Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Flimbos Quest  (Przeczytany 1752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sasza

• Gość
Flimbos Quest
« dnia: 05 Kwietnia 2006, 16:19 »
 Pamietam,  ze  kiedyś  była  taka  gierka  na  Commodore  64...teraz  chciałby  mój  duzo  młodszy  kuzyn  w  nią  pograć  ale  na  PC-ie...jest  to  mozliwe??  Mozna  gdzies  znalesc  instalke???  Z  góry  dzieki  za  odpowiedz!

strzelec2112_

• Gość
Flimbos Quest
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Kwietnia 2006, 18:53 »
 W  sumie  możesz  ściągnąć  Emulator  (Vice  jest  bardzo  prosty  w  użyciu)  i  poszukać  tej  gierki  na  emulatora.  Myślę  że  powinna  się  znaleźć.

p.a.

• Gość
Flimbos Quest
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Kwietnia 2006, 12:46 »
 Kuzyn  kuzynem,  pograj  w  nią  sam  -wciąż  jest  tego  warta!  \'\'  

sasza

• Gość
Flimbos Quest
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Kwietnia 2006, 20:31 »
 Ja  kiedyś  w  nią  grałem  i  pewnie  gdybym  ją  potrafił  uruchomić  to  tez  bym  pograł.  Tylko  ze  nie  potrafi  sie  uruchomić...Zassałem  2  emulatory  CCS  i  VICE..z  netu  tak  jak  kolega  radził...później  zassałem  plik  z  gra  Flimbo`s  Quest.d64  i  uruchomiłem  plik...wszystko  fajnie  do  pewnego  momentu...pojawia  sie  ten  główny  slajd  z  Flimbo  wraz  z  muzyczką  (dla  mnie  muzyka  super)  i  dalej...nic...co  bym  nie    kliknoł  to  brak  jakiegokolwiek  rezultatu....nie  wiem  czemu  nie  pojawia  sie  pierwsza  plansza  gierki...Wie  ktoś  jaka  moze  byc  przyczyna????

sasza

• Gość
Flimbos Quest
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Kwietnia 2006, 20:31 »
 Ja  kiedyś  w  nią  grałem  i  pewnie  gdybym  ją  potrafił  uruchomić  to  tez  bym  pograł.  Tylko  ze  nie  potrafi  sie  uruchomić...Zassałem  2  emulatory  CCS  i  VICE..z  netu  tak  jak  kolega  radził...później  zassałem  plik  z  gra  Flimbo`s  Quest.d64  i  uruchomiłem  plik...wszystko  fajnie  do  pewnego  momentu...pojawia  sie  ten  główny  slajd  z  Flimbo  wraz  z  muzyczką  (dla  mnie  muzyka  super)  i  dalej...nic...co  bym  nie    kliknoł  to  brak  jakiegokolwiek  rezultatu....nie  wiem  czemu  nie  pojawia  sie  pierwsza  plansza  gierki...Wie  ktoś  jaka  moze  byc  przyczyna????

sasza

• Gość
Flimbos Quest
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Kwietnia 2006, 22:12 »
 Oki  juz  mam  :)  Okazało  sie  ze  był  nieskonfigurowany  port  do  którego  mam  klawiature  podłaczoną  :)  Dzieki  wszystkim  

mr_simon

• Gość
Flimbos Quest
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Maja 2006, 15:43 »
 Mi  niestety  nie  udało  się  uruchomić  tej  gry  a  bardzo  chciałbym  w  nią  pograć,  bo  ostatni  raz  to  chyba  13  lat  temu  w  nią  grałem  na  cartrigu.  Gdy  już  ustawię  klawiaturę  i  uruchomię  grę,  pojawia  się  plansza  tytułowa  i  dalej  nie  wiem  co  mam  zrobić  bo  nic  nie  idzie,  jak  naciskam  klawisze  jakie  skonfigurowałem  to  tylko  pojawia  się  w  prawym  dolnym  roku  na  ala  \'joysticku\'  mruganie,  że  działąją,  co  zrobić,  żeby  zadziałało?  Zgóry  dzięki  za  pomoc!

leon230

• Gość
Flimbos Quest
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Czerwca 2006, 13:09 »
 witam,  jestem  nowy  na  tym  forum,  mam  takie  pytanie  apropo`s  wlasnie  gry  flimbo`s  quest  chcialbym  w  nia  pograc  ale  jak  pisal  kolega  wyzej  laduje  sie  tylko  ekran  powitalny  i  nie  ma  1  planszy...moze  ktos  powiedziec  jak  mam  a  takim  razie  skonfigurowac  klawiature  zeby  mi  to  dzialalo  bo  koledze  widze  ze  chyba  zadzialalo:)  thx  for  help

leon230

• Gość
Flimbos Quest
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Czerwca 2006, 13:27 »
 jeszcze  jedno  bo  sorki  za  flood  ale  widze  ze  edycja  nie  dziala.  znaczy  rzecz  jest  dziwna  bo  laduje  sie  gra  wybieram  sobie  nieskonczone  zycia  i  czas  potem  wskakuje  ekran  powitalny  z  napisem  \'loading  time  00:00  next  on  this  screen\'  i  nic  przez  pol  godziny

Jacolex

• Gość
Flimbos Quest
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Czerwca 2009, 11:34 »
 A  jaki  masz  emulator?  Mi  pod  CCS64  działa.  Trzeba  mieć  skonfigurowany  drugi  port  joysticka.

aisha

• Gość
Flimbos Quest
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Lipca 2009, 14:00 »
 hej  U  mnie  dzieje  sie  to  samo  Mam  CCS64  ściągniętą  grę  Jest  pierwsza  plansza  muzyka  i  niccc...  Pomocy  Próbowałam  coś  tam  pozmieniać  w  opcjach  input  ale  nie  wiem  co  i  jak  Nie  mam  joysticka  a  klawiaturę  mam  na  wejście  usb  Bardzo  bym  prosiła  o  pomoc  Nie  za  bardzo  znam  sie  na  tych  wszystkich  konfiguracjach  z  góry  dziękuje  Moje  gg  to  16202879

aisha

• Gość
Flimbos Quest
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Lipca 2009, 18:08 »
 Hej  dzięki  Juz  wszystko  jest  ok  \'\'