Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: CSS vs Vice  (Przeczytany 2080 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Vertical

• Gość
CSS vs Vice
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Maja 2008, 19:40 »
 Ja  korzystam  z  CCS64  i  nie  mam  problemów  z  grafiką  ani  z  dźwiękiem.  Jeżeli  komuś  się  dźwięk  wydaje  inny  niż  na  Commodore  to  spróbujcie  w  ustawieniach  dźwięku  wyłączyć  filtr.  Jak  miałem  włączony  to  też  ten  dźwięk  był  jakiś  dziwny,  niektórych  elementów  nie  było  słychać.

chateau

• Gość
CSS vs Vice
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Maja 2008, 20:08 »
 a  to  w  C64  w  sidzie  nie  było  filtra?  a  to  ciekawe...  CCS64  to  przestarzaly  emulator  z  bardzo  kiepska  emulacja  dzwieku,  katastrofalnymi  bledami  w  emulacji  VICa  i  roznymi  dziwnymi  bledami  w  dzialaniu.  jedyne  co  go  ratuje  to  dobry  w  porownaniu  z  innymi  emulatorami  monitor.

Vertical

• Gość
CSS vs Vice
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Maja 2008, 20:20 »
 A  jest  jakiś  nowy,  lepszy?  A  co  do  monitora  to  ja  i  tak  z  niego  nie  korzystam  bo  nie  umiem  i  nie  potrzebny  mi  do  szczęścia    \'\'  

chateau

• Gość
CSS vs Vice
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Maja 2008, 20:37 »
 jak  chcesz  grac  to  najlepiej  sciagnij  VICE.  najlepiej  emulujacy  C64  emulator  to  Hoxs64  ale  to  na  razie  emulator  bardziej  dla  maniakow  dem.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
CSS vs Vice
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Maja 2008, 21:25 »
 Hehehehe,  co  to  za  inwazja  odgrzebywaczy  starych  tematów  ?  :P
-profil nieaktywny-

Vertical

• Gość
CSS vs Vice
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Maja 2008, 21:49 »
 VICE`a  nie  można  na  pełny  ekran  ustawić.  A  czemu  mówisz  że  ten  Hox  coś  tam  to  dla  maniaków  dem  jest?

chateau

• Gość
CSS vs Vice
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Maja 2008, 00:12 »
 VICEa  można  ustawic  na  pelny  ekran-ALT+ENTER,zmien  ustawienia  rozdzielczosci  zeby  widziec  wiecej  na  pelnym  ekraniu(  settings/video  settings  ).  

Hoxs64  emuluje  lepiej  niz  VICE  i  CCS64  razem  wziete  ale  nie  ma  takich  opcji  jak  np  zapis  stanu  emulatora  co  jest  przydatne  przy  graniu.

Vertical

• Gość
CSS vs Vice
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Maja 2008, 21:00 »
 Mimo  wszystko  i  tak  wole  CSS`a.  dla  mnie  to  najlepszy  emulator

Offline Skull

• Level 6
CSS vs Vice
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Maja 2008, 23:00 »
 Hox  jest  spox,  ale  najnowszego  vice  odpalisz  własciwie  zawsze  -  u  mnie  w  robocie  mam  win2000  i  dx  8  (a  nie  mam  admina  wiec  nowych  nie  zainstaluje),  css  i  nowszy  hox-y  niestety  nie  dzialaja  -  vice  zawsze.  Pozatym    vice  ma  wersje  plus  obslugujaca  DTV  -  ostatnia  wersja  juz  na  prawdę  dobrze  emuluje.  

chateau

• Gość
CSS vs Vice
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Maja 2008, 23:19 »
 jezeli  nie  ma  directx9  w  systemie  hoxs64  wymaga  tylko  tego  pliku  w  katalogu  z  emulatorem:  http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?d3dx9_31\' target=_blank>http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?d3dx9_31

takze  mozna  go  zapuscic  nawet  na  win98se,bedzie  dzialal  bez  directx9.

Offline Skull

• Level 6
CSS vs Vice
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Maja 2008, 23:38 »
 @chateau  czy  Ty  sypiasz?  \'\'  

chateau

• Gość
CSS vs Vice
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Maja 2008, 00:11 »
 eee  strata  czasu:)

Kekesuw

• Gość
CSS vs Vice
« Odpowiedź #27 dnia: 16 Maja 2008, 01:11 »
 Jak  dla  mnie  to  lepszy  jest  CCS64  bo  jest  latwiejszy  w  obsludze.  (przynajmniej  tak  mi  sie  wydaje  :P)

Vertical

• Gość
CSS vs Vice
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Maja 2008, 18:04 »
 O  ile  nie  mam  większych  problemów  ze  sterowaniem  w  grach,  to  nie  mogę  sterować  kursorem  głównym  oknie