Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: poszukuje tytulu gry  (Przeczytany 1063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jasiox

• Gość
poszukuje tytulu gry
« dnia: 26 Marca 2006, 14:26 »
 Poszukuje  tytulu  pewnej  gry,  oto  opis  tego  co  pamietam;];]  

Chodzilo  sie  kolesiem,  widok  z  boku,  zbieralo  sie  rozne  przedmioty,  ktore  pozwalaly  przejsc  dalej...  wiem,  ze  zbieralo  sie  flet,  aby  ominac  jakies  weze,  pozniej  latajaca  miotle  i  chodzilo  sie  po  chmurach,  wiem,  ze  wchodzilo  sie  tez  do  jakichs  podziemi.  Pamietam,  ze  jak  gralem  na  c64  to  dochodzilem  do  jakiejs  armaty  z  dziwnym  kolesiem  i  gdy  wystrzeliwali  mnie  z  tej  armaty  to  gra  sie  zawieszala....  
  Oprocz  tego  zeby  okreslic  jaki  przedmiot  jest  potrzebny  mozna  bylo  wcisnac  jakis  klawisz  a  sie  pokazywal  kolo  kolesia  dymek  z  rysunkiem  potrzebnego  przedmiotu...  

Prosze  o  wszelkie  info..  
  Wszelkie  informacje  prosze  slac  na  maila  jasiox@op.pl

Gringo_w

• Gość
poszukuje tytulu gry
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Marca 2006, 15:01 »
 Ta  gra  to  TERRAMEX.  Sam  chętnie  bym  ją  całą  przeszedł  gdybym  znalazł  opis.

Gringo_w

• Gość
poszukuje tytulu gry
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Marca 2006, 18:24 »
 Chociaż  z  drugiej  strony  większy  problem  to  było  to,  że  gra  się  wieszała  więc  tak  czy  siak  nie  dało  się  jej  przejść.

jasiox

• Gość
poszukuje tytulu gry
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Marca 2006, 19:27 »
 aaaa  strzal  w  dziesiatke...  wielkie  dzieki!  to  ta  gierka...  az  milo  zagrac..;];]  coz..  tutaj  sie  jakos  nie  wiesza  gdy  dojde  do  armaty...  a  z  ktorym  momentem  jest  problem?  bo  moze  wiem  co  zrobic?

jasiox

• Gość
poszukuje tytulu gry
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Marca 2006, 19:44 »
 przy  okazji  jeszcze  jedna  gierka...;];]  

typ  FPP,  rodzaj  przygodowki,  polegala  na  tym  mniej  wiecej,  ze  zdaje  sie  bylo  sie  wlamywaczem  i  trzeba  bylo  cos  tam  ukrac  czy  otworzyc  jakies  sejfy...  ale  wiem,  ze  wlasnie  otwieralo  sie  jakies  sejfy,  drzwi...  lazilo  sie  po  takich  smiesznych,  chronionych  pomieszczeniach...;];]

Gringo_w

• Gość
poszukuje tytulu gry
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Marca 2006, 19:51 »
 Pewnie  chodzi  Ci  o  INFILTRATOR  w  dalszej  części  się  tam  byle  czego  szukało  po  budynkach.  
  A  jeśli  chcodzi  o  TERRAMEX  to  nie  pamietam  bo  to  było  wieki  temu  kiedy  ostatnio  w  to  grałem  i  pamiętam  ze  doszedłem  dość  daleko  chyba  do  jakiejś  jaskini  i  tam  się  gra  wieszała  zawsze.Pewnie  miałem  same  skopane  wersje,  a  teraz  bez  opisu  nie  bardzo  chce  mi  się  za  to  zabierać,  ale  może  kiedyś  zmierzę  się  jeszcze  raz.  Kto  wie?

jasiox

• Gość
poszukuje tytulu gry
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Marca 2006, 20:16 »
 Nie  do  konca  wiem  czy  to  to..  mam  problem  z  uruchamianiem  tych  gier...  uzywam  Vice`a...  wszystko  sie  dziwnie  dlugo  laduje  i  wogole....  sypie  sie...  mozna  to  jakos  zmienic?

Gringo_w

• Gość
poszukuje tytulu gry
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Marca 2006, 17:36 »
 Może  spróbuj  ccs64  ja  używam  go  od  dawna  i  nie  mam  żadnych  problemow.A  magiczne  alt+F3  skraca  każdy  czas.

p.a.

• Gość
poszukuje tytulu gry
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Marca 2006, 18:42 »
 W    VICE  też  można  przecież  przyspieszyc  czas  ładowania,  np.  options->maximum  speed->No  limit

jasiox

• Gość
poszukuje tytulu gry
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Marca 2006, 08:34 »
 a  w  jaki  sposob  wcisnac  magiczny  przycisk  [RUN/STOP]?  domyslam,  sie  ze  chodzi  o  to  na  magnetofonie...  ale  po  poszukiwaniach..  nie  znalazlem  magnetofonu  w  okolicy  mojego  kompa;];];];];];];...  w  Vice  jest  takie  menu  z  takimi  przyciskami...  ale  to  nic  nie  daje(w  pierwszym  pasku  na  lewo)...    i  3/4  gier  sie  nie  wlacza.....  please  help

p.a.

• Gość
poszukuje tytulu gry
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Marca 2006, 08:39 »
 Run/stop  nie  ma  związku  z  magnetofonem    \'\'  To  standardowy  przycisk  z  klawiatury  komodorka.  Jego  funkcje  na  emulatorach  (przynajmniej,  jeśli  chodzi  o  VICE)  pełni  Caps  lock.

Magnate

• Gość
poszukuje tytulu gry
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Marca 2006, 18:51 »
 Jest  haczyk  przy  opcji  \'True  Drive  Emulation\'  w  menu  \'Options\'?  Run/Stop  w  VICE  to  caps  lock  lub  escape.