Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Interface drukarki i HP LJ IIIP lub inna laserowa  (Przeczytany 599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Shango/vermes

• Gość
Interface drukarki i HP LJ IIIP lub inna laserowa
« dnia: 11 Lutego 2006, 09:40 »
 Witam  

Mam  pytanie  techniczne  odnosnie  wspolpracy  interfejsu  firmy  W  &  T  Interfaces  model  EAN  40  10344  92000  7  .  
  O  dziwo  mozna  go  jeszcze  kupic  bo  na  stronie  producenta  sprzet  widnieje.  

W  manualu  niestety  nie  ma  opisu  zworkowni  dla  drukarek  laserowych  i  nie  wiem  jak  to  poustawiac  aby  pod  geosem  mi  nie  drukowal  krzakow.  Generalnie  uzywam  emulacji  epson  fx-80  w  drukarce  i  sterownik  do  niej  pod  geosa  ale  majac  laserowa  drukarke  chcialbym  to  w  pelni  wykorzystac.    

Generalnie  wszystkie  laserowe  drukarki  z    portem  LPT  maja  emulacje  drukarek  HP  LJ    lub  LJ  II  wiec  nie  bedzie  problemu  tylko  te  cholerne  zworki.  

Mam  jeszcze  jakas  podrobke  interface  LPT    firmy  ATRAX  ale  na  niej  to  nawet  nic  nie  da  sie  wydrukowac.  

Jak  ktos  z  was  ma  taki  interface  i  dal  rade  z  zworkownia  to  prosze  o  info.  

Pozdrawiam  
  Mirek

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lutego 2006, 07:27 »
 Shango  jak  mnie  sklerozum  nie  myli  to  jeszcze  był  specjalny  sterownik  pod  geosem  do  drukarek  laserowych,  co  podobnoć  wygaszał  ekran  przy  drukowaniu...  prawda  to?  Ja  w  swoich  bojach  używałem  MeraBłonie  D-100  (m?)  mam  ją  jeszcze  na  \'młotkowym\'  chodzie  ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Shango/vermes

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lutego 2006, 22:54 »
 Witam  

Te  sterowniki  co  mam  nie  wygaszaja  ekranu.  Poszukam  jeszcze  po  sieci.  
  D100  tez  mam  z  specjalnym  kabelkiem  do  user  portu  i  nawet  jeszcze  dziala,  D100  moge  miec  za  piwko  w  komisie  w  lublinie  zalega  :))  

Mirek

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Lutego 2006, 07:35 »
   a  tak  przy  okazji  to  będziesz  na  X  ???
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....