Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Cartridge MACH 5  (Przeczytany 1590 razy)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Stycznia 2014, 08:17 »
comankh:
dlatego gowno wiesz o scenie ;]

nagrywało się głosowe notki na taśme

dlatego gowno wiesz o scenie ;]

Chcecie posłuchać Wegiego z lat 90-tych ??

Mef:
mógł być rekonesans monetarny

no to mu nie poszło.

PS. scena to nie stampy, listy i sprzedawanie koksu na giełdzie.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Stycznia 2014, 08:57 »
Kisiel:
PS. nie było listów pisało się w noterach test na człowieczeństwo nie zdałeś.

W noterach - a jak przesyłałeś te notery - internetem?

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Stycznia 2014, 09:00 »
F7sus4:
kroolic: Nie dawniej, jak 2-3 dni temu dyskutowalismy o leniwych "bubkach", ktorzy zjawiaja sie znikad na forum i zadaja pytania, na ktore wujek Google moze odpowiedziec w 5 sekund oraz jak "relaksujace" jest pomaganie takim osobom. Znienacka, pojawiasz sie Ty. Sam rozumiesz.

Ok , rozumiem, ale jak ktoś nie chce pomagać, to wystarczy milczeć a nie obrażać.

W pas nikt nie musi mi się kłaniać - nie oczekuję tego, oczekuję konkretnej odpowiedzi na zadane pytanie - do tego służy chyba forum.

W googlach nie znalazłem żadnej odpowiedzi, recenzji itp , tylko suche manuale które nie mówią o przydatności, czy wartości "historycznej", na forum również nic nie było o Mach5, dlatego pytanie zadane przeze mnie.

Postanowiłem po 20 latach powrócić do C64 - niewiele już pamiętam z tamtych czasów, obsługi, programów itp. Jestem w trakcie kompletowania sprzętu i sądziłem że forumowicze umożliwią w miarę delikatny powrót, a tu..... jest jak jest.....
Tyle.

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Stycznia 2014, 09:26 »

No tak było, \"\" , covery rysowane, listy glosowania, dzięki za linka \"\" powrót do przeszłości \"\" Kawał historii , STAMPS BACK !

Offline elwer

• Level 4
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Stycznia 2014, 10:07 »
@kroloic  koledzy przygotowali Ci ciepłe zimowe przyjęcie na forum, chyba spowodowane frustracją zimową. Powroty do przeszłości są trudne. Mach 5 jest w kraju egzotycznym cartem pomaga w obsłudze stacji dysków, dla części użytkowników zbieracz kurzu używają SD2IEC.

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Stycznia 2014, 10:23 »
@elwer -no jest jak jest, okazuje się że mój znajomy ma cały mój stary sprzęt łącznie z softem, więc jak coś wykopie ciekawego dam znać, a tymczasem poszukuję i kompletuję HW, nie poddam sie :) Sądziłem że skoro tak mało jest o MACH5 to jest to może gratka, zakończyłem zabawę z C64 w pewnym momencie swojego życia i nigdy nie trafiłem na tego karta, stąd moje pytanie, które nagle przerodziło się w burzę.... pozdr

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Stycznia 2014, 10:30 »
w pewnym sensie pewnie jest, ja np slysze o nim pierwszy raz. i brałbym :D

Offline F7sus4

• Level 6
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Stycznia 2014, 12:03 »
kroolic:
Postanowiłem po 20 latach powrócić do C64 - niewiele już pamiętam z tamtych czasów, obsługi, programów itp. Jestem w trakcie kompletowania sprzętu i sądziłem że forumowicze umożliwią w miarę delikatny powrót

"Proscie, a bedzie Wam dane." Cierpliwosci. Przede wszystkim polecam watek z ciekawostkami aukcyjnymi, jezeli sprzet nabywasz na Allegro. Bardzo czesto demaskowane tam sa rozne przekrety i niedociagniecia sprzedawcow. Od tego bym zaczal.

kroolic:
jak ktoś nie chce pomagać, to wystarczy milczeć a nie obrażać.

Wiesz, forum nie dziala na zasadzie udzielania i odbierania glosu - wypowiedziec sie moze kazdy i panuje wolnosc formy. Nie zauwazylem, by ktos Cie obrazil, natomiast zauwazylem, ze otrzymales odpowiedz na pytanie. Na tym bym sie skupil. Powodzenia!

\"\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Stycznia 2014, 12:08 »
tak tak jestem gejem musisz mnie tolerować.

comankh:
i brałbym :D

No to napisz na PW \"\" Będziesz miał niższą cene.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Stycznia 2014, 12:20 »
@F7sus4 - nie chce już ciągną tematu pyskówek, ale masz rację odpowiedź dostałem i to jest najważniejsze \"\"

Sprzęt skupuję po znajomych u których co nieco jeszcze jest, no i aukcje, choć polskie traktuję jako zwiększone ryzyko i bardziej na części zamienne gdyby kiedyś były potrzebne.

szykuje się kilka zestawów, więc miejsca będzie potrzeba, aby to wszystko pomieścić, generalnie chyba mi odwaliło .....

Offline F7sus4

• Level 6
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Stycznia 2014, 12:26 »
kroolic:
szykuje się kilka zestawów, więc miejsca będzie potrzeba, aby to wszystko pomieścić, generalnie chyba mi odwaliło .....

Niektorzy maja pokoje w domach przeznaczone pod pracownie retro-komputerowe, wiec zapewniam, ze nie jest z Toba tak zle. Najwieksze problemy, jak sie okazuje, stwarza plug-in nazywany zona - jest czesto niekompatybilny z dzwiekami SIDa i trzeba to brac pod uwage.

\"\"

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Stycznia 2014, 12:36 »
\"\" Moja żona jak na mnie patrzy to nie dowierza co zaczynam robić, ale jak na razie popiera , zobaczymy jak długo, na szczęście w pracy mogę ulokować się w jakimś pomieszczeniu, a że dzisiaj aby kupić np. pudełko do dyskietek, trzeba kupić zestaw, to kupuje kilka zestawów \"\" Najpierw muszę się na nowo w tym odnaleźć, bo dużo nowości XXI wiek z XX zmiksowane, a w jeden dzień się tego nie ogranie, ale powoli do przodu....

Offline F7sus4

• Level 6
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Stycznia 2014, 14:40 »
Ja swoja ucze pisania muzyki na C64. O ile edycja instrumentow to dla niej czarna magia, o tyle z patternami radzi sobie, skubana, nawet calkiem niezle. Polecam, fajna zabawa i lekcja cierpliwosci dla sasiadow (jezeli posiadasz).

Offline wackee

• Level 6
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #28 dnia: 14 Stycznia 2014, 20:05 »
kroolic
Czuć że coś wspólnego ze sceną miałeś - napisz coś więcej ;)
Ksywa, grupa?

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Stycznia 2014, 21:16 »
wackee
TLL - The Last Lord - tak się podpisywałem z tego co pamiętam, być może były też inne,
Grupy - nie pamiętam nazw w tej chwili - w moim mieście działała grupa coś tam Gold, ale działaliśmy w różnych grupach zdalnie,
Jak już pozbieram sprzęt, dostanę dostęp do mojego starego softu, tam na pewno będzie sporo letterków itp to się dokopię do swojego archiwum. Bardzo mało pamiętam z tamtego okresu, ale z każdym dniem jak przeglądam fora i strony to wspomnienia wracają. Mój sofcik na pewno dużo powie jak się do niego dokopię.
Jestem pewien że trochę mogę wnieść 3 grosze historii \"\"
Kontaktów miałem w późniejszym czasie dość sporo, w jednym czasie ok 40-50 dyskietek krążyło po Polsce, więc praktycznie co drugi dzień coś przychodziło. To były naprawdę fajne czasy. Dzisiaj mail , klik, nie ma w tym duszy.....\"\"
Stamps back, Lamers sucks, Post sucks i takie tam, ten co pamięta to wie o czym mowa.
A później wiadomo inne sprawy i C64 poszedł do szafy na ok 15lat, następnie do innego lamera, a po kolejnych 5 latach nawrót do c64 \"\"
Dzisiaj jak patrzę na te wszystkie rozbudowane nowe cacka, które umożliwiają łączność, kopiowanie itd to jestem w szoku, to dla mnie całkowita nowość, wówczas tego nie było. Dlatego dzisiaj zadaję może głupie pytania dla niektórych, ale wynikają z ciekawości i zachwytu jak się to posunęło. Robicie naprawdę fajne rzeczy, rozwiązania. Kiedyś finanse rodziców pozwalały na ograniczone zakupy, więc uzbierane grosiki na dyskietki były wielkim sukcesem. Numerowanie dyskietek, basic , C&A, grzebanie w kodzie i.... co ja mówię, sami wiecie jak było, zapewne większość z was robiła to samo.
Rozmarzyłem się, może jeszcze kiedyś coś dodam.....\"\"