Witam
Śledzę wątek od początku i liczyłem na to, że ktoś go usunie, ponieważ staje się on coraz bardziej toksyczny i dotyka, przynajmniej w przypadku mojej osoby, oszczerstw.
Dzisiaj zwracam się do moderatorów i administratorów z prośbą o usunięcie wpisów gdzie moją osobę wymienia się jako oszusta.
Otóż informuję, że sprawa dotycząca mojej osoby i przywoływanej transakcji, nie została potraktowana jako oszustwo (ani na allegro ani w stosunkach pomiędzy mną "carrion" (tm7518 na allegro) a kupującym "v-12"!
Kupujący na allegro, który nabył sprzęt w mojej transakcji w prywatnej korespondencji zaproponował (w jednej z opcji) zwrot pieniędzy z mojej strony oraz zwrot sprzętu z jego strony ponieważ sprzęt wg niego nie spełniał opisu ze stron transakcji. Na propozycję przystałem natychmiastowo (służę emailami z dnia 3-7 lipca 2012 roku) przyjmując do wiadomości, że zakupiony sprzęt uznany został za nie spełniający opis z aukcji allegro, a pieniądze zwróciłem przelewem.
koszty przesyłek zostały zwrócone (ja zapłaciłem za przesłanie sprzętu z powrotem do mnie) więc nikt finansowo nie poniósł strat.
Twierdzę że sprawa pomiędzy mną a użytkownikiem V-12 została uregulowana oraz nie wnoszone są dalsze roszczenia. Jednocześnie ubolewam nad faktem, że osoby nie związane z wyżej opisaną transakcją oczerniają moją osobę. W opisanym wyżej temacie osoby te nie są stronami, a patrząc na tytuł wątku na tym forum ("Oszuści z internetowych aukcji") skłania mnie do następującej prośby:
Proszę o:
1. usunięcie fragmentów wątku dotyczącego mojej osoby
2. usunięcie mojego konta z portalu (strony) c64power.com oraz forum c64power.com/forum (są to jak rozumiem dwa różne konta), ponieważ na forach tego portalu dopuszcza się do oszczerstw nie mających związku z prawdą.
W przypadku usunięcia konta oraz wspomnianych wpisów proszę o informację e-mail o tym fakcie.
Z wyrazami szacunku.
carrion
Crane