Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 2892 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Magnate

• Gość
Witam
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Marca 2006, 17:11 »
 U  mnie  też  to  niezbyt  działa  -  przed  paroma  godzinami  nie  dało  się  wejść  nawet  na  stronę  główną.  Teraz  już  jest  lepiej,  bo  nie  tylko  mogę  wejść  na  stronę  główną,  ale  i  do  działu  \'Grafika\'!  Po  kliknięcu  na  \'Zestawy  Gier  Commodore\'  dostaję  białą  stronę  w  Firefoxie  i  komunikat  \'Nie  można  wyświetlić  strony\'  w  IE.  Polecam  zmianę  serwera  -  chociażby  na  host.sk

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
Witam
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Marca 2006, 17:14 »
 U  mnie  na  Amidze  pod  IBrowse2.3  też  nie  działa,  po  kliknięciu  na  zestawy  Commodore  dostaję  komunikat:  The  requested  document  contains  no  data.  Chodzi  o  plik:  \'zestawy_commodore.htm\'.  Nie  dałoby  się  jakoś  prościej  tego  html`a  napisać  :).  
  Prześlę  skany  za  tydzień,  tak  dla  potwierdzenia:  na  przykład  zestaw  66  nazywa  się  \'ZRĘCZNOŚCIOWE  II\'  i  na  okładce  jest  Rolling  Ronny?  

Pozdrawiam  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Marca 2006, 17:32 »
 Zauwazylem  ze  cos  nie  dziala  i  sie  zastanawiam  dlaczego  bo  wszystkie  adresy  sa  dobrze  zrobione  a  pomimo  wszystko  nie  dziala.  Sprubuje  na  innym  serwerze.

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Marca 2006, 17:36 »
 Jesli  chodzi  o  wyglad  strony  to  chodzi  o  to  ze  ja  niezbyt  sie  znam  na  html`u  a  cala  stronke  robilem  we  front  page`u.  Ale  postaram  się  coś  zrobić  zeby  zmienic  serwer  i  zeby  to  dobrze  chodzilo

Bartek^

• Gość
Witam
« Odpowiedź #49 dnia: 12 Marca 2006, 18:06 »
 BagoZonde:  tak,  zestaw  66  jest  z  Rolling  Ronny.  
  Nie  wiem  dlaczego,  ale  u  mnie  stronka  dalej  smiga  bez  problemow  (Win  XP,  Opera).  ;)

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Marca 2006, 18:47 »
 Zmienilem  serwer.  Teraz  strona  jest  pod  adresem  www.strzelec2112.host.sk  
  Za  jakiś  czas  spróbuję  tą  stronę  zrobić  żeby  się  również  uruchamiała  na  wolniejszym  necie.  
  Miłego  oglądania  życzę  :)

pucus

• Gość
Witam
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Marca 2006, 02:25 »
 1sza  strona  to  roznie  dziala...  2ga  juz  lepiej.  W  koncu  cos  lapie    \'\'  

Offline BagoZonde

• Level 6
Witam
« Odpowiedź #52 dnia: 13 Marca 2006, 15:46 »
 Teraz  u  mnie  wszystko  działa.  A  co  do  kwestii  szybkości  internetu  to  śmiga  mi  na  Amidze  bardzo  dobrze  :).  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #53 dnia: 13 Marca 2006, 17:37 »
 No  to  teraz  gdy  chodzi  to  proponuję  mi  wysyłać  skany  waszych  okładek.  Na  razie  wysyłajcie  mi  skany  okładek  które  wyglądają  tak  jak  na  mojej  stronie  i  mają  znaczek  EF  (ważne!!  -  bo  są  dwa  rodzaje  okładek  -  ale  je  dodam  z  czasem).  Możecie  też  wysyłać  skany  tych  czarnych  okładek  u  których  z  boku  pisze  na  czerwono  Commodore    i  napis  ma  cieniutką  białą  obwódkę.  Mam  nadzieję  że  wiecie  o  co  chodzi.  To  podaje  jeszcze  raz  mojego  maila  strzelec2112@interia.pl

