Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: slaba pamiec do tytulu....  (Przeczytany 1463 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrubellek

• Gość
slaba pamiec do tytulu....
« dnia: 09 Listopada 2005, 22:17 »
 Witajcie......  pomozcie  prosze...  poszukuje  gierki  o  tytule  jakos  tak  \'altylery  due\'  (pisane  ze  sluchu)  taka  prosta  graficzka  dwie  armatki  i  strzelaja  do  siebie  mozna  zmienic  ladunek,  kat  sztrzalu,  zmienia  sie  tez  sila  wiatru  i  kierunek....   prosta  ale  bardzo  fajna  ...  gralem  w  nia  jakies  16  lat  temu.....  \'\'   POMOCY...  jaki  to  jest  tytul  moze  ktos  posiada  gre  o  ktora  pytam????  Prosze  o  odpowiedz....Pozdrawiam  Wrubellek  

Gringo_w

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Listopada 2005, 23:25 »
 Może  Artillery  Duel  ?

Gringo_w

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Listopada 2005, 23:30 »

wrubellek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Listopada 2005, 02:14 »
[quote Gringo_w] Może  Artillery  Duel  ?
Tak   wlasnie  tego  szukam.....  gra  moich  dziececych  lat.....  Wielkie  dzieki...teraz  musze  wybrac  jakis  emulator  i  sciagnac  gdzies  ta  gierkie....  Dzieki  Pozdrawiam  Wrubellek

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Listopada 2005, 11:37 »
 a  teraz  Gringo  mi  zaimponował  nonono

Gringo_w

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Listopada 2005, 15:48 »
 Na  gamebase  był  też  link  skąd  można  grę  ściagnąć  wystarczyło  klinknąć  na  sabid  UK  A  z  emulatorów  polecam  ccs64

wrubellek

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Listopada 2005, 01:04 »
 moze  troche  smuce  ale  jak  to  zrobic.......  sciagnolem  emulator  jak  go  zainstalowac,  jak  odpalic  ta  gierke    Pozdrawiam  

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Listopada 2005, 20:55 »
[quote wrubellek] moze  troche  smuce  ale  jak  to  zrobic.......  sciagnolem  emulator  jak  go  zainstalowac,  jak  odpalic  ta  gierke    Pozdrawiam  

hmmm  nie  chcę  sie  wymądrzać,  ale  chyba  troszeczkę  umiem  pomóc:)  DZIWNE  NIE?  ````    

jak  sobie  ściagniesz  ten  emulatorek  to  go  odpalasz,  potem  wciskasz  F9,  potem  enter,  szukasz  miejsca  na  swoim  dysku  gdzie  masz  giereczke,  musi  być  rozpakowana,  jak  ją  znajdziesz,  klikasz  enter  i  ona  sie  ładuje  i  miło  spędzasz  przy  niej  czas.  

Od  razu  mówie,  ze  nie  jestem  takim  ekspertem  jak  osh,  gringo  flooder  januzi  czy  inni,  ja  dopiero  się  uczę:)  ale  mam  nadzieję,  ze  dobrze  odpowiedziałam  na  to  pytanko  i  ze  nareszcie  komuś  pomogłam!!   ````  

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Listopada 2005, 20:58 »
[quote Ewelll] hmmm  nie  chcę  sie  wymądrzać,  ale  chyba  troszeczkę  umiem  pomóc:)  DZIWNE  NIE?  ````    

jak  sobie  ściagniesz  ten  emulatorek  to  go  odpalasz,  potem  wciskasz  F9,  potem  enter,  szukasz  miejsca  na  swoim  dysku  gdzie  masz  giereczke,  musi  być  rozpakowana,  jak  ją  znajdziesz,  klikasz  enter  i  ona  sie  ładuje  i  miło  spędzasz  przy  niej  czas.  

Od  razu  mówie,  ze  nie  jestem  takim  ekspertem  jak  osh,  gringo  flooder  januzi  czy  inni,  ja  dopiero  się  uczę:)  ale  mam  nadzieję,  ze  dobrze  odpowiedziałam  na  to  pytanko  i  ze  nareszcie  komuś  pomogłam!!   ````  
Moje  gratulacje  Kochanie  ````   ````   ````   ````   ````   ````  <cmok>

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Listopada 2005, 20:59 »
 Uczyłam  się  od  mistrza   \'\'  

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Listopada 2005, 21:02 »
 Oj,  aż  mi  głupio.  Daleeko  mi  do  mistrza.  O  wiele  lepiej  zorientowani  są  np.  czcigodni  Gringo_w  czy  flooder,  że  już  o  Magnate  nie  wspomnę  \'\'  

wrubellek

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Listopada 2005, 01:19 »
 no  to  krok  po  kroku....  uruchomolem  emulator,  a  moze  tak  mi  sie  wydaje...  jedyne  co  odpowieda  to  \'syntax  error\'  padam  ide  spac  jutro  znowu  powalcze...  Pozdrawiam  Wrubellek

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Listopada 2005, 02:54 »
[quote wrubellek] no  to  krok  po  kroku....  uruchomolem  emulator,  a  moze  tak  mi  sie  wydaje...  jedyne  co  odpowieda  to  ``syntax  error``  padam  ide  spac  jutro  znowu  powalcze...  Pozdrawiam  Wrubellek
wrubellek,  wciśnij  F9,  tak  jak  Ci  napisała  Ewelinka!!!

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Listopada 2005, 11:04 »
 Aby  załadować  program,  należy  po  włączeniu  emulatora  nacisnąć  klawisz  F9,  aby  przejść  do  menu  głównego,  najechać  na  opcję  1541  Device  8....  Powinien  pojawić  się  katalog.  Przypuszczalnie  chcemy  uruchomić  demo.  Jeśli  je  już  mamy  na  dysku,  musimy  je  teraz  znaleźć  w  naszych  napędach  (przykładowo  plik  zapisaliśmy  w  c:\\c64\\demo.d64).  Gdy  już  widzimy  obraz  dyskietki,  naciskamy  Enter  i  powinien  pokazać  się  katalog  strony  dysku  (bo  właśnie  do  niego  weszliśmy).  Wybieramy  plik  główny  katalogu  i  naciskamy  ponownie  Enter.  Nastąpi  reset  i  program  się  automatycznie  uruchomi.  

ZACHĘCAM  DO  DZIAŁU  EMULACJA  =)

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Listopada 2005, 12:35 »
 Flooder  czyż  ja  tak  własnie  nie  napisałam??  \'\'