Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Hardkorowy koksu  (Przeczytany 9261 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TD-303

• Level 3
Re: Hardkorowy koksu
« Odpowiedź #60 dnia: 12 Kwietnia 2017, 22:15 »
Nie obchodzi mnie to gdzie stałeś i co w kiszce miałeś.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #61 dnia: 12 Kwietnia 2017, 23:05 »
a mnie nie interesuje wiedza jaką posiadasz bo jest ona tak potrzebna na tym forum jak wiedza o lepieniu pierogów w chinach.
Wrzuć jakiegoś sida to zmienię zdanie.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Kwietnia 2017, 23:12 »
bo jest ona tak potrzebna na tym forum jak wiedza o lepieniu pierogów w chinach.

https://www.youtube.com/watch?v=nBegvY1wrk4

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Kwietnia 2017, 04:33 »
Masz strasznie zryty beret lamusie :) Zrób coś więcej niż klejenie sampli to pogadamy na bardziej ambitne tematy.

No dobrze TD-303, bo znowu muszę wyjaśniać takim jak ty, bo taki głupi jesteś widzę, jak i Sudi, że nie potrafisz zrozumieć prostych rzeczy. Ja ci dałem chyba już wcześniej zdaje się do zrozumienia, ze nie rozmawiam z ludźmi, którzy mają sprzęt, być może taki jak ty np. kontroler i TB-303, w sumie za tysiąc złotych i wydaje im się, że są już zaawansowani, a znam pełno takich przygłupów, którzy bez sprzętu nic nie potrafią zrobić. Przede wszystkim twoje głupie i lamerskie pytanie dało mi od razu sporo do myślenia, więc chciałem ci odpowiedzieć tym samym, że używam "łyżki, widelca i garnka". Przede wszystkim jak będziesz miał kiedyś takie kontakty i znajomości jak ja, to może nawet sprzęt już nie będzie ci potrzebny, mało tego, bo wtedy to nawet na tym swoim sprzęcie za 10 tysięcy, to nie będziesz już grał po klubach za piwo, czy setkę wódki. Ja mam to już za sobą, bo też od tego zaczynałem, ale w tych czasach już nie występuje, robią to za mnie inni ludzie itp. Napisałem ci też kulturalnie, że może coś się ze mną podzielisz swoją wiedzą i zwyczajnie sobie porozmawiamy, to może i ja się coś od ciebie dowiem ciekawego.Zresztą z kim ja rozmawiam i jak lubi sobie napisać Sudi: J-P-R-D-L-E

najgłupszy przykład.
T-Racks.

Powodzenia ci życzę z twoimi T-Racks'sami i innymi dobrze zareklamowanymi produktami, które przekonują w reklamach, że to w pełni umie zasymulować hardware. Z drugiej strony Comankh to czy ty widziałeś chociaż kompresor lampowy, który kosztuje (najtańszy) około 30 tysięcy złotych ? Pomyśl logicznie, ze jaki sens by było kupować tak drogie urządzenia studyjne, skoro mielibyśmy T-Racks'a za kilkaset złotych. A to tak jak byś powiedział, że emulator WinVice potrafi w pełni zasymulować real C64, który ma przecież tyle lat (8 bitów, ! MHZ, 64 kb ram), więc raczej powinien to robić bez najmniejszego problemu, ale nadal nie potrafi. Ja tutaj może i się mylę, ale coś tam kodowałem i nawet zdaje się V-12 mi pisał, że na emulatorze nic nie widać, a na realnym C64 skaczą linie rastra itd.

Ja nie jestem wszechwiędzący, jak wy może tutaj do mnie podchodzicie, więc was to wkur..ia i chcecie mnie zgnoić, bo sam jestem tutaj po to, aby może się czegoś dowiedzieć nowego, ciekawego itd. itp. Napisałem już przedtem, że o niektórych rzeczach po prostu nie rozmawiam, bo to są moje sprawy, interesy, z tego żyje, więc niech sobie nie myśli jakiś TD-303, że ja się tutaj tym z każdym podzielę i np. zostanę bez pracy, a taki TD-303 wtedy słusznie mi napisze, że jestem głupkowatym lamerem, skoro mu o tym wszystkim powiedziałem.