Offline BagoZonde

• Level 6
Witam
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Marca 2006, 01:46 »
 W  ten  łikendos  co  będzie  będę  miał  dostęp  do  skanera  więc  prześlę  wszystkie  moje  zestawy  niebieskie  i  te  czarne.  Polecam  trochę  pobawić  się  z  designem  strony  w  html  :).  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #55 dnia: 14 Marca 2006, 07:12 »
 Dobrze  o  tym  wiem  ze  strona  nie  wyglada  profesjonalnie  ale  powtarzam  jeszcze  raz:  Stronkę  robiłem  we  Front  Page`u  a  na  htmlu  się  nie  znam  :).  Dlatego  też  że  wtedy  kiedy  nazbiera  się  pokaźny  zbiór  okładek  przekazać  to  wszystko  stronce  c64.nostalgia.pl  i  oni  wtedy  już  zrobią  profesjonalną  oprawę  na  swojej  stronce  :)

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #56 dnia: 14 Marca 2006, 15:02 »
 Ostatnio  porządkując  kasety  Commodore  które  kupiłem  natknąłem  się  na  pewną  ciekawostkę.  Wśród  swoich  zbiorów  miałem  okładkę  ze  znaczkiem  EF  (te  niebieskie)  z  numerem  zestawu  19.  Natomiast  wśród  kaset  które  dostałem  miałem  zestaw  z  firmy  RELAX  PHU  który  miał  dokładnie  tą  samą  listę  gier  oraz  ten  sam  numer  zestawu.  Okładka  różniła  się  jedynie  projektem  graficznym.  Zastanawia  mnie  czy  wszystkie  zestawy  z  firmy  PHU  RELAX  były  kopią  zestawów  EF  czy  może  była  to  tylko  jedna  sytuacja.  Swoją  drogą  ułatwiłoby  mi  to  zbieranie  zestawów  serii  EF  ponieważ  mam  wśród  swoich  zbiorów    też  kilka  kaset  z  firmy  PHU  RELAX  a  na  allegro  znajdowałem  przeważnie  też  kasety  z  firmy  PHU  RELAX.  Pozdro  dla  wszystkich  wielbicieli  Commodore.    

Mała  dygresja:  
  Ostatnio  mi  wpadł  do  głowy  głupi  pomysł  (czy  na  pewno  głupi??  :)  żeby  np.  całą  zawartość  kaset  przegrać  na  mp3  i  umieszczać  na  necie  i  w  ten  sposób  ktoś  mógłby  sobie  takie  mp3  ściągnąć  i  nagrać  na  swojej  kasecie.

pucus

• Gość
Witam
« Odpowiedź #57 dnia: 14 Marca 2006, 16:47 »
 1.  Tak  jak  mówiłem  okładki  będą  się  rożnić...  pomimo  że  mają  taki  jak  opisywałeś  orginalny  znaczek  i  kolorki  C=.  Ja  mam  włąśnie  takie  zestawy  PHU  RELAX  i  z  kilka  jeszcze  innych  firm    \'\'  dlatego  ciekawie  byłoby  obejrzeć  co  ludzie  w  tamtych  czasach  kombinowali    \'\'  

2.  Zapomnij  o  mp3...  ponieważ  jest  to  muzyka  skompresowana  (na  zasadzie  przycinania  określonych  częśtotliwości)  i  niebędziesz  mógł  z  powodzeniem  tego  spowrotem  nagrać  na  kasete  i  wczytać  do  komcia  C=    \'\'  

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
Witam
« Odpowiedź #58 dnia: 14 Marca 2006, 16:50 »
 tak  jak  @pucus  napisał  mp3  to  kiepski  pomysł  i  nie  przejdzie.

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #59 dnia: 14 Marca 2006, 16:51 »
 To  w  takiej  sytuacji  to  wysyłajcie  mi  też  skany  okładek  z  firmy  RELAX.