Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostki aukcyjne 2015  (Przeczytany 50795 razy)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Re: Ciekawostki aukcyjne 2015
« Odpowiedź #795 dnia: 14 Grudnia 2015, 22:02 »
Kolo ciekawy biznes sobie wymyślił, wykupuje różne zabawki i dorabia do nich obudowy. W Polsce jakoś łebskich nie ma.

Bo my jeszcze "na dorobku" i na drukarki 3D nas nie stać :P
-profil nieaktywny-

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #796 dnia: 14 Grudnia 2015, 22:57 »
« Ostatnia zmiana: 14 Grudnia 2015, 23:02 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline moneo

• Level 3
« Odpowiedź #797 dnia: 14 Grudnia 2015, 23:13 »
A się właśnie zalogowałem, żeby o tym samym napisać, a tu proszę. Czujne oko nie tylko u mnie.
Musi być chyba już straszna bieda w narodzie, że po 600 stów się oszuści łaszczą, a kiepsko sądownictwo stoi, że czują się bezkarni.
M.

Mała przestroga jakby ktoś chciał kupić:
http://allegro.pl/commodore-128d-personal-computer-i5862277635.html

Było:
http://allegro.pl/commodore-128d-personal-computer-i5861061301.html
http://allegro.pl/commodore-128d-personal-computer-i5861240001.html

Dwa te same sprzedał, cena rośnie a ten sam komputer nadal w sprzedaży.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #798 dnia: 14 Grudnia 2015, 23:40 »
Jak zapłaciłeś przez payU to zwracają kasę więc nie ma co się podniecać sądami (trzeba czekać). Allegro zgłosi go na policję mają od tego prawników.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #799 dnia: 15 Grudnia 2015, 15:41 »
Jak zapłaciłeś przez payU to zwracają kasę więc nie ma co się podniecać sądami (trzeba czekać). Allegro zgłosi go na policję mają od tego prawników.

Zwracają kasę jak pokażesz im swoje zgłoszenie na policję.
Allegro nic na policję nie zgłasza - nie mają czasu na takie zabawy. Ewentualnie policja (jak im się będzie chciało) - zażąda  logów od Allegro.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #800 dnia: 15 Grudnia 2015, 17:03 »
czyli nie odzyskasz pieniędzy jak mówiłeś.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #801 dnia: 15 Grudnia 2015, 17:53 »
Ja swoje odzyskałem. Zapewne jeszcze pamiętasz bo się kiedyś wypowiadałeś o tym panu
http://c64power.com/forumng/index.php?topic=5739.0 (moja sprawa była z dyskietkami 3").
Generalnie wprowadzasz ludzi w błąd pisząc głupoty o serwisie aukcyjnym który za kogoś
składa doniesienia na policję.
Nie należy czekać lecz iść od razu na policję. Później z tym zgłoszeniem do Allegro.

Offline cdzam

• Level 3
« Odpowiedź #802 dnia: 15 Grudnia 2015, 19:04 »
Dobrze  że nie muszę korzystać z allegro - sprzęt ten przeleżał 30 lat w magazynach i jest tego mase

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #803 dnia: 15 Grudnia 2015, 19:29 »
ikci, piszę że dostaniesz zwrot kasy jak płacisz przez payU, ty że wprowadzam w błąd. Alegro zajmuje się odzyskaniem kasy i to ono ma prawników i współpracuje z Policją i Prokuraturą. Jak wprowadziłem kogoś w błąd przez procedurę Allegro to przepraszam nie wiedziałem że Allegro nie daje kasy i mówi że masz spierdalać.

Offline Monka

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #804 dnia: 15 Grudnia 2015, 22:34 »
ikci mówi prawdę, a Kisiel blefuje. Allegro wymaga od kupującego zgłoszenia sprawy na policję, wymaga przesłania skanu zgłoszenia i ew. korespondencji ze sprzedającym, potwierdzenia przelewu itd. Po weryfikacji wszystkich papierów zwracają kasę. Ja kasę dostałem swego czasu z allegro praktycznie od razu, po pół roku telefon z policji w okolicy miejsca zamieszkania sprzedającego z kilkoma pytaniami, a po następnym pół roku list z orzeczeniem o umożeniu sprawy.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #805 dnia: 15 Grudnia 2015, 23:08 »
Piszę że kasę oddają i odzyskują od delikwenta przez Policję,Sądy,Komornika.
Jak tego nie robią to znaczy że dwóch kolesi jak wy może sobie dudki ściągać z allegro dowolnie. Perfekcyjny scum.
Nie rozumiesz słowa blef a go używasz....może napiszesz że kłamie będzie łatwiej albo mija się z prawdą.

Offline Monka

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #806 dnia: 15 Grudnia 2015, 23:34 »
Ale co się unosisz, synek ;P Ot taki zwrot z programu młodzieżowego z minionych czasów a Ty już skaczesz z gulem na stołku :) Ok, to napiszę, że mijasz się z prawdą w stwierdzeniu a)"piszę że dostaniesz zwrot kasy jak płacisz przez payU" - możesz zapłacisz jak chcesz, bylebyś miał na to dowód, b) "Alegro zajmuje się odzyskaniem kasy i to ono ma prawników i współpracuje z Policją i Prokuraturą." - Nie zajmuje się tym allegro wszystko jest po stronie poszkodowanego.

Samemu musisz latać, po komendach składać zeznania, dowody itd itp nie jest takie chop siup - mnie to osobiście wkurzało i straciłem mnóstwo czasu i nerwów. W moim przypadku nie używali żadnych swoich prawników tak jak to piszesz czy sobie wyobrażasz - oddali kasę na podstawie moich dowodów, że rzeczywiście sam na własną rękę próbuję coś z tym zrobić i udowodniłem, że przedmiotu nie otrzymałem. Musiałem mieć wystarczająco dobre - bo nie każdemu uznają, z tego co wiem z kilku rozmów telefonicznych z Bydgoską policją pomogło to, że delikwent był zgłoszony w kilkunastu miejscach w Polsce i musieli się tym zająć. W pojedynczych przypadkach od razu może być umorzenie i może być problem z odzyskiem kasy bo nie udowodnisz allegro, że policja podejmuje jakieś działania skoro ich nie podejmuje.

Potem jak napisałem sprawa została umorzona, ale tylko ja i sprzedający byliśmy stronami - nikt z allegro w tym nie uczestniczył.

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #807 dnia: 15 Grudnia 2015, 23:42 »
Dajcie sobie koledzy spokój karmicie tylko trolla forumowego a o to mu chodzi. Wszystko jest napisane na stronie allegro - pomoc - faq - jestem kupujacym - problemy ze sprzedajacym - program ochrony kupujących.

Za to co piszecie zaraz zostaniecie okrzyknięci olami a ja zostanę olem nawet dwa razy bo allegro chce inaczej:
Co należy zrobić, aby otrzymać rekompensatę w ramach POK?
1. Złóż zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.

Podstawowym warunkiem otrzymania środków z Programu Ochrony Kupujących jest złożenie zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa
« Ostatnia zmiana: 15 Grudnia 2015, 23:49 wysłana przez maliniak »

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #808 dnia: 16 Grudnia 2015, 07:14 »
Dajcie sobie koledzy spokój karmicie tylko trolla forumowego a o to mu chodzi.

Problem w tym, że pieprzony mizantrop próbuje być opiniotwórczy na tym forum.
Nasra pierdoły w stylu: Nic nie rób, Allegro załatwi sprawę za ciebie, a przychodzą tu różni ludzie,
także zupełnie zieloni - patrzą, chłop ma tyle postów to znaczy, że się zna. Wezmą i posłuchają dziada,
a ten się później będzie trzepał przed monitorem radując wredną japę z czyjegoś nieszczęścia.
Jak można być takim bydlakiem!
Kiślu, weź i się wypowiadaj w działach technicznych bo tylko z elektronicznymi zabawkami potrafisz jako tako
współegzystować. W stosunkach międzyludzkich jesteś niestety aspołecznym nieudacznikiem.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #809 dnia: 16 Grudnia 2015, 07:47 »
Mistrzu to Allegro odzyskuje kasę nie jakiś pojeb z forum. Nie jesteś stroną w sprawie wiec nie masz ani wyroku ani nie wiesz czy Allegro kasę odzyskało. Allegro zgłasza go na Policję i zakłada sprawę w sądzie nie TY. Ty dostajesz kasę z Allegro jak płacisz przez payU taką mają w reklamach informacje, nikt nie będzie czytał twoich mądrości tylko albo przeczyta regulamin usługi albo zapyta Allegro. Sam tak zrobiłeś to czemu pierdolisz że ktos jest głupszy ?

... a tak przy okazji to może byś się zastanowił nad zmianą forum jak ciebie wkurwia tylko kisiel i co kolwiek napisze to sobie używasz ?
Polecam c64scene.