Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Mam nowy problem..  (Przeczytany 1146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ewelll

• Level 4
Mam nowy problem..
« dnia: 26 Września 2005, 00:35 »
 Jak  sie  uruchamia  giereczke  boulder  dash?  jest  ta  początkowa  muzyczka,  ale  nie  wiem  co  kliknąć,  zeby  sie  uruchamiła:(  a  druga  sprawa..  jak  sie  nazywała  gierka,  co  latało  sie  helikopterkiem  i  ratowało  ludzi  z  jakichś  domków,  przenosiło  się  ich  do  schronów,  bo  mogli  być  zastrzeleni  przez  czołgi,  chyba:)  wielkie  dzięki  za  pomoc  \'\'  

Offline OSH

• Level 5
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Września 2005, 08:00 »
 Kochanie  jesteś  bardzo  niecierpliwa  \'\'  
  Odpowiedzi  w  mailu,  który  zaraz  napiszę  (o  ile  mnie  ktoś  nie  uprzedzi  \'\'  )

Offline Ewelll

• Level 4
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Września 2005, 10:59 »
 Oj  bo  ja  to  napisałam  wczoraj:)  a  poza  tym  maila  nie  ma  i  nie  ma:)  moze  rzeczywiście  Cię  ktoś  uprzedzi  :P

Pewny

• Gość
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Września 2005, 15:46 »
 hmmmm,  boulderdash,  ja  na  wersji  Cartridgeowskiej  to  się  uruchamiało  za  pomocą  F1,  albo  Fire  w  Joyu  1  lub  2,  a  co  do  drugiej  gry  to  nie  mam  ruskiego  pojęcia

Jaco74

• Gość
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Września 2005, 22:33 »
 Ta  gierka  z  helikopterkiem  to  HOPLIFTER

Jaco74

• Gość
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Września 2005, 22:34 »
[quote Ewelll] Jak  sie  uruchamia  giereczke  boulder  dash?  jest  ta  początkowa  muzyczka,  ale  nie  wiem  co  kliknąć,  zeby  sie  uruchamiła:(  a  druga  sprawa..  jak  sie  nazywała  gierka,  co  latało  sie  helikopterkiem  i  ratowało  ludzi  z  jakichś  domków,  przenosiło  się  ich  do  schronów,  bo  mogli  być  zastrzeleni  przez  czołgi,  chyba:)  wielkie  dzięki  za  pomoc  ````  
HOPLIFTER

Offline OSH

• Level 5
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Września 2005, 08:16 »
 CHoplifter  \'\'  A  na  drugi  raz  zamiast  pisac  dwukrotnie  proponuję  użyć  opcji  \'edit\'

Offline Ewelll

• Level 4
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Września 2005, 11:44 »
 Kochanie!  przecież  mi  już  mówiłeś:)  tylko..  ta  gierka  jakoś  sie  nie  uruchamia  :(  żaden  klawisz  nie  działa,  przyznaję  nie  sprawdzałam  konfiguracji  klawiszy,  ale  nacisnęłam  chyba  wszystkie  potencjalne  i  nic..  nie  unosi  sie  do  góry  koniec  kropka  :(

Pewny

• Gość
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Września 2005, 16:51 »
 tyle  że  edit  z  deczka  nie  działa

Offline Ewelll

• Level 4
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Września 2005, 18:28 »
 A  mi  działa..  \'\'  

Pewny

• Gość
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Września 2005, 23:22 »
 jaszne,  \'EDYCJA  NIE  JEST  JESZCZE  GOTOWA  !!!\'  
  Coś  takiego  mi  wychodzi  przy  próbie  edycji  postu

Offline Ewelll

• Level 4
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Października 2005, 12:13 »
 Wy  to  zawsze  macie  jakies  problemy  \'\'   \'\'   \'\'  

Offline Ewelll

• Level 4
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Października 2005, 17:05 »
 Już  umiem  z  tą  giereczką  sobie  poradzić,  było  coś  poprzekrecane  z  ustawieniami  klawiszy  czy  z  portem..  juz  nie  pamietam,  tak  mowie  dla  wytłumaczenia:)        

A  tak  w  ogóle..  znacie  taka  gierke,  wiem  ze  nie  jest  ona  na  C64,  bodajże  na  nintendo  była,  chodzi  mi  o  odpowiednik  tego  na  C64.  To  była  gierka  Dr  Mario,  chodziło  o  to,  ze  były  kolorowe  bakterie  i  trzeba  było  na  nie  poukładac  pastylki  w  odpowiednich  kolorach,  podobne  do  tetrisa.  Jest  coś  takiego  na  C64?  buziaki  dla  wszystkich   \'\'  

Pewny

• Gość
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Października 2005, 21:55 »
 Na  C64????  Chyba  jedynie  Tetris  z  podobnych,  ale  większego  odpowiednika  Mariana  nie  było

Prince

• Gość
Mam nowy problem..
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Października 2005, 22:18 »
 Jeśli  dobrze  zrozumiałem  Ewe3xl  to  Tetris  jest  nieco  podobny  do  tej  gry,  ale  mniej  wciągający  (moim  zdaniem).  Nie  wiem  czy  jest  ona  na  c64,  ale  byłbym  bardzo  zdziwiony  gdyby  takiej  nie  było.