Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Offtopowo nie trolowo ciag dalszy.  (Przeczytany 1238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pomidorow

• Level 2
  • **
Offtopowo nie trolowo ciag dalszy.
« dnia: 23 Czerwca 2018, 13:46 »
Wegi poniekad dotyczy poniewaz tutaj na Power chcialem przelać $.
Po co jest ta zakladka offtopic?
Retoryczne:)
Teraz juz mam swiadomosc ze to wina systemu platnosci i zblizajacej sie dacie wygasniecia karty.
Ludzie zluzujcie majty. Nie po to się tutaj zarejestrowalem by rozrabiać.

Offline wegi

• Level 7
Re: Offtopowo nie trolowo ciag dalszy.
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Czerwca 2018, 14:21 »
1. Forum nie rozwiąże problemu walidacji karty. Kierunek - jej wystawca lub Paypal.

2. Rozwiązanie twojego problemu jest trywialne i zajmuje 2 minuty.
Błyskawiczne doładowanie paypal z konta przez Trustly. Paypal nie musi być powiązany nawet z żadną kartą czy kontem bankowym, wiem bo sam tak mam i tak robię.
Gdybyś chciał przekazać donację dawno byś to zrobił zamiast pisać o tym że chcesz. Szkoda czasu na jałowe dyskusje.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Czerwca 2018, 20:48 »
Wegi, sam prowadzisz jałowe dyskusje i gadasz bzdury. Czasami znaczy się ;) Zresztą ja też.

Ale, że to moje poletko poniekąd (branża elektronicznych płatności) to mnie "zabolało", że taki ciekawy wątek szedł do śmieci.
PayPal okazuje się mieć problemy z kartami, którym się zbliża koniec terminu ważności. Na sieci trochę podobnych zgłoszeń widziałem, nie naprawiono tego najwyraźniej. Zresztą mają więcej za uszami, bo na ichnich słabościach wyrósł Stripe. Btw, eBay nawiązał współpracę z Adyenem w kwestii procesowania płatności (PayPal jeszcze jest, ale ciekawe jak długo). Tu akurat poszło o zdzierstwo PayPala.

Więc tak... Pomidorow chce wyczyścić kartę prepaid, stwierdził że może z niej dofinansować różne projekty. Cóż, mnie to nie dziwi, kumpel kiedyś miał problem z taką kartą, bo firma doładowywała, doładowywała, a on nie korzystał. I potem śmiech był, że musi kupić wagon kartofli (wódki się nie dało, przynajmniej teoretycznie).

Btw2, w wolnych chwilach produkuję bloga o EMV, kartach płatniczych, terminalach POS itp, niedługo coś tam wrzucę na temat Apple Pay.
-profil nieaktywny-

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Czerwca 2018, 21:24 »
Jeszcze nie widziałem sponsora którego wywalają drzwiami, żeby wracał oknem i machał kasą przed oczami "CHCĘ WAM DAĆ" (tak żeby nie dać) - no chyba że to nowa inkarnacja buddy.
Nie widziałem też żeby walidacja karty została zweryfikowana przez forum.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Czerwca 2018, 21:48 »
Jeszcze nie widziałem sponsora którego wywalają drzwiami, żeby wracał oknem i machał kasą przed oczami "CHCĘ WAM DAĆ" (tak żeby nie dać) - no chyba że to nowa inkarnacja buddy.
Nie widziałem też żeby walidacja karty została zweryfikowana przez forum.

A co jeśli to nie Budda a Olo ? Albo Kisiel? :P Pytanie do adminów do kogo IP bardziej pasuje.

Poza tym nie dostaliśmy danych karty więc nie było tu jej weryfikacji. Jakbyś raczył spytać wujka Gógla to byś się dowiedział, że to się potrafi Pejpalowi zglitchować. Ja bym chciał, żeby jakiś drobny glitch mi z każdej transakcji pejpalowej po drobnym cencie na konto zaliczył ;)

A w ogóle to jak się ostatnio Ci wyszło tropienie Kisiela od lat budującego fałszywą tożsamość na flipperach? ;)
-profil nieaktywny-

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Czerwca 2018, 22:10 »
Ciągnąc ten bezsensowny offtop - jeżeli w ogóle jest to prawdą że znalazł się sponsor którego wciskają do kosza a on stoi na straży, waruje i się dobija "CHCĘ DAĆ WAM KASY !!!" - co już jest wystarczająco absurdalne

Raf mówił mu co ma zrobić - nie może
Ty mówiłeś mu co ma zrobić - nie może
Ja mu powiedziałem co działa na 100% w 2 minuty - BEZ ODZEWU

Więc jeżeli jest to problem pokroju twojego kolegi to wygląda on tak:

Gość pozyskał jakieś byle co (VISA - prepaid ???) i nie może z tego wycisnąć nic dla siebie.
Wtedy szeroko otworzyło mu się serce i chce obdarować cały świat.
To niech wyśle ten wagon pyrów jako darowiznę na c64power albo niech go sam zje.