX81.
Dodatkowo Floppy Disk 1571 oraz 3x 1541, magnetofony do wszystkich Commodore i Atari.
Dołączam 2 zdjęcia całości. Jeśli coś Was zainteresuje, zdjęcia lepsze jakości będę mógł zrobić jutro.
http://scr.hu/2s1l/tukcc
http://scr.hu/2s1l/0fovu

No ba - przejrzyj Allegro i aukcje zakończone (na różnych "allegro archiverach" itp).

Graty nawet nawet, do tego jeszcze opakowania, które dla kolekcjonerów warte są nawet więcej niż faktyczny sprzęt ;)
-profil nieaktywny-

Offline misiek2

• Level 4
Zwykle takie prośby o wyceny olewa się ciepłym moczem. Na ppa to ostatnio plaga. Założyciel wątku nie wysilił się, żeby napisać czy sprzęt jest nietestowany /  testowany, jeśli tak to sprawny niesprawny. Takie informacje grubo decydują o wartości sprzętu. Z jednej strony chce wyceny, ale z drugiej nie kiwnął palcem, żeby przynajmniej orientacyjnie przedstawić informację umożliwiające wycenę. Poza tym jeden wyceni to na 200 zł inny na 400 zł, przyjmując że to jest nietestowane. Jeśli jest to sprzęt nietestowany i wygląda jak na zdjęciach to oferuję 500 zł z odbiorem w Lublinie.
« Ostatnia zmiana: 09 Marca 2016, 10:40 wysłana przez misiek2 »

Offline flypeter

• Level 1
  • *
Myślę, że na allegroszu za nietestowane wykopki z piwnicy i tysiaka za całość dostanie :)

Offline misiek2

• Level 4
Może i dostanie nawet 5 tysi, ale po co się pyta ile to warte, skoro ceny na allegro potrafią zaskakiwać każdego dnia. Jak chce się hajsu to trzeba najpierw sprawdzić czy sprzęt działa, a później wystawić najlepiej od 1 zł. Te c64 w boxach o ile są sprawne to pójdą spokojnie ponad 200 / 300 zł za szt. C64C jest warte mniej więcej 50 zł, jeśli w miarę wygląda i jest sprawne. Ten Cplus4 w boxie też może być ciekawym zakupem i osiągnąć niezłą dniówkę jak na polskie realia. A może się boi sprawdzić ... Nietestowane chyba są droższe niż niesprawne.

Offline maliniak

• Level 5
No ja zauważyłem że ceny za towar niesprawdzony są wyższe jak towar sprawdzony i sprawny.
Ludzie wolą płacić za dreszczyk emocji przy pierwszym włączaniu sprzętu.

Offline bor@s

• Level 3
Zasadniczo kupując nówkę sprzęt w sklepie w zaplombowanym kartonie też kupujemy "niesprawdzony". Tylko, że to jest uczciwie "niesprawdzony".

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
No ja zauważyłem że ceny za towar niesprawdzony są wyższe jak towar sprawdzony i sprawny.

potwierdzone info, dzięki temu już mi się odechciało kompletować i wybielać sprzęty na sprzedaż.
myję obudowy ludwikiem, odkurzam płytę, sprawdzam czy coś widać na monitorze i adieu.

Offline Plewkoski

• Level 1
  • *
Przepraszam wszystkich jeśli naruszyłem w jakiś sposób regulamin. Co do sprzętu, sprawdziłem go jedynie poprzez podpięcie zasilacza (jeśli takowy występował) do gniazdka i wszystkie lampki zapalały się. Nie wiem czy fakt zapalenia się diody o czymkolwiek świadczy, zatem sprzęt "niesprawdzony". Dziękuję za tak liczny odzew i pozdrawiam ;)

Offline bor@s

• Level 3
Co do sprzętu, sprawdziłem go jedynie poprzez podpięcie zasilacza (jeśli takowy występował) do gniazdka i wszystkie lampki zapalały się.

Chyba muszę wyjaśnić dlaczego tego typu sformułowania budzą wątpliwość. Jest to najczęściej występujący opis na aukcjach. Mnogość aukcji i sprzęty regularnie pojawiające się co tydzień pozwalają stwierdzić, że sprzedający to nie miłośnicy sprzętu retro tylko handlarze. To nie zarzut. Handel jest bardzo potrzebny. Tylko, że handlarz nie robi tego charytatywnie, a z chęci zysku. I chwała mu za to, ma prawo. Gdzie jest haczyk. Cena dzialajacego sprzetu retro dramatycznie rosnie. Za sprawna A1200 z karta Blizzard można wyciągnąć parę tysi. I ludzie handlujący to wiedzą. Sprawne C64 też nabiera na warosci. Po prostu nie wierze, że sprzedający nie zadał sobie trudu i nie połączył byłe koncentryka za 3 zl by sprawdzić na TV czy ten złom działa. Dlatego nie wierze w 'dioda się świeci, dalej nie sprawdzałem.'

Offline F7sus4

• Level 6

Niejednokrotnie przypłacając rozczarowaniem. Pierwsza z brzegu L'Amiga 500 - niesprawdzona versus 100% sprawna. Stan sprzętu i uzyskane ceny nie wymagają dalszego komentarza.
« Ostatnia zmiana: 09 Marca 2016, 22:34 wysłana przez F7sus4 »

Offline misiek2

• Level 4
Może nie wychwyciłeś różnicy, ale porównanie nie ma sensu. Po pierwsze ta niesprawdzona to 500 plus a ta sprawdzona do zwykła 500. Na widok pierwszej Amigowcy robią w galoty. Po drugie ta zwykła 500 to ściema. Koleś wystawia i kończy aukcje tej samej amigi od kilku dni. Obecnie jest dostępna w cenie 390 zł w opcji kup teraz http://allegro.pl/commodore-amiga-a500-super-stan-i6043007926.html. To jego chyba 4 czy 5 aukcja. Tam sprzedał, ale  rzeczywistości nie sprzedał jeśli rozumiesz o co w tym chodzi. Na ppa od kilku dni obserwują niektórzy poczynania gościa. Wystawił także na olx. Zmienił zdjęcia, ale to ciągle ten sam egzemplarz.