Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Oszusci z internetowych aukcji/transakcji  (Przeczytany 21605 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Oszusci z internetowych aukcji/transakcji
« Odpowiedź #150 dnia: 15 Lutego 2013, 09:42 »
F7sus4:
Sugeruje tez usuniecie danych osobistych, jakkolwiek pozyskanych i nawet szczatkowych, poniewaz podchodzi to pod stosowny paragraf.

wymoderuje ulice i numer budynku bo to... powiedzmy ;) za duzo (kto bedzie chcial i tak ten adres zdobedzie, takie czasy), ale miasto to chyba nie grzech? ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #151 dnia: 15 Lutego 2013, 09:57 »
Z tego co pamiętam to już V-12 się wypowiadał na temat de kazyna i gadał coś że niby to jakiś muzyk był co na scenie walczył i napisał do niego w tej sprawie o jakieś sidy do kolekcji itp. Mnie to przypomina olową schizofrenie, dwie osoby uwięzione w jednym ciele, kiedy jedna obejmuje władze tworzy na c64 a druga na amisie.... Można by było się cieszyć tyle że ta od C64 sprzedaje uszkodzone sidy kupione od tej od sceny amigowej.
Ciekawe czy jest paragraf na takie problemy psychiatryczne ?
Zamkną kogoś w Tworkach?

Raf
Powiem Tobie to samo co kiedys powiedziałeś, nie masz jaj :P ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #152 dnia: 15 Lutego 2013, 10:23 »
Kisiel:
RafPowiem Tobie to samo co kiedys powiedziałeś, nie masz jaj :P ;)

czy ja wiem.. ja sie tu pier****le z wami wszystkimi juz tyle czasu, i have big cojones ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #153 dnia: 15 Lutego 2013, 11:42 »
Kisiel:
Mnie to przypomina olową schizofrenie, dwie osoby uwięzione w jednym ciele

Cieszy mnie, ze to tego doszlismy. To, ze tak wlasnie uwazasz i tak aktywnie bronisz tej mysli, rzuca nowe swiatlo na geneze uzytkownika Zibeusz80. Zasugerowaly mi to rowniez zaprzyjaznione osoby z forum.

Z checia tez udowodnie, ze przytaczane argumenty sa niemozliwe:
1) Zeby wejsc w posiadanie danych adresowych z obydwu kont, uzytkownik musialby kupic przedmiot i od fskutela (mnie) i od niemampieniedzy (krewnego).  
2) Doskonale pamietam kazda przeprowadzona transakcje w promieniu przynajmniej pol roku i nie bylo tam ani jednej osoby z Poznania (czyli Zibeusza80). Wyklucza to mozliwosc, ze uzyskala dane przez Allegro. Skoro nie, jest to osoba, ktora mnie rozpoznaje prywatnie.
3) Mozna latwo zauwazyc, ze na kartach komentarzy fskutela i niemampieniedzy nie powtarza ani jeden uzytkownik. Potwierdza to zalozenie z pkt. 1.

Kisiel:
Możesz zapytać nie zadowolonych czy Pan taki i taki jest na tym koncie zarejestrowany bo mnie też oszukał.

Po pierwsze - nie mam niezadowolonych nabywcow. Po drugie - zeby zapytac o konkretne dane, najpierw musialbys je jakos uzyskac - ergo: wroc do pkt. 1.

Powiem wiecej - ilosc szczegolow, ktore rzekomy "Zibeusz80" zna na temat moj oraz na temat wydarzen z tego forum ("kuzyn, kuzyn") sugeruje, ze jest jego regularnym uzytkownikiem. Mozliwosci wielu nie ma, typowania owszem.

Kim jest wiec Zibeusz80?
Checkmate. Tyle z mojej strony.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #154 dnia: 15 Lutego 2013, 12:25 »
F7sus4:
Kim jest wiec Zibeusz80? Checkmate.

Też się o to pytałem ja uważam że dla forum nikim ważnym. Jeżeli nic nie kupił i nie ma zadowolonych to może od kuzyna dostał Twoje dane osobowe.
Niestety nauczony swoim przykładem muszę stwierdzić, że nie zakumałeś że nie da się Tobie obronić przed oszczerstwami a rzucanie kolejnych oszczerwstw innym osobom pogrąża Ciebie jeszcze bardziej ... w tym jak się to nazwywa PR? Biorąc Twoje teksty na poważnie, na poważnie odpowiadam mam w dużym poważaniu co sądzą o mnie ludzie/klony na forum, to już powinieneś dawno zajarzyć chłopie \"\" Dla mnie jesteś taki sam nik jak ten zyberiusz, nie znam Ciebie i nie chce znać.. not my cap of tea.
Check mate :P

PS. chłopie wyluzuj i ochłoń od forum bo Ci żyłka pierdząca pęknie :P
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

zibeusz80

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: 15 Lutego 2013, 20:33 »
F7sus4:
undefined

Twierdzisz,że stację 1541 z aukcji nr2672098157 sprzedałeś na Tablicy.pl....Jednak przedmiot znalazł się ponownie na Allegro- aukcja nr 2717596963 (jest w archiwum).Jakim cudem?Teleportacja?Porównajcie zdjęcia z obydwu aukcji,Pod symbolem 1541,pod cyfrą 4 widoczne niewielkie zabrudzenie,oraz 2-3cm pod cyfrą 1 widoczna brudna plama.Osoba niedowidząca pozna,że to ta sama stacja została wystawiona na dwóch aukcjach.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #156 dnia: 16 Lutego 2013, 17:44 »
Kisiel:
Nie zajmuję się (...)

