Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Hardkorowy koksu  (Przeczytany 9287 razy)

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
Re: Hardkorowy koksu
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Kwietnia 2017, 07:49 »
"Hardkorowy koksu - tylko dla kulturystów"

Ja właśnie miałem na myśli przeważnie tych cwaniaczków w garniakach, którzy się tak wywyższają, a przychodzi co do czego to robią tak jak napisałeś, lub nawet potrafią się rozpłakać itd. Ja mam akurat podobny styl do Raf'a, że chodzę w kurtkach skórzanych, jak jakaś gangsterka. hehe :D

bo kiedyś daliśmy sobie nawet po ryju na mocnej jeździe alkoholowe

Oto kwintesencja "wolności" kolesia. Za jaką ty wolność chcesz walczyć? Żeby bezkarnie po ryjach dawać pewnie...
W historii ludzkości nigdy gatunek ludzki nie miał się lepiej. Zakułeś w kajdany sam siebie w swojej głowie. Jesteś po prostu C-H-O-R-Y.
« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia 2017, 07:51 wysłana przez SUDi »

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Kwietnia 2017, 09:33 »
Dusi mam dla ciebie nową stopkę "Buddha: Sudi goń się trollu" :D

Comankh z jednej strony to się cieszę, że tyle tych banów dostałem, bo przynajmniej kiedy może wyjdzie to, czym ja się zajmuje tak na prawdę, to już widzę ich wstrętne czerwone ryje od chamstwa na tym CSDB.dk i kwaśne miny. Przemyślenia, że banowali kogoś takiego jak, blokowali na Facebook'ach, uważali za lamera, a jednak się okazało, że to może ja byłem dla nich szansą, a nie oni dla mnie :D Fajnie jest, bo jestem sobie na C64power, Modules.pl, a w przyszłości jeszcze na CSDB.pl (lub podobna nazwa) i to mi wystarczy :) A jak by ktoś był ciekawy to mam jeszcze profil na modules.pl i jest tam kilka moich utworów z Amigi, PC, które zrobiłem ponad 10 lat temu oraz te nowsze źródłowe pod Goat Tracker 2.73. A nawet jest tam jeszcze moduł z protracker'a pt. "Fire", który wystawiałem na Gravity'97, gdzie byłem osobiście :) A oto link do mojego profilu na modules.pl, które prowadzi AceMan/Appendix z Polskiej sceny Amiga, PC (w porządku koleś) :

http://www.modules.pl/?id=modules&aid=1578

Rejestracja też z weryfikacją na modules.pl, podobnie jak na CSDB.dk, więc tam Sudi raczej nie będziesz trolował :)

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Kwietnia 2017, 10:24 »
że to może ja byłem dla nich szansą, a nie oni dla mnie :D

wybacz stary ale #nikogo  :D

Offline Artu2tu

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Kwietnia 2017, 10:35 »
Kiedyś to było fajne miejsce.   Dobranoc.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #49 dnia: 12 Kwietnia 2017, 11:29 »
wybacz stary ale #nikogo  :D

I dobrze :) Comankh, a co ty taki ciekawski jesteś, co ? :)

Kiedyś to było fajne miejsce.   Dobranoc.

I nadal jest, a co takie złego, że nazwa działu ? Ja tutaj pierwszy przyszedłem, bo mi się tutaj bardzo podoba, a mimo "bez cenzury", to nadal jest kultura, jak chyba zdążyłeś zauważyć, więc co ci się nie podoba ? . Słodkich snów :) :) :)

"Hardkorowy koksu - tylko dla kulturystów"
Sudi ty mi nie wyglądasz na przypakowanego kulturystę, więc co tutaj robisz ? :D
Oto kwintesencja "wolności" kolesia. Za jaką ty wolność chcesz walczyć? Żeby bezkarnie po ryjach dawać pewnie...
Sudi ja o nic teraz nie walczę, ale kiedyś, być może w czasie wojny, to może uda mi się wyrwać z niewoli, gdzie pewnie ty mnie tam wsadzisz jako wroga i chociaż napluć ci w twarz. Ty nie będziesz mógł nawet tego zetrzeć z twarzy, bo będziesz miał taki program w chip'ie, w głowie, że masz tylko stać na baczność i nic się nie odzywać !
W historii ludzkości nigdy gatunek ludzki nie miał się lepiej.
Nie życzę tego tobie Sudi, ani nikomu, abyś tam w tej Holandii zginął gdzieś np. w zamachu, bo to się dopiero zaczyna i obym nie miał racji !

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Kwietnia 2017, 12:37 »

Joł Buddha oświeć mnie. Na tej scenie PCtowej to czego używacie do robienia muzy ?

Miałem ci napisać, że używam do tworzenia widelca, łyżki i garnka :D ale jak byś sobie chciał porozmawiać niekiedy na temat softu do tworzenia muzyki na platforme C64, Amia, PC to ok :) A może coś się dowiem od ciebie ciekawego, kto wie ? :)

Ciekawi mnie temat PC. Czy to tylko trackery, daw-y czy coś ciekawszego z użyciem OPL, Wavetables, MIDI ???

Offline bor@s

• Level 3
« Odpowiedź #51 dnia: 12 Kwietnia 2017, 13:08 »

Joł Buddha oświeć mnie. Na tej scenie PCtowej to czego używacie do robienia muzy ?

Miałem ci napisać, że używam do tworzenia widelca, łyżki i garnka :D ale jak byś sobie chciał porozmawiać niekiedy na temat softu do tworzenia muzyki na platforme C64, Amia, PC to ok :) A może coś się dowiem od ciebie ciekawego, kto wie ? :)

Ciekawi mnie temat PC. Czy to tylko trackery, daw-y czy coś ciekawszego z użyciem OPL, Wavetables, MIDI ???

Nie miałem styczności ze sceną pc, ale miałem okazję liznąć nieco temat robienia muzyki na PC i silną pozycję tam mają symulatory wszelakich retro i nie tylko syntezatorów (jak np. Legendarny Moog) no i oczywiście efekty. Wszystko na uniwersalnych wtyczkach VST. A czy edytorem jest DAW czy tacker, to kwestia wtórna. Co ciekawe efekty tych prac mają drugie życie na scenie amigowej  postaci sampli. Czy to dobrze? Nie wiem. To trochę jak z precalcami do dem na C64.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #52 dnia: 12 Kwietnia 2017, 13:51 »
To trochę jak z precalcami do dem na C64.

ej, ale taki mod2sample ma już chyba z 25 lat.
:D

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #53 dnia: 12 Kwietnia 2017, 14:50 »

Nie miałem styczności ze sceną pc, ale miałem okazję liznąć nieco temat robienia muzyki na PC i silną pozycję tam mają symulatory wszelakich retro i nie tylko syntezatorów (jak np. Legendarny Moog) no i oczywiście efekty. Wszystko na uniwersalnych wtyczkach VST. A czy edytorem jest DAW czy tacker, to kwestia wtórna. Co ciekawe efekty tych prac mają drugie życie na scenie amigowej  postaci sampli. Czy to dobrze? Nie wiem. To trochę jak z precalcami do dem na C64.

Nie używam ani kontrolerów, ani VSTi itp. Od początku tworzyłem na trackerach, więc przy tym pozostanę, bo te pianorolle mnie wku...wiają. Wykupiłem sobie licencję do Renoise, a to połączenie DAW'a z trackerem, z niezłym silnikiem na wyjściu oraz za niewielką cenę, jak na jego możliwości. Mam bogatą kolekcję darmowych sampli oraz jeszcze bogatszą darmowych