Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: RetroKomp / LOAD ERROR 2017  (Przeczytany 6136 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sachy

• Level 1
  • *
Re: RetroKomp / LOAD ERROR 2017
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Października 2017, 17:36 »
@Wegi: super wiadomość, już nie mogę się doczekać tego party :)

@Retrozbych: działaj i ślij prodki do V-12.

Trzymam kciuki za prodki i powodzenia w compos!

Pozdro.
Sachy

Offline retrozbych

• Level 2
  • **
    • my Facebook profile
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Października 2017, 18:39 »
@Wegi: super wiadomość, już nie mogę się doczekać tego party :)

@Retrozbych: działaj i ślij prodki do V-12.

Trzymam kciuki za prodki i powodzenia w compos!

Pozdro.
Sachy

Dzięki Sachy i powodzenie zawsze się przyda :) Mam nadzieję, że was choć trochę zaskoczę na Load Error 2017, bo nie wiem, czy miałem dobry dzień, czy co, bo ostatnio nie mam dobrych dni, ale na tę chwilę mogę powiedzieć, że będzie to chyba najlepszy kawałek SID, który napisałem na C64 :)

"retrozbych" to taki lewy nick po dziwnej kolizji wybuchowo-procentowej na forum. "trudne sprawy", "dlaczego ja", że tak powiem, to sprawiają, że mi coś odbija, ale na szczęście nadchodzi koniec tych wszystkich smutków już w grudniu 2017, to też mam nadzieję, że będzie jak ręką odjął i wszystko wróci do stanu z przed dwóch lat tzn. normalnego. A z tej strony Buddha/Vaudeville (ex. Vulture Design ) :)

Offline sachy

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Października 2017, 18:48 »
Cześć Buddha,

Spoko, pracuj spokojnie na produkcjami. Jak wystawisz coś na wysokim poziomie, to nieważne pod jakim nickiem - wszyscy docenią. Powodzenia :)

Pozdrawiam.

Offline sachy

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Października 2017, 18:26 »
RK/LE Team z przyjemnością informuje o kolejnych nagrodach, które dzięki naszym sponsorom będziemy mogli przyznać w konkursach.

Jako co roku, fanty dla twórców gier które zajmą pierwsze 3 miejsca w RetroKomp GameDev Compo zasponsorował Lotharek i będą to:
1. Hydra - http://lotharek.pl/product.php?pid=171
2. DivIDE 2k14 do ZX Spectrum - http://lotharek.pl/product.php?pid=128
3. Emulator stacji dysków HXC - http://lotharek.pl/category.php?kid=7

Dodatkowo, do puli nagród trafiła także karta turbo do Amigi 500, Wicher 500i ufundowana przez Spidiego (https://retro.7-bit.pl/?lang=pl&go=projekty&name=wicher500i).

Kolejną kartę turbo – Protein, wraz z kością RAM i przejściówką IDE->CF przekazał nam jeden z członków RK/LE Team – Cichy a.k.a. Raybeez.

Użytkowników Amig z portem PCMCIA na pewno ucieszy karta Wi-Fi przekazana przez Sir Lucasa.

Offline retrozbych

• Level 2
  • **
    • my Facebook profile
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Października 2017, 05:54 »
Super, że tyle nagród, fajno :) Napisz jeszcze jak możesz czy "Sachy" to jest twój pseudonim na scenie komputerowej ? Ewentualnie w jakiej też jesteś grupie ? Na rozgrzewkę przed LE 2017, to chce jeszcze dzisiaj, lub jutro opublikować na CSDB czołówkę do "Crack intro music competitions 2017", do której napisałem kod, zrobiłem grafikę, muzykę oraz proporcjonalne fonty. Chodzi o to, że zakodowałem taką specjalną wyświetlarkę wyróżnionych osób w pozdrowieniach, więc chciałbym tam pozdrowić ciebie oraz kilka innych osób z Polski ... :)

Offline sachy

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Października 2017, 22:50 »
Jak chcesz kogoś pozdrowić to najlepiej cały "RK/LE Team", bo to ok. 20 osób wkładające wiele czasu i wysiłku, by to party wyszło jak najlepiej :)

Powodzenia w tworzeniu prodek, pozdrawiam.

Offline sachy

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Października 2017, 19:14 »
Oficjalne video-zaproszenie i program imprezy

Po ustaleniu większości detali i potwierdzeniu praktycznie wszystkich punktów programu - możemy w końcu opublikować planowany program imprezy. Dodatkowo, z przyjemnością prezentujemy oficjalne video-zaproszenie na tegoroczną edycję przygotowaną dla nas przez PixelNation & Ghostown!

Richard Glitchard zaprasza!

Przewidywany program imprezy RK/LE 2017

20.10.2017 (piątek)
09:00 Otwarcie bram
17:00 Amiga NG w praktyce - wykład
19:00 Polacy nie gęsi swoje gry mają - wykład
21:00 Film dokumentalny o demoscenie "Sztuka Przekraczania"
22:00 koncert: KATOD!

21.10.2017 (sobota)
10:00 Otwarcie części RetroKomp
11:00 Gry tekstowe na Atari wczoraj i dziś - wykład
12:00 Start Konkursów Łamaczy Joysticków (do 16j)
12:30 Plany wydawnicze A2 - prezentacja
14:00 RK GameDev Compo!
15:00 (DEADLINE dla wszystkich compos)
17:00 Ogłoszenie wyników konkursów «Łamaczy Joysticków»
17:10 «Prascena Atari w Polsce», panel dyskusyjny (goście: Jakub Husak i Pirx/Our5oft)
19:00 Ogłoszenie wyników GameDev Compo i wręczenie «RetroKomp Star Award 2017»
20:00 CompoBlock: 8-bit & Amiga
23:xx (po zakończeniu compos) koncert: Motion Ride!

22.10.2017 (niedziela)
10:00 Ogłoszenie wyników
11:00 Ewolucja modułów muzycznych od 8-bit, przez Amigę, aż do dziś (NG) - wykład
13:00 Zamkniecie imprezy

Offline sachy

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Października 2017, 17:59 »
Cześć,

Impreza za niecałe 3 dni!

Przypominamy: wszystkie prace w 8bit Music i 8bit Gfx prosimy dostarczać jako EXE, wraz z wersją bez podpisu autora. Konkursy mają być anonimowe a głosowanie jest w formie przypisania punktów 0-10 na każdą pracę z osobna, prace rozróżniane są numerem w compo. Będą na bocznym big-screenie wyświetlane detale pracy (platforma, rozmiar, format) i numer pracy - właśnie do głosowania.

Oczywiście wersje do rozpowszechniania po party mogą (a nawet powinny) być podpisane.

Bardzo prosimy o zastosowanie się do tego - dzięki!
RKLE Team

Offline sachy

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Października 2017, 16:37 »
Przydatne informacje logistyczne:

* uczestnicy otrzymają identyfikatory i karty do głosowania przy opłacaniu wejściówki
* zakup biletów tylko w kasie przy wejściu (rodzaje wejściówek opublikowane wcześniej)
* kasa przyjmuje tylko gotówkę
* bankomaty w odległości kilkuset metrów
* food-truck przyjmuje tylko gotówkę
* stanowisko piwne obsługuje karty płatnicze

W znanym miejscu ma stanąć namiot gastronimiczny (food-truck, piwo, palarnia), z ławami i nagrzewnicami.
Na miejscu darmowy parking, sleeping-room, prysznic, zamykane szafki. Palenie tylko w strefie gastronimicznej lub na zewnątrz budynku.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Października 2017, 19:31 »
Prace na C64 można słać bezpośrednio do mnie na adres v-12_tropyx [at] o2.pl
Deadline na prace przesłane drogą e-mailową to sobota w południe.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline sachy

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Października 2017, 13:28 »
Do sponsorów nagród rzeczowych dołączył równeż Willy/Lamers^retro-cloud.eu ofiarując nam moduł SKUNKBOARD do ATARI JAGUAR.  Serdeczne dzięki Willy!!!

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Października 2017, 19:37 »
Kapitalne party !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uwaga: Party - MIAZGA, Klimat - MIAZGA, Organizacja, logistyka - MIAZGA. Głęboki pokłon w stronę Organizatorów - Panowie poświęciliście wiele swojego wysiłku i czasu, żeby zorganizować TAAAAKĄ imprę -  warto było ! Dziękuję.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Luke_

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Października 2017, 01:17 »
A mówi się, że scena c64 umarła w PL. Nic z tych rzeczy. Widze juz same zakola i siwizny, ale wciaz jestescie. :) Bardzo miło było mi Was zobaczyc, zwlaszcza grupę Elysium. Wspaniala impreza, świetna publiczność na compo i wiele legend i talentów, ludzi którzy mieli ogromny wpływ na kształtowanie sie sceny. Po prostu tego mi brakowało, zobaczyć Was, zrobić coś dla Was i zawalczyć o Wasze głosy. W nagrody nie wierzyłem, a tu faktycznie dali mi za dentro 5stów i nagrody rzeczowe. :) Nic dodać nic ująć. Takie coś to ja rozumiem!

@wegi: Grzesiek!!! Daliśmy radę!!!! Pokazaliśmy im, ze my jeszcze potrafimy!
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2017, 01:19 wysłana przez Luke_ »

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #28 dnia: 23 Października 2017, 12:19 »
Chylę czoła wszystkim twórcom prac na C64. Wasz wkład w atrakcyjność kompotów był niesamowity! Luke i Wegi dowalili do pieca w sposób konkretny i nieprzewidywalny. Piękna rywalizacja, gdzie o miejscach na podium decydowały pojedyncze punkty za głosy. Niesamowite. Szacunek również dla Zeda Yago, który przez wiele godzin walczył na party, by skończyć swoją produkcję.

Bardzo dziękuję wszystkim przybyłym gościom. Świetnie, że zawitaliście!
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline sachy

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Października 2017, 23:15 »
Czołem Waszmościom,

Jako główny orga chciałbym podziękować wszystkim za wspaniały support RK/LE'17 (genialne prodki!), przyjazd na party i stworzenie tego całego klimatu imprezy. Nasza robota to dostarczyć infrastrukturę, żeby party mogło się odbyć, ale bez Waszego supportu możemy sobie "stare suchary" popuszczać na big-screenie. Nikt z nas ogrów nie spodziewał się takiego 8bit Exe Compo, dla mnie była miazga właśnie z tej strony. Co do Amigi to jako Amigowiec zazwyczaj mam swoje "przecieki", ale tutaj sprawy dotarły do mnie w ostatnich dniach. Mam nadzieję, że udało się nam w końcu "złamać przekleństwo multi-party", o którym słyszałem nie raz od znanych mi Commodorowców. Przepraszamy za "drobne usterki techniczne" szczególnie przy pracach w 8bitMsxCompo, prawdopodobnie sygnał z C64 był mocniejszy(?) niż z innych hw i mixer audio niewyrabiał. Szkoda, że wyszło to na compo, a nie gdy od czwartku ogrywaliśmy całe A/V, ale co zrobić. Takie są uroki grania z real-hw. Jeszcze raz dzięki i do zobaczenia - może na Pierniku(?) a może na X? :)

Pozdro,
Sachy/Wanted Team