jak w temacie. Ma ktoś może polskie fonty do tego edytora? Od razu z instrukcją jak je dograć bo niezbyt ogarniam jeszcze Geosa.
Ewentualnie może ktoś poleci jakiś dobry edytor z polskimi czcionkami?
Generalnie plan mam taki, żeby zmontować stanowisko biurowe na C64. Edytor, monitor mono i drukarka.
Ale co chcesz mieć ? Fikuśne fonty + grafika ale w kiszkowatej rozdzielczości jak w Geosie ? Czy masz drukarkę igłową z wbudowanymi polskimi znakami (czyli raczej nie sprzęt spod znaku C=) i chcesz drukować w NLQ czy czym tam jeszcze - znaczy w trybie tekstowym z dobrą jakością ? Więc pytanie pomocnicze - jaka drukarka do tego, igłówka, atrament, laser ?
Mój patent z pierwszej połowy lat 90-tych - wtedy C64 używałem w technikum do sprawozdań z laborek i do różnych wypracowań/referatów (tudzież do druków firmowych dla Ojca):
- EdytorPL do drukowania tekstów + pseudografiki (ramki itp, generalnie ze znaków wbudowanych w drukarkę) - a że jechałem wcześniej na jakieś nie wiadomo czy legalnej wersji (w Baltonie ze stacją było trochę dyskietek - własnie np. jakaś starsza chyba wersja EdytoraPL) - potem kupiłem legala na kartridżu, z KorektoremPL
- PrintFox (spolszczony pirat - ciekawe, bo wygląda na to że na Grzybie krążyła inna wersja niż np., to co jest na CSDB) - o ile pamiętam produkował on stronę w rozdzielczości 640*800, używałem go właśnie do sprawozdań z laborek gdzie łączyłem hi-resowe wykresy/schematy (wykresy robione pod WarsawBasic, schematy chyba pod ArtStudio) i tekst, czasem nawet coś w kolorze (raczej nagłówki itp.)
Geos z drugiej strony jest oczywiście lepszy do wszelkich pokazów - patrzcie, mamy WYSIWYG na takim marnym przecież sprzęcie