Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Dołek,, :(  (Przeczytany 1876 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ewelll

• Level 4
Dołek,, :(
« dnia: 24 Kwietnia 2005, 21:42 »
 Moje ukochane gry na c64 nie chodza chlip.. w smurfen dochodze do etapuz czaszką i smerfetką i ciągle mnie coś zabija ale nie wiem co, w donald duck w pewnym momencie gierka robi bzzzzium i gram od początku a w 1942 nie moge przestac obracać sie samolotem przy każdym strzelaniu chlip licze na Wasza pomoc fani c64 buziaczki

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Kwietnia 2005, 09:42 »
 Nie przejmuj się tak, ze wszystkim można sobie dać radę  
 Jeżeli chodzi o Smurfen, to ja nie doszedłem nawet do drugiej planszy, a w 1942 na pewno chodzi o ustawienia joysticka. Z tym Donald Duckiem to ciężko powiedzieć, ale być może jest uszkodzona kopia gry. Albo wina emulatora. Proponuję ściągnąć inną kopię gry.  
 Powiem Ci jeszcze, że jeżeli naprawdę chcesz sobie pograć w gry z C-64 to zachęcam do kupienia prawdziwego C-64, koniecznie ze stacją dysków (i joystickiem ) A potem podłączyć go do telewizora i heja. Na Allegro takie zestawy chodzą po 30-40 zł.

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Kwietnia 2005, 14:07 »
 Ale wtedy bede musiała kupować zestawy gierek na kasetach bo płytki mi beda wtedy niepotrzebne (płytki z grami) :(

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Kwietnia 2005, 17:13 »

Napisał: Ewelll

Ale wtedy bede musiała kupować zestawy gierek na kasetach bo płytki mi beda wtedy niepotrzebne (płytki z grami) :(
Hej, dziewczyno, C-64 ma też stację dysków  
 Istnieje też możliwość podpięcia stacji od C-64 pod PC (albo Amigę, bo ja tak zrobiłem  ) i zgrywania gierek z płytki bezpośrednio na dyskietki  

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Kwietnia 2005, 17:49 »
 Od kiedy c64 ma wejscie na dyskietki? ja miałam taki sprzecik ze było tylko i wyłącznie na kasaty, no chyba ze istnieje jakies tajemnicze przejście:)

januzi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Kwietnia 2005, 19:47 »
 male okragle gniazdko z tylu, podlacza sie przez kabelek do niego stacje dyskow :)

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Kwietnia 2005, 20:06 »

Napisał: Ewelll

Od kiedy c64 ma wejscie na dyskietki? ja miałam taki sprzecik ze było tylko i wyłącznie na kasaty, no chyba ze istnieje jakies tajemnicze przejście:)
Od zawsze  
 Ja też miałem na początku C-64 z magnetofonem i marzyłem, żeby mieć stację. Ale w tamtych czasach (C-64 kupiłem w 1993r.) stacja do C-64 kosztowała drożej niż sam komputer (C-64 - 1.750.000, stacja - 2.200.000 oczywiście w starych złotych
  ). Nie doczekałem się niestety stacji i w 1997 r. kupiłem Amigę CD-32. C-64 poszedł w odstawkę  
 Ale przed świętami Bożego Narodzenia 2003 r. coś mnie naszło i zrobiłem sobie prezent w postaci C-64 i stacji dysków kupionej oczywiście na Allegro za 87 zł. I dopiero wtedy poczułem, że wróciłem do korzeni

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Kwietnia 2005, 15:12 »
 toż ty zdrajca C64, koń trojanowski ;) amigant, tfu ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Kwietnia 2005, 19:45 »

Napisał: Kisiel

No i wcale nie jest mi z tego powodu przykro

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Kwietnia 2005, 13:30 »

Napisał: Kisiel

Nie pisz ``Trojanowski`` toz to mój ćwiczeniowca od marketingu:P poza tym ja nie wiem jak ja mam to niby podłaczyć.. żadnego kabelka nie mam a stacji CD z kompika nie bede wykrecała..

tkonojacki

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Kwietnia 2005, 15:16 »
 Gniazdo na kabel jest w C64. A kabel dostaniesz ze stacją dyskietek.

Kto Ci każe wykręcać stację CD? Wystarczy podłączyć stację dyskietek od C64 do pc kablem X1541 (XE1541) i wgrywać na dyskietki star commanderem.    

POLECAM: KUPNO C64 NA ALLEGRO      

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Kwietnia 2005, 23:11 »
 Oki uważajcie mnie za tępaka, ale ja nadal nie wiem o co chodzi:(

januzi

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Kwietnia 2005, 00:06 »
 do komodorka mozesz dokupic stacje dyskow, 1541 o ile mnie pamiec nie myli.
 Stacja ma wlasny kabelek do podlaczenia do c64 oraz wlasny zasilacz. Stacje mozesz tez podlaczyc do pc-ta (potrzebna jest odpowiednia przejsciowka, czyli kabelek ktorym da sie polaczyc bezposrednio stacje z pctem) oraz program. Program po to, zeby przegrac pliki d64 z pcta na dyskietki.

tkonojacki

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Kwietnia 2005, 21:37 »

Napisał: januzi

Stacja ma wlasny kabelek do podlaczenia do c64 oraz wlasny zasilacz. Stacje mozesz tez podlaczyc do pc-ta (potrzebna jest odpowiednia przejsciowka, czyli kabelek ktorym da sie polaczyc bezposrednio stacje z pctem) oraz program. Program po to, zeby przegrac pliki d64 z pcta na dyskietki.
Nie myli :P Dokładniej - 1541 (W kilku wersjach), 1541-II i ich klony.

tkonojacki

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Kwietnia 2005, 08:43 »

Napisał: januzi

Kabelek się nazywa X1541 (XE1541), a program Star Commander