Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 2909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
Witam
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Marca 2006, 11:16 »
 niestety  pare  źródeł  sprawdzone  i  nic  nie  ma  chwilowo  ale  na  100%  coś  się  znajdzie.

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Marca 2006, 13:13 »
 Te  kasety  co  kupiłem  będę  miał  jutro.  Więc  jutro  gdy  je  dostane  wieczorkiem  zeskanuję    wszystkie  moje  okładki  (zarówno  z  tym  niebieskim  napisem  jak  i  inne  okładki  które  były  chociaż  drukowane  i  byłby  na  nich  jakiś  numerek  zestawu  czy  coś  w  tym  stylu).  Później  to  umieszcze  na  stronie  www.  Tą  stronkę  może  zrobię  jutro  albo  w  późniejszym  terminie  ale  jak  coś  już  zrobię  to  dam  tu  adres  strony.  Wtedy  możemy  się  umówić  tak  że  możecie  wysyłać  okładki  na  mojego  maila  a  ja  w  miarę  dysponowania  wolnym  czasem  będę  to  umieszczał  na  stronce.  

Z  czasem  można  się  postarać  żeby  np.  zawartość  tej  strony  przeniesć  jakoś  na  któryś  portal  o  commodore.  Myślałem  o  tutejszym  (c64.nostalgia.pl)  ponieważ  widzę  że  ta  stronka  zajmuje  się  różnymi  ciekawostkami  więc  sądzę  że  i  tymi  materiałami  nie  pogardzi.  Mogłoby  się  to  znaleźć  np.  w  dziale  galeria  -  covers  bo  w  sam  raz  wpisuje  się  w  tamtejszą  tematykę.

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #32 dnia: 08 Marca 2006, 13:19 »
 W  poprzedniej  wypowiedzi  popełniłem  bład.  Galeria  Covers  jednak  sie  nie  nadaje  -  ale  gdzies  widzialem  skany  starych  magazynów  komputerowych  a  także  różnych  ciekawostek  dotyczących  Commodore  ale  teraz  nie  wiem  na  której  to  było  stronie.

pucus

• Gość
Witam
« Odpowiedź #33 dnia: 08 Marca 2006, 16:43 »
 Pewnie  chodzi  ci  o  stronę  http://cconline.com.pl/\' target=_blank>http://cconline.com.pl/   \'\'  

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
Witam
« Odpowiedź #34 dnia: 09 Marca 2006, 10:15 »
 Ok,  przy  najbliższej  okazji  zeskanuję  te  okładki.  Czy  masz  może  mister  strzelec  te  zestawy,  które  wymieniałem  gdzieś  na  początku  w  tym  ciekawym  wątku?  ;)  Pozdrawiam!  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #35 dnia: 09 Marca 2006, 19:58 »
 Więc  jeśli  chodzi  o  zestawy  z  których  kasety  mają  nalepione  niebieskie  etykiety  oraz  z  boku  okładki  jest  napis  Commodore  (Przy  czym  dodatkowo  przed  napisem  jest  logo  tej  firmy  w  oryginalnych  kolorach)to  mam  takie:  
  003  
  013  
  019  -  tylko  oryg.  okładka,  bez  kasety  
  021  -  tylko  kaseta,  bez  oryg.  okładki  
  022  
  024  
  029  
  033  
  059  
  066  
  072  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #36 dnia: 09 Marca 2006, 20:05 »
 Jeszcze  do  tego  dochodzi  zestaw  nr  78

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Marca 2006, 16:22 »
 Dzisiaj  dostałem  dodatkowe  kasety  z  Commodore.  Są  wśród  nich  też  te  niebieskie  kasety  ale  i  wiele  wiele  innych.  Stwierdzilem  ze  na  razie  na  stronie  umieszcze  okladki  kaset  niebieskich  ktore  na  bank  naleza  do  tej  serii.  Może  to  zrobię  jeszcze  dzisiaj  :)

pucus

• Gość
Witam
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Marca 2006, 14:15 »
 No  to  czekamy...  ale  rowniez  proponuje  zapoczatkowac  skany  innych  kaset,  a  napewno  widzialbym  z  checia  polskich  oryginalow    \'\'  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Marca 2006, 20:04 »
 Kurcze  moje  stare  konto  www  teraz  szwankuje  i  musze  teraz  znalezc  nowy  serwer  na  ktorym  strony  www  dobrzeby  chodziły  więc  troszkę  to  potrwa  ale  jak  coś  zrobię  to  poinformuję.  

Jak  na  razie  do  moich  zestawów  z  niebieskim  napisem  doszły  dwa  zestawy:  

Zestaw  nr  049  
  Zestaw  nr  018  

Oprócz  tego  mam  chyba  z  5  kaset  z  czerwonym  napisem  z  niebieską  obwódką  ale  na  razie  koncentruje  się  na  tych  z  niebieskim  napisem.

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
Witam
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Marca 2006, 20:30 »
 może  republika  tymczasowo?  
  co  do  polskich  oryginałów  to  mam  troche  tego,  a  bardzo  dużo  to  mam  na  atari.  Mam  i  w  wersjach  kasetowych  i  dyskietkowych.

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Marca 2006, 14:05 »
 Co  nieco  już  zrobiłem.  Na  stronce  umieściłem  te  okładki  co  je  wcześniej  wymieniłem.  Za  jakiś  czas  umieszczę  kolejne.  
  Adres  strony  to  www.strzelec2112.za.pl  
  Na  razie  skoncentrowałem  się  na  tych  niebieskich  zestawach  (na  okładce  widnieje  znaczek  EF).  Jeśli  macie  jakieś  kasety  tego  typu  u  siebie  to  zeskanujcie  i  wyślijcie  mi  to  je  umieszcze  tam.  Mój  e-mail  to  strzelec2112@interia.pl.  I  napiszcie  mi  czy  do  tych  okładek  macie  też  kasety  bo  chce  odnotować  to  na  stronce  (w  podobnym  stylu  co  na  razie  zrobiłem).    
  Na  razie  stronka  z  tymi  okładkami  będzie  w  tej  postaci.  Z  czasem  może  to  trochę  przerobię  żeby  było  bardziej  to  przystępne  i  przystosowane  dla  wolniejszego  neta  (ja  mam  wolniejszy  i  ciężko  mi  się  już  te  zdjęcia  uruchamiają).  
  Miłego  oglądania  życzę  :)

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Marca 2006, 14:06 »
 Acha  i  jeszcze  jedno  na  mojej  stronce  okładek  szukajcie  w  dziale  Grafika.

pucus

• Gość
Witam
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Marca 2006, 14:31 »
   \'\'    a  mi  stronka  niedziala...  czy  tylko  umnie?

Bartek^

• Gość
Witam
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Marca 2006, 15:56 »
 U  mnie  bangla  az  milo.  Wielkie  dzieki  Strzelec!  Co  prawda  \'w  moich  stronach\'  nigdy  nie  spotkalem  sie  z  takimi  kasetami  ale  i  tak  trafilem  juz  na  kilka  zapomianych  tytulow.  :)