Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Głupie pytanie  (Przeczytany 881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pewny

• Gość
Głupie pytanie
« dnia: 20 Września 2005, 21:44 »
 Na  niektórych  dyskietkach  od  komody  można  znaleźć  tak  zwane  oddzielacze,  czyli  pliki  o  rozszerzeniu  DEL,  ja  chciałem  się  zapytać,  jak  można  taki  tekścik  zapisać  na  dyskietce

~#*#Gringo_w

• Gość
Głupie pytanie
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Września 2005, 00:31 »
 Nie  mam  żadnych  doświadczeń  z  dyskietkami  ale  podejrzewam  że  del  znaczy  deleted  więc  powinno  być  tak  że  tworzysz  tam  plik  a  potem  go  kasujesz  (czy  też  dajesz  mu  atrybut   \'\'   usunięty.

Offline OSH

• Level 5
Głupie pytanie
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Września 2005, 11:13 »
 Plik  z  atrybutem  .DEL  to  plik  skasowany.  Najczęściej  sa  to  komentarze  crackerów  do  połamanych  gier.  Mozna  je  wstawiać  za  pomocą  monitorów  dyskowych  np.  DiskWizard  albo  Dirmaster.  

Pewny

• Gość
Głupie pytanie
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Września 2005, 16:42 »
 no  i  właśnie  oto  mi  chodziło  OSH,  gdzieś  tu  na  stronie  znalazłem  jakiś  tekst  o  dyskietkach  i  było  właśnie  że  del  to  komentarze,  przy  okazji,  skąd  można  ściągnąć  te  programiki????

Offline OSH

• Level 5
Głupie pytanie
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Września 2005, 17:03 »
[quote Pewny] no  i  właśnie  oto  mi  chodziło  OSH,  gdzieś  tu  na  stronie  znalazłem  jakiś  tekst  o  dyskietkach  i  było  właśnie  że  del  to  komentarze,  przy  okazji,  skąd  można  ściągnąć  te  programiki????
a  wpisz  w  Google  ````  
  A  poza  tym,  to  wejdż  tu:  
  ftp://arnold.c64.org

Offline Ewelll

• Level 4
Głupie pytanie
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Września 2005, 17:58 »
 Moje  mądre  kochanie,  ja  w  ogóle  nie  wiem  o  co  chodzi   \'\'  

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Głupie pytanie
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Września 2005, 21:26 »
 dirmastera  mozna  takze  pobrac  z  c64powera...  oto  link:  http://c64.nostalgia.pl/hydepark/pd13.zip\' target=_blank>http://c64.nostalgia.pl/hydepark/pd13.zip a  poza  tym  obiecuje,  ze  juz  niedlugo  wroci  na  serwis  download  :]

Pewny

• Gość
Głupie pytanie
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Września 2005, 21:29 »
 NO  W  KOŃCU!!!!  Download  rulez

Pewny

• Gość
Głupie pytanie
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Września 2005, 23:35 »
 hmmmm,  dzięki  za  DirMaster`a,  już  się  biorę  za  szukanie  diodek  do  kable  XE  i  od  razu  przegrywam  moją  włąsną  dyskietkę  do  komcia,  żeby  se  popszesuwać  pliki,  dodać  separatory,  ale  mam  pytanie,  czy  jest  jakiś  program,  który  umożliwiałby  dodanie  AutoStartu  do  pliku????  Bo  tylko  tego  mi  do  szczęścia  brakuje

Offline OSH

• Level 5
Głupie pytanie
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Września 2005, 07:47 »
 Hm,  ja  Ci  już  chyba  kiedyś  pisałem  o  tym  autostarcie.  Muszę  jednak  zeskanować  ten  artykuł  w  C&A...

Pewny

• Gość
Głupie pytanie
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Września 2005, 14:08 »
 no  pisałeś,  ale  w  dziale  HydePark  w  PublicDomain  była  dyskietka  z  tym  programem,  tylko  nie  była  opublikowana  na  serwisie,  ale  jekbyś  mi  to  zeskanował  to  dzięki

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Głupie pytanie
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Października 2005, 21:01 »
 Szkoda  że  oddzielaczesą  nie  wszędzie.  Wtedy  rozddzielenie  kilku  wieloplikowych  gier  na  oddzielne  dyski  graniczy  z  niemożliwością.