Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Brzęczenie stacji 1541  (Przeczytany 582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tytus One

• Gość
Brzęczenie stacji 1541
« dnia: 03 Listopada 2005, 11:04 »
 Moja  stacja  wyraźnie  brzęczy  w  czasie  pracy,  na  początku  cicho,  potem  coraz  głośniej,  w  końcu  odgłos  zaczyna  naprawdę  przeszkadzać.  To  na  pewno  wina  wbudowanego  zasilacza  ale  ciekawi  mnie  czy  macie  to  samo  czy  też  jest  to  jakaś  wada  mojego  konkretnego  modelu?

shogun

• Gość
Brzęczenie stacji 1541
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Listopada 2005, 16:02 »
 Nie  mam  doświadczenia  ze  stacjami  z  wbudowanym  zasilaczem,  ale  jeżeli  da  się  to  wytrzymać,  to  po  prostu  to  zostaw.  Jeżeli  dźwięk  jest  nie  do  wytrzymania,  to  musisz  zbawić  się  w  oklejenie  transformatora  jakąś  taśmą  izolacyjną,  żeby  odpowiednio  umocować  zwoje,  które  podczas  pracy  nagrzewają  się,  drut  się  rozszerza,  przez  co  uzwojenia  stają  się  lużniejsze  i  bardziej  bezwładne.  
  \'-  Co  to  tak  brzęczy?  -  pyta  uczestniczka  wycieczki.  
  -  To  transformator  -  odpowiada  oprowadzający.  
  -  A  czemu  tak  brzęczy?  -  pyta  dalej  uczestniczka.  
  -  Jakby  pani  miała  50  okresów  na  sekundę,  też  by  pani  tak  brzęczała!!\'  
  Taki  dowcip  :D

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Brzęczenie stacji 1541
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Listopada 2005, 07:31 »
 nooo  dokładniej  to  chyba  się  rozkleił  rdzeń.  Najprostszym  chyba  rozwiązaniem  było  by  go  skręcić.  
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Tytus One

• Gość
Brzęczenie stacji 1541
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Listopada 2005, 18:28 »
 dzieki