Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Cartridge MACH 5  (Przeczytany 1588 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Stycznia 2014, 21:31 »
kroolic
Dzięki za wspomnienia \"\"
Podziel się informacjami, jak się już dokopiesz do nazwy grupy i innych rzeczy na starych dyskietkach. Z polskich grup z "gold" w nazwie to kojarzę tylko Golden Trio, ciekawe czy to o nich mowa ( http://csdb.dk/group/?id=735 ).
Ta strona powyżej to Commodore Scene Database ( http://csdb.dk/ ), miejsce gdzie zbiera się historię komodorowskiej sceny na świecie, jeszcze sporo jest tam braków dotyczących naszego pięknego kraju, chociaż całkiem sporo już udało mi się dołożyć, a wiem że to nadal jeszcze nie wszystko \"\"

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Stycznia 2014, 21:50 »
\"\" Golden Trio - to chyba to, nazwa pochodzi od założycieli - 3 kolegów prawie z osiedla.
Byłem z nimi jakiś czas, jednak ja dość szybko odszedłem ze względu że chodziłem do szkoły w innym mieście i nasze drogi nieco się rozjechały. Nawet nie wiedziałem, że później taka grupa się nazbierała.

Założycielem był chyba Swayze - Patryk \"\"

Czasami chłopaków widzę, może reaktywacja \"\" hahaha

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Stycznia 2014, 22:34 »
Zdaje się że odnalazłem swojego duszka....

The Last Lord - http://csdb.dk/scener/?id=18662

Grupa MAD+BAD http://csdb.dk/group/?id=748

W Golden Trio byłem na pewno przed 1995rokiem, ale dokładnie w tej chwili nie pamiętam.

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Stycznia 2014, 23:06 »
F7sus4:
Najwieksze problemy, jak sie okazuje, stwarza plug-in nazywany zona - jest czesto niekompatybilny z dzwiekami SIDa i trzeba to brac pod uwage.

no i wykrakałeś ... echhh, dziś usłyszałem tekst.... mam nadzieję, że cały ten sprzęt nie będzie stał w domu...... tego nie da się słuchać \"\"

A jak puściłem jej demo BB8 - płynie wisła...... to był gwóźdź do trumny....\"\"

Offline F7sus4

• Level 6
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Stycznia 2014, 23:34 »
Jej habituacja <=> Twoje zbawienie \"\"

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Stycznia 2014, 23:37 »
To może trzeba by jej to puścić podczas snu, to w ciągu dnia nie będzie na to reagować\"\"

Offline F7sus4

• Level 6
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Stycznia 2014, 00:02 »
Polecam te dwa numery zwlaszcza - jeden, dwa.

"Milosc wszystko znosi, (...) wszystko przetrzyma." Pora na sprawdzian!

\"\"

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Stycznia 2014, 08:09 »
hMM, trzeba się tym było zająć przed ślubem \"\" to byłby test,

miłość podobno jest ślepa, ale czy głucha???? \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Stycznia 2014, 13:07 »
kroolic: Znajomy, facet w wieku okolokryzysowym, tez mial przygode z zona. On wkrecil sie nie tylko w C64, ale ogolnie - w srodowisko muzyki 8-bit. Chodzil na wszystkie imprezy i koncerty w tym klimacie, kupil z 20 t-shirtow ze Space Invadersami, Press Play On Tape i oczywiscie hipsterskie okulary a'la Kuba Wojewodzki. Zona, poczatkowo wycienczona psychicznie, kupila to w koncu - z dwojga zlego wolala, ze stary facet obraca na boku stare komputery, a nie mlode dupy.

\"\"

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Stycznia 2014, 12:18 »
F7sus4 nie będę drażnił lwa, ustawię to wszystko w pracy \"\", tym bardziej że jak się uda to odziedziczę jeszcze od kuzyna AMSTRAD CPC646 oraz Amigę 600, no i C64, leży mu gdzieś na strychu. Na razie muszę czekać co do mnie dotrze w ciągu kilku - kilkunastu dni, a trochę tego będzie.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Stycznia 2014, 12:53 »
F7sus4:
z dwojga zlego wolala, ze stary facet obraca na boku stare komputery, a nie mlode dupy.

kobiety mało wiedzą o życiu.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #41 dnia: 19 Stycznia 2014, 13:55 »
kroolic: Nie wiem, w ktorej stronie Polski mieszkasz, ale na linii Zielona Gora-Poznan coraz czesciej mozna znalezc cos na targowiskach. Handlowcy wyczuli wzrost zainteresowania retro-komputerami i przywoza rzeczy z Reichu. Sprzet nie zawsze jest w dobrym stanie, ale masz mozliwosc obejrzec go na miejscu, a czasem i podlaczyc. Frajda z wykopywania skarbow jest calkiem spora. Ostatnio wpadla mi w rece Amiga 600 i stacja 1541-II do drobnej naprawy - zakup zamknal sie w 50zl, komputerki dolaczyly do zbioru.

Kisiel:
kobiety mało wiedzą o życiu.

Maja inne zalety. \"\"

Offline kroolic

• Level 3
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Stycznia 2014, 14:25 »
F7sus4: Jeszcze nie trafiłem na takie miejsca, czy mówisz o jakiś specjalistycznych targach, czy zwykłe dyszlowe targowiska? Jakoś łatwiej kupić online, większe ryzyko, ale mało czasu na takie wycieczki...

Offline F7sus4

• Level 6
Cartridge MACH 5
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Stycznia 2014, 15:29 »
kroolic: Zalezy, co masz pod nosem. U nas w miescie organizowany jest pchli targ co niedziele, stamtad cos czasem wpadnie, a mozna zahaczyc podczas spaceru. Z kolei na targ w Lubinie mozna pojechac w ciemno i wlasciwie zawsze sie cos tam znajdzie. Dominuje tam glownie elektronika. Ostatnio przywiozlem Super Nintendo dla kolegi, byl wniebowziety.