Sudi nie wiem wszystkiego, ale też żyję w obawie, że może się dopiero zacząć dziać z tymi zamachami, Muzułmanie i inne robactwo. Ja też emigruję już na stałe za granice. Nie myśl sobie, że jestem takim idiotą, że wsiadam po pijanemu za kierownicę, a mam już prawko od 18-tego roku życia i nigdy nie miałem nawet punktów karnych

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Kwietnia 2017, 05:06 »
Powodzenia ci życzę z twoimi T-Racks'sami i innymi dobrze zareklamowanymi produktami, które przekonują w reklamach, że to w pełni umie zasymulować hardware. Z drugiej strony Comankh to czy ty widziałeś chociaż kompresor lampowy, który kosztuje (najtańszy) około 30 tysięcy złotych ?

jakimi kurwa reklamami (płaczę ze śmiechu).
wtyczki działają i są wystarczające (good enough, takie kryterium, wiesz). tak jak w torze masteringowym ty nie rozróżnisz np pulteca z wtyki czy z klocka,
gorzej  - podejrzewam że symulacji pieca z najtańszego line6 i prawdziwego ac30 :>. no i oczywiście kemper też jest gównem, prawda? bo to w końcu cyfra na cyfrze :>
rozumiem że jeśli reverb nie jest zrobiony z bachy, a w dileju nie kręci się taśma to dla ciebie jest guwnem guwien.

a tymczasem bajasz tu o swoim renoise... (płaczę XD)

widziałem wiele fajnych klocków pokrytych kurzem, no i cóż. zazwyczaj pracuję na tym co daje zadowalające efekty (oktava czy biedomogami zamias neumanna) albo w studio które mieści się w budżecie danej produkcji, proste.

przy okazji, przekażesz chłopakom z keen acid ze robią bezsensowną robotę, tak? zgaduję że nie masz pojęcia o czym tu mówię.

krystusie nazarejski xd
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2017, 05:15 wysłana przez comankh »

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Kwietnia 2017, 05:12 »
Muzułmanie i inne robactwo

np. mieszkańcy bytomia?

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Kwietnia 2017, 07:34 »
Najpierw mogłem zacząć rozmowę z TD-303, ze nie zajmuję się stylem techno . Nie jestem też tak do końca muzykiem, bo zajmuje się też innymi rzeczami, tylko jedynie to, że to nadal jest branża muzyczna. Ja wiem tyle co mi potrzeba, resztę wiedzą inni fachowcy, z którymi współpracuję. Najważniejsze, że od dawna to funkcjonuje i wszyscy jesteśmy zadowoleni ze współpracy :) Comankh to ciekawe, że zajmujesz się muzyką, bo myślałem przedtem, że ty i Sudi żyjecie ze szpiegostwa dla Nitro na C64scene.pl, ale pewnie mało wam płaci, więc rozumiem. Graficy komputerowi chyba też całkiem nieźle sobie radzą, tylko ci zaawansowani, więc mam rozumieć, że to porzuciłeś dla muzyki ?

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Kwietnia 2017, 08:21 »
Rzeczywiście gdzieś mi się tam przedtem wymknęło z pod kontroli, bo za dużo imprezowałem, to wcale się nie dziwię, że mam teraz wrogów. Ja natomiast działam dla dobra sceny komputerowej, aby nadal trwała, a nie tak jak ty Comankh zrobiłeś coś konkretnego 18 lat temu i wydaje ci się, że jesteś w Agony Design, to nadal jesteś kimś w środowisku tych ludzi. Nie stoję po niczyjej stronie, bo widzę, że ty masz inne zajęcie " C64power.com vs C64scene.pl ", ale dla mnie to jest głupota. Prosiłbym jednak administratora, moderatora, aby usunął ten wątek do śmietnika. Myślałem na początku, że może pożartujemy sobie jedynie i jakoś w miarę kulturalnie. Nie chcę się tutaj mieszać w wasze spiny, problemy, intrygi, a jedynie może coś się dowiedzieć ciekawego, odnośnie Commodore 64 i nie tylko ... Nie potrzebna mi już wasza pomoc, bo trochę to się wyda jednak teraz chore Sudi, że ludzie ze sceny Amiga, PC będą mi pomagać testować nowe Commodore 64 database. Pomyślicie sobie teraz pewnie, że sam będę sobie na tym nowym database dla C64, ale to jeszcze zobaczymy !

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #68 dnia: 13 Kwietnia 2017, 08:58 »
Comankh i jeszcze może napiszę więcej, bo wcale mnie nie wkurzyłeś, tylko po prostu nie ten styl, nie te klimaty, więc porozmawiaj sobie z TD-303 o tworzeniu techno. Mam nadzieję Comankh, że nie umrzesz teraz ze śmiechu, że ja nadal używam jednego prostego dźwięku na 3-4 oktawach i może nie do tworzenia, ale komponowania muzyki. Kiedyś używałem normalnego pianina, które nadal stoi u mnie w pokoju, ale już nie używam, bo Renoise ma tak dobrą dla mnie obsługę klawiatury, w sensie np. układania nut na trackach, kopiowania, zaznaczania, że nawet idzie mi to szybciej. Tyle na ten temat !

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 13 Kwietnia 2017, 09:03 »
bo taki głupi jesteś widzę, jak i Sudi [...] Sudi [...] Sudi [...] Sudi [...] Sudi

jednak trafiłem do chorego. Zabolało go. Gooood.

Ja też emigruję już na stałe za granice.

Nie wiem czy wiesz, ale psychiatra kosztuje w uj szmalu za granicą. Nie jest to wliczone w standartowe ubezpieczenie.
Zapewne szybko wrócisz do łojcowizny w kaftanie i grubym rachunkiem do zapłaty. w euro. nie w pln-ach jak teraz zarabiasz jako nocny stróż.
Ale może nawet na Wiadomości się załapiesz jak coś ostrego wywiniesz tam. tylko proszę cię o jedno - nie przyznawaj się żeś Wolak. wstydu narobisz.

Nie potrzebna mi już wasza pomoc, [...] ludzie ze sceny Amiga, PC będą mi pomagać testować nowe Commodore 64 database.

pewnie przychodzą głównie w nocy i rozmawiacie po kligońsku. a dyndają im czułki? tak z ciekawości pytam.
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2017, 09:05 wysłana przez SUDi »

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #70 dnia: 13 Kwietnia 2017, 09:12 »
Sudi ty to już jesteś mega debilem, że aż mi ciebie żal :D Widziałem te twoje intro z 2001 roku, bo później to nic już nie zrobiłeś więcej, jak namawiasz w j.polskim i ty wiesz kogo, aby wstąpili do twojej grupy. Pewnie ciebie każdy przejrzał już wtedy, to zakończyłeś karierę ... kodera ? hahaha ;D

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 13 Kwietnia 2017, 09:16 »
Sudi ty to już jesteś mega debilem, że aż mi ciebie żal :D Widziałem te twoje intro z 2001 roku, bo później to nic już nie zrobiłeś więcej, jak namawiasz w j.polskim i ty wiesz kogo, aby wstąpili do twojej grupy. Pewnie ciebie każdy przejrzał już wtedy, to zakończyłeś karierę ... kodera ? hahaha ;D

C64 i wódka nie są całym moim życiem tak na marginesie.
Ale jeśli w twej hierarchii wartości z tego powodu jestem nikim, jakoś pogodzę się z tym.
Bo ty w mojej jesteś po prostu chorym człowieczkiem.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #72 dnia: 13 Kwietnia 2017, 09:39 »

W moim są jeszcze kobiety, ale dorosłe, tak na marginesie :)

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 13 Kwietnia 2017, 09:41 »

W moim są jeszcze kobiety, ale dorosłe, tak na marginesie :)

W własnego dorobku : Żona, lat 34, w drodze na świat dzieciątko.
Słuchaj dalej Kisiela a będziesz biegał boso za orkiestrą.
No ale dla chorego inny chory może być autorytetem, to fakt.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 13 Kwietnia 2017, 09:53 »
Tak z ciekawości - pytanie techniczne :
Czemu użytkownik Budyń nie pojawia się na liście userów online na dole strony głównej?
Wrzuca posty ale nie jest rejestrowany tam. Jakieś specjalne uprawnienia?
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2017, 09:56 wysłana przez SUDi »