Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Revision 2017  (Przeczytany 3133 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buddha

• Level 4
Revision 2017
« dnia: 18 Kwietnia 2017, 15:37 »
Myślę, że w tym roku poziom wystawianych prac na C64 nie był na wysokim poziomie. Patrząc z tego punku widzenia, to może miałem szanse zająć pierwsze miejsce w music compo, ze swoim SID'em na trzy channel, który zacząłem robić na Silesia Party 8 i chyba wystawię w compo na Decrunch. Niestety z tego co wiem, to musiałbym chyba być osobiście na party Revision, a u mnie to rzadkość od 1997 roku, w sensie "wcale", więc raczej można sobie pomarzyć :)

Według mnie to słusznie wysokie miejsca dla :

Demo - Reluge by Padua

Intro 4kb - Beertime Lite by Dekadence

W muzyce to nie będę się wypowiadał bo utwór SID stereo, który zajął pierwsze miejsce to powinien być raczej oddzielony do innej kategorii, a nie razem z utworami na trzy kanały !

Na grafice nie znam się za bardzo, więc może Comankh coś napisze na ten temat :)

Offline dhg

• Level 4
  • god, root, i don't see any difference...
Re: Revision 2017
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2017, 15:54 »
Zajebiste bylo demo na sege megadrive. Moim faworytem bylo demo napisane w brainfuck choć na platforme pc. W wild demo trsi na atari vcs. Miazga. I invite na UG8  MEGA

10?"DHG
20GOTO10
RUN

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2017, 16:38 »
A ja w swieta sie nie zajmowalem ani scena ani komputerami :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline dhg

• Level 4
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2017, 17:45 »
A ja w swieta sie nie zajmowalem ani scena ani komputerami :)

Nawet nie dotknełem komputera w święta. Non stop na telefonie, bo kobieta laptopa mi schowała. Twierdzi że jestem uzależniony od komputera...

10?"DHG
20GOTO10
RUN

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2017, 17:59 »
taa  osiem core 4G ramu FHD ...to nie komputer:) :)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline dhg

• Level 4
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwietnia 2017, 18:11 »
taa  osiem core 4G ramu FHD ...to nie komputer:) :)

8core / 2gb ram / FHD i android 6.01, przecież to ma moc obliczeniową trochę większą niż zegarek casio z kalkulatorem ;)
ProcessingIDE i pascalGUI działają na tym całkiem ok, brak tylko fizycznej klawiatury ;( za dwadzieścia lat dema na androida będą w zaliczane do oldschool :P

a propo: spacepigs - hello kevin, polecam
https://youtu.be/J2pehgI52jo

10?"DHG
20GOTO10
RUN

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Kwietnia 2017, 18:20 »
Też miałem taki tablet ale wylecial do.smietnika...fajnie wyglada cyfra 8, ale jak to jest podłączone do lichej pamieci to dwojka szybciej przetwarza dane.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Kwietnia 2017, 20:26 »
za dwadzieścia lat dema na androida będą w zaliczane do oldschool :P

Nie sądzę czy to będzie za dwadzieścia lat, a raczej wcześniej np. za pięć. Pamiętam jeszcze lata 90-te, że Commodore był kozackim sprzętem domowym to ledwo się rozkręciłem z kodowaniem na C64, nic nie zdążyłem wydać konkretnego, a nagle już miałem Amigę 500, później Amiga 1200 z zewnętrznym HDD 500 mb, napisałem zewnętrznym, bo było kino, że wewnętrzny dysk miałem podłączony taśmą do A1200, tylko był na zewnątrz, bo w obudowie by się nie zmieścił :D Za około ponad rok czasu już miałem PC z 32 mb ramu, celeron 488 MHZ, reszta zintegrowana, ale Madtracker i Quake pierwsza wersja to dawały radę :)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Kwietnia 2017, 20:39 »
Postep w sprzecie konsumenckim zdecydowanie wyhamowal natomiast na high-end pececie teraz "sky is the limit", co powoduje ze nie ma juz tej magii przekraczania barier, przynajmniej w moim odczuciu. Dema 4 czy 8k jeszcze potrafia zaskoczyc.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Kwietnia 2017, 21:07 »
Moim faworytem bylo demo napisane w brainfuck choć na platforme pc.

Czytałem kiedyś o tym języku programowania i to rzeczywiście trzeba mieć "banie", aby w czymś takim kodować :) Chyba, że się zmieniło od tego czasu, kiedy ja o tym czytałem, w sensie ulepszeń brainfuck'a i modyfikacji :)

Postep w sprzecie konsumenckim zdecydowanie wyhamowal natomiast na high-end pececie teraz "sky is the limit", co powoduje ze nie ma juz tej magii przekraczania barier, przynajmniej w moim odczuciu. Dema 4 czy 8k jeszcze potrafia zaskoczyc.

Dokładnie to też mam podobne odczucie, ale czytałem jakiś czas temu, że nadal pracują nad nowymi technologiami np. nanotechnologia czy coś w tym stylu, lub coś podobnego, więc może się okazać, że nawet wcześniej jak za pięć lat :)