Tak wlasciwie to nie napisalem, ze mowie o Tobie, ale skoro juz sie przyznales to mysle, ze nie ma sprawy. Ciekawie tez koresponduje Twoj awatar z Twoimi wlasnymi wpisami. \"\"

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #157 dnia: 17 Lutego 2013, 23:22 »
Kupiłem taki niby c64C Red Led:

http://allegro.pl/commodore-64-red-led-okazja-i3002673256.html

Miał czarno biały obraz na S-Video. Jak się okazało dwie ścieżki były przerwane. Już uzupełnione i działa jak trzeba.  Gość mógł podpinać Compositem, więc to wybaczam. Jak widać z poniższych fotek kable klawiatury jak i diody są jakieś przedłużane. Płyta jeszcze ta szersza starsza i ona ma złącze klawiatury dalej, więc klawiatury z tej węższej nie sięgają i dlatego były przedłużone. Kwota śmieszna. Gość wiedział, że to składak i dioda z innego wsadzona czy ściemnił? Swoją drogą z którą płytą Red Led były skłądane?

\"\" \"\"
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #158 dnia: 17 Lutego 2013, 23:32 »
Ej właśnie, wytłumaczcie mi fenomen red led ;)
Ma kilka C-ków, jedne z czerwoną, inne z zieloną - ocb? \"\"

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #159 dnia: 18 Lutego 2013, 09:11 »
Psychik

a co ja poradzę jak ktoś ma to o czym sam tak chętnie pisze w chorej głowie \"\"

nie wiem czy ktoś już wspominał o użytkowniku
504816780 (32)
z konkurencyjnego forum ostrzeżenie jak ktoś na "handlarza" ale nie oszusta nie chce się nadziać:

tutaj kupione:

http://allegro.pl/konsola-atari-jaguar-i3001592072.html

tutaj sprzedane:

http://allegro.pl/atari-jaguar-i3016048016.html

\"\"
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #160 dnia: 18 Lutego 2013, 10:17 »
mentos a skad wiadomo, ze to ten sam? Kupil jakis  1...s (181) a sprzedaje 504816780 (32)

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #161 dnia: 18 Lutego 2013, 10:19 »
gwoli wyjaśnienia - inny był kupujący a inny sprzedający, ale właściciel którego znam z uczynności, poznał swój sprzęt i miejsce gdzie wysyłał - bajek się nasłuchał o sentymentach i powrocie do dzieciństwa a tu został zrobiony w bambuko przez handlarza-kłamcę.
Swoją drogą już gdzieś ktoś tu pisał o tym 1....s nawiązując, że to nie może być Mentos bo ja mam 1.....S \"\" Ale widać te 2 konta trzeba ze sobą kojarzyć - jak ktoś coś namierzy jakiegoś retro kompowego alledrogowicza "1....s" z Barlinka (tam ma bank ten cyfrowy), albo Dębna to dajcie znać, będzie wiadomo na kogo uważać.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #162 dnia: 18 Lutego 2013, 12:17 »
mentos:
Gość wiedział, że to składak i dioda z innego wsadzona czy ściemnił? Swoją drogą z którą płytą Red Led były skłądane?

Red Ledy widywalem tylko z nowa plyta z C64C (Rev. B), mialy obudowy na zatrzaski, zamiast srub, a emblemat nieco inna czcionke na napisie "Personal Computer".

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #163 dnia: 18 Lutego 2013, 12:28 »
to by nawet pasowało, że ktoś miał takiego z uwaloną płytą i wsadził starszą wraz z obudową, ale potrzebne było wydłużenie kabli, zresztą przy starej płycie nie mam podpórki z gwintem pod klawiaturę w lewym górnym rogu jak z prawej strony

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #164 dnia: 18 Lutego 2013, 13:07 »
mentos:
Swoją drogą już gdzieś ktoś tu pisał o tym 1....s nawiązując, że to nie może być Mentos bo ja mam 1.....S Ale widać te 2 konta trzeba ze sobą kojarzyć - jak ktoś coś namierzy jakiegoś retro kompowego alledrogowicza "1....s" z Barlinka (tam ma bank ten cyfrowy), albo Dębna to dajcie znać, będzie wiadomo na kogo uważać.

1...s, to http://allegro.pl/show_user.php?uid=15105219 -> user: 101179tomas i moim zdaniem jest (na 99%) kolekcjonerem z miejscowosci Dębno.