Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostki aukcyjne 2015  (Przeczytany 49944 razy)

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
Re: Ciekawostki aukcyjne 2015
« Odpowiedź #810 dnia: 16 Grudnia 2015, 08:04 »
Jak zwykle pierdolisz jak popyrtany.
Allegro oddaje kasę w Programie Ochrony Kupujących niezależnie od tego czy oszust zostanie złapany, ukarany,
kasa od niego odzyskana itd itp.  To kupujący ma zgłosić sprawę na policję. Allegro to pierdoli jak dalej sprawy się potoczą,
nie zakłada nikomu sprawy w sądzie. Kasę mają pewnie z jakiegoś ubezpieczenia. Albo po prostu sobie od gardła odejmują aby
biednym ofiarom dopomóc w biedzie  ;)
Dziwne bo wielokrotnie się wypowiadałeś że nie korzystasz z portali aukcyjnych, lejesz na to ciepłym moczem, zaś osoby które
korzystają to biedni frajerzy. Teraz nagle zgrywasz się na znawcę tematu.
Żeby kurwa wypowiadać się o smaku pomarańczy - trzeba przynajmniej kilka sztuk zjeść. Chyba, że siedzisz cepie non stop
na aukcjach i klikasz jak pojeb a później problem bo trzeba za to płacić.
Wkurwiasz mnie kiedy zaczynasz dupcyć trzy po trzy. Czasami (coraz rzadziej) napiszesz coś mądrego i wtedy Ci świeczkę zapalam
baranku modląc się by jak najdłużej trwała u Ciebie ta remisja.   

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #811 dnia: 16 Grudnia 2015, 08:48 »
Tak jak napisałem wymyśliliście najlepszy przekręt w historii Allegro.
Kupuje ikci od maliniaka towar przez payU i każdy ma kasę a Allegro płaci :)
Bo to charytatywna instytucja jak to określiłeś i te 10,1 K PLN moża zarobić w dzień.
Oni kurwa nic nie zrobią :)
Może mała spółdzielnia co ?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #812 dnia: 16 Grudnia 2015, 09:28 »

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #813 dnia: 16 Grudnia 2015, 10:36 »
... a tak przy okazji to może byś się zastanowił nad zmianą forum [...]
Polecam c64scene.

Kisiel, nie bądź aż tak złośliwy.
-profil nieaktywny-

sna

• Gość
« Odpowiedź #814 dnia: 16 Grudnia 2015, 11:16 »
Podstawowym warunkiem otrzymania środków z Programu Ochrony Kupujących jest złożenie zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa[/b]

Warunkiem jest nie zgłoszenie a przyjęcie sprawy przez policję do ścigania.

Bydgoską policją pomogło to, że delikwent był zgłoszony w kilkunastu miejscach w Polsce i musieli się tym zająć. W pojedynczych przypadkach od razu może być umorzenie i może być problem z odzyskiem kasy bo nie udowodnisz allegro, że policja podejmuje jakieś działania skoro ich nie podejmuje.

Ja kiedyś dostałem aparat z uszkodzonym obiektywem, robił bardzo rozmazane zdjęcia. Sprzedający mnie olał, poszedłem zgłosić w celu uzyskania zwrotu z Allegro. Przyniosłem dokumentację w postaci płytki ze zdjęciami, gdzie było widać że są niewyraźne. Policjant mnie od początku zlewał (na zasadzie po co im zawracam dupę jakimiś pierdołami), twierdził, że nie oglądnie płytki, bo czytnik się zepsuł, poradził nie kupować na allegro tylko w sklepie. Po 2 tygodniach dostałem odmowę wszczęcia ścigania bo z dołączonych dowodów (mojej płytki) wynika, że przestępstwo nie wystąpiło. No tak ktoś otworzył zobaczył, że jakieś zdjęcia robi, no to o co chodzi. Kit że tak rozmyte, że widać, że nie ostrzy.

Reasumując, jeżeli nie dostaniemy nic, sprzedawca nie będzie miał dowodu nadania to może będą musieli przyjąć sprawę, jednak w przypadku przedmiotów niezgodnych z opisem nie widzę opcji aby przyjęli. Zatem allegro nie wypłaci. Myśle, że Allegro o tym wie i chwali się, że wypłaca odszkodowania a w większości przypadków, szczególnie niezgodności z opisem, nie wypłaca.
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2015, 11:22 wysłana przez sna »

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #815 dnia: 16 Grudnia 2015, 11:20 »
jak otrzymałeś przesyłkę z aparatem a jest niezgodny z opisem bo ma uszkodzoną soczewkę to nie idziesz na policję tylko do SC.

sna

• Gość
« Odpowiedź #816 dnia: 16 Grudnia 2015, 11:27 »
-Pracuję na własną działalność i nie mam płatnych urlopów by chodzić po sądach.
-Nie znam się na prawie.

Wątpie czy wiele osób będzie zakładać innym sprawy o przedmioty < 1000 zł bo więcej zachodu niż to warte. Samemu też trzeba na początku wyłożyć swoje pieniądze na założenie takiej sprawy, na rzeczoznawcę fotografa, to na pewno zniechęca przy przedmiotach za kilka stów.
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2015, 11:34 wysłana przez sna »

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #817 dnia: 16 Grudnia 2015, 12:52 »
-Pracuję na własną działalność
-Nie znam się na prawie.

to się mocno się wyklucza.

Kisiel, na kogo głosowałeś?

sna

• Gość
« Odpowiedź #818 dnia: 16 Grudnia 2015, 13:28 »
to się mocno się wyklucza.

Do wystawienia klientowi jednej faktury w miesiącu nie trzeba się znać.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #819 dnia: 16 Grudnia 2015, 17:46 »
Wątpie czy wiele osób będzie zakładać innym sprawy o przedmioty < 1000 zł bo więcej zachodu niż to warte. Samemu też trzeba na początku wyłożyć swoje pieniądze na założenie takiej sprawy, na rzeczoznawcę fotografa, to na pewno zniechęca przy przedmiotach za kilka stów.
Zdziwiłbym Cię. W zeszłym roku byłem wezwany na zeznania w sprawie aukcji Allegro, ponieważ ktoś pociągnął sprzedawcę do odpowiedzialności za współdzielenie kont premium do serwisów hostingowych. Konto kosztowało całe 1,50zł. Facet odpowiadał z paragrafu próby oszustwa przez internet, na podst. złego rozporządzenia cudzym mieniem. Byłem w charakterze (rzekomego) poszkodowanego, jako że konta miały nie działać. Pani na przesłuchaniu nie przyjmowała za bardzo do wiadomości, że nie wnoszę pretensji i nie uważam się za poszkodowanego. Pytania zadawane w sposób, jakby przesłuchanie było tylko formalnością, bo wyrok już nad gościem wisi.

Polska. Złoty pisiont, panie. I półtora cebuli.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #820 dnia: 16 Grudnia 2015, 21:01 »
Polska. Złoty pisiont, panie. I półtora cebuli.
Teraz pisor rządzi więc bedzie że hoho. Cmk coś wie na ten temat ;)

Prowadzenie działalności nie wymaga znania całości prawa, trochę skarbówki trzeba zaliczyć (gdzie warto uzyskać ze trzy opinie co trzeba zapłacić , każda inna i sprzeczna, potem wygooglać orzeczenia SN i wio, wiesz która interpretacja jest właściwa.... do czasu) potem ZEUS, gdzie o dziwo są ludzie kompetentni i mówią zero jedynkowo na zadane pytanie. Potem tylko kasy fiskalne, księgowe, prawnicy i wszystko jasne ;) Brak znajomości prawa oznacza tylko katastrofę w przyszłości.
Polska to je zajefajny kraj urzędnik może wszystko i  ma immunitet.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #821 dnia: 18 Grudnia 2015, 14:03 »
http://olx.pl/oferta/the-commodore-64-1982-to-199x-CID751-IDa1hT1.html#7513b18e25

to jak kolegi... rarytas czy nie? bo cena za książkę... no taka... niemała :)

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #822 dnia: 18 Grudnia 2015, 20:33 »
For some reason I'd got it into my head that The Commodore 64 Book was a general history of the machine, so I was inevitably disappointed when it turned out to be a catalog of games. I'll tell you, though, there's a great deal of nostalgia to be found in those pages for any former (or current) C64 enthusiast, if you were at all a gamer. While The Commodore 64 Book is by no means an exhaustive compendium of the games that were released

Offline r-tea

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #823 dnia: 18 Grudnia 2015, 23:19 »
http://allegro.pl/commodore-c64g-z-4-kernalami-100-ok-i5826782585.html

wsadziłem 27C512, jop twoja mać przełączniki i wieeeelki przycisk od pralki i to wszystko udało się bez naruszenia plomby hehehehehe :D pozdro dla kolegi zapewne z forum :D

Na OLX jest bliźniaczo podobna oferta, z tym że na zdjęciach jest C64C (a wg opisu "chlebak"). Czy to komputer kogoś z forum?
http://olx.pl/oferta/commodore-c64g-z-mozliwoscia-wyboru-kernala-1-z-4-100-ok-CID99-IDbm2D7.html#6b8042e041
Commodore 64 C + 2 x 1541-II + SD-BOX + Datasette
Mac mini G4/1.5GHz ^ MorphOS 3

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #824 dnia: 19 Grudnia 2015, 17:04 »
Jak ktoś jest zainteresowany to w sklepie w Londynie na Hammersmith jest ZX spektrum w pudełku za 45£.
Maja też starsze konsole głównie nintendo 64.