Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: GEOS i drukowanie (PC)  (Przeczytany 781 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pewny

• Gość
GEOS i drukowanie (PC)
« dnia: 22 Lutego 2006, 16:01 »
 Mam  pytanie,  mam  w  domu  drukarkę  l;aserową  HP  LaserJet  6L  i  mam  pytanie,  jaki  emulator  polecacie  i  jak  muszę  go  skonfigurować,  abym  mógł  drukować  pod  GEOSem,  oraz  jakie  dyskietki  od  GEOSa  muszę  dodatkowo  ściągnąć  (mam  z  tej  strony  GEOS  2.0  PL  oraz  GEOS  BOOT  i  nie  wiem  co  jeszcze  muszę  mieć)

Kifa

• Gość
GEOS i drukowanie (PC)
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Czerwca 2006, 18:01 »
 O  ile  wiem  -  żaden  emulator  na  platformę  x86  nie  umożliwia  pełnej  emulacji  druku,  niestety...  Osobiście  wiem,  że  CCS64  jest  w  stanie  drukować  do  pliku  TXT.  VICE  rzekomo  potrafi  emulować  drukarkę  w  trybie  \'graficznym\',  ale  nie  udało  mi  się  tego  sprawdzić  (emulator  regularnie  wywala  się  przy  próbie  druku).  

Jest  emulator  Power64,  który  ma  pełną  emulację  drukarki,  ale  on  niestety  działa  jedynie  ma  Makach...    \'\'  

tkonojacki

• Gość
GEOS i drukowanie (PC)
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Czerwca 2006, 20:42 »
 Jeśli  power64  ma  emulacje  drukarki  (nie  wiem,  nie  sprawdzalem)  to  mozna  uzyc  emulatora  maca  i  na  niego  wgrac  emulator  c64.  hmm...  Ale  jednak  z  sentymentu  polecam  inną  konfigurację  -  emulator  amigi  na  to  emulator  maca  a  na  niego  emulator  c64  -  niezła  kanapka    \'\'    Tylko  czy  winUAE  ma  emulacje  druku?  :P

Kifa

• Gość
GEOS i drukowanie (PC)
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Czerwca 2006, 21:42 »
 Hmm...  No  nie  wiem,  może  jestem  maniakiem...  Ale  na  Allegro  można  kupić  drukarkę  MPS1200  za  40  złotych...    \'\'  Tutaj  emulacja  nikomu  niepotrzebna,  tylko  gdzie  to  koromysło  postawić?    \'\'