lotharek:
lcd to zly pomysl - ciezko sie to obsługuje jak wpiete z tylu komody.
Yes - tu kisiello musiałby napisać całą obsługę, żeby to się zgłaszało jak SD2IEC i żeby można było przechodzić między katalogami i mapować dyskietki.
Kwestia jest taka, że ponieważ jest to na USER PORT i nie ma dalszego dostępu do całej magistrali, należałoby ręcznie wgrywać jakiś browser z karty.
Więc mamy tutaj tak naprawdę 2 problemy jeden z rozszerzeniem core i drugi, z ręcznym ładowaniem browsera.
Ja osobiście optowałbym za tym, żeby to zgłaszało się jak SD2IEC i widziałbym dir na ekranie monitora.
Czy nasz kisiello przerobi core to nie wiem przypuszczam, że to sporo roboty
Może dorzuci to do GA i wtedy byłby automatyczny browser
Core dużo do zrobienia co najlepiej wiesz i Ty lotharek, że MIST nie ruszy tak sobie w ciągu tygodnia czy miesiąca, a wyłapywanie nieudokumentowanych tricków z $D011 choćby będzie drogą przez mękę. Of cozzz doceniam project MIST, bo to jest szansa, że nawet jak zdechną wszystkie oryginalne commodorki i tak będą dostępne ich odpowiedniki.
Chyba ze 2 lata temu Nitro powiedział mi, żeby wyszła płyta klonująca C64 należałoby się skontaktować z lotharkiem - jak widać miał rację. Respekt panowie.