Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Dołek,, :(  (Przeczytany 1858 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

januzi

• Gość
Dołek,, :(
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Kwietnia 2005, 11:31 »
 dawno temu bawilem sie przegrywane z dyskietek na pc-ta :) w druga strone tez probowalem, ale nie szlo za bardzo, a i stacja ktora pozyczylem byla bardzo nietego (chyba nawet z komciem nie chciala dzialac bez zachety)

~Bulo1@poczta.fm#*#Bulo

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Maja 2005, 12:30 »
 Połączenie C64 i PC.
 Można spróbować.
 Ale ja to zrobiłe z C64 klawiaturę do swojego PC.
 Większość wnętrzności trafiła do śmieci.
 Płyta została zastąpiona częściami z orginalnej klawiatury z PC.
 Trochę utrudnia pracę ale działa.
 Zainstalowałem emulator i jest O.K.
 Problemy z grami ??
 Niezwracam uwagi na szczegóły byle by działało.
 He!

Offline taurus

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Maja 2005, 10:28 »

Napisał: Bulo

Połączenie C64 i PC.
 Można spróbować.
 Ale ja to zrobiłe z C64 klawiaturę do swojego PC.
 Większość wnętrzności trafiła do śmieci.
 Płyta została zastąpiona częściami z orginalnej klawiatury z PC.
 Trochę utrudnia pracę ale działa.
 Zainstalowałem emulator i jest O.K.
 Problemy z grami ??
 Niezwracam uwagi na szczegóły byle by działało.
 He!
Znowu profanacja ?!!!!

Jak z komodorka mozna bylo zrobic klawe do blaszaka - grzyba !!!! Aby pograc na emulatorze nie musiales przeciez psuc c64 - klawa od pc dobrze sie sprawuje z emulatorami c64.

Wstyd mi za takich uzytkownikow starych komputerow :-(

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Maja 2005, 20:51 »
 Tak jest! Na stos z nim na stos!!!  

~#*#TurricaN

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Maja 2005, 18:42 »
 Przesiadajcie się na Amigi, złommodore suxxx!

~#*#TurricaN

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Maja 2005, 18:45 »
 Fakam was za bana, pomioty conana! AMIGA RULEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!

~#*#TurricaN

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Maja 2005, 19:00 »
 Nooo... będę dobry jak zdejmiecie bana. Ale nie wcześniej!

A tak nawiasem to mi sprzęt C= z basicem zbrzydł. Bo łatwo się może popsuć. Nie to co Amiga co gniazda ma zabezpieczone śrubkami. A w C= z basicem  nic. Jedno poruszenie i po komciu... A jak poruszysz Amigę to nic. Dlatego gry na C=64/128 mają najpewniejszą przyszłośc na C= AMIGA pod emulatorem, bo przecież Amiga to tez Commodore! I to bijące na łeb szmatari ste, je je je!

Newcomer

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Maja 2005, 19:17 »
 DurrniCan - nie ośmieszaj się kolego z tą Amigą. Sprzęt historyczny, kiedyś był całkiem niezły ale w porównaniu do C-64 to TOTALNY  ZŁOM !!!
 Jako neofita jestem super-gorliwym wyznawcą Commodore 64 i jeżeli dalej będziesz obrażał nasz sprzęt to wyzwę Cię na pojedynek w rzucie kombinerkami pod wodą    
 Nie pozdrawiam

~#*#TurricaN

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Maja 2005, 19:18 »
 No dobra.. skończe z tym obrażaniem tylk opowiedz januziemu aby wyfakał tego bana. Wnerwia mnie ten ban!

tkonojacki

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Maja 2005, 21:10 »
 TrututucaN :P - Odczep się od tego forum.  

Wiecie czemu on tak wyzywał atari? Bo dostał pewnie bana na atarowskim forum. Nie długo będzie wyzywać amigę  

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Września 2005, 19:44 »
 hmmm ja chyba nigdy nie zrozumiem czym sie różni amiga od C64 no i jeszcze jest atari.. ja mam PeCeta:)

~ #*#Prince

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Września 2005, 17:21 »
 A mnie się wydaj, że Ewell po prostu pomyliła CD-ROM od stacji dyskietek. A może ni pamiętać tamtych czasów i nie wiedzieć chociażby, że dyskietki wtedy były nieco inne i większe (5 1/4 cala średnicy miast dzisiejszych 3 1/2 cala)
 CD-ROMu w prostu sposób nie da się podłączyć do C-64 (wogóle nie wiem czy się da)

A Wasze wyzwiska poczułem się jakbym był o 15 lat młodszy. Naprawdę to takie ważne czy w domu mam pralkę Boscha czy starą Franię? Można mieć jedo i drugie i jeśli ktoś rozsądnie mówi, to ma prawo się wypowiadać na temat jednego i drugiego...

januzi

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Września 2005, 18:10 »
 damn z tymi poprawkami, jeszcze tylko polowa skryptow do dopracowania

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Września 2005, 19:44 »
[quote Prince] A mnie się wydaj, że Ewell po prostu pomyliła CD-ROM od stacji dyskietek. A może ni pamiętać tamtych czasów i nie wiedzieć chociażby, że dyskietki wtedy były nieco inne i większe (5 1/4 cala średnicy miast dzisiejszych 3 1/2 cala)
 CD-ROMu w prostu sposób nie da się podłączyć do C-64 (wogóle nie wiem czy się da)

A Wasze wyzwiska poczułem się jakbym był o 15 lat młodszy. Naprawdę to takie ważne czy w domu mam pralkę Boscha czy starą Franię? Można mieć jedo i drugie i jeśli ktoś rozsądnie mówi, to ma prawo się wypowiadać na temat jednego i drugiego...
A wiesz, Prince, że do C-64 podłączysz nawet USB? ````  
 A CD-ROM i HDD to juz standard. Poszukaj w Google hasła ``IDE64`` a gwarantuję Ci, że będziesz zbierał szczękę z podłogi ````  ````  ````

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Września 2005, 11:47 »
 a ja myślałam, ze OSH mnie może obroni.. ech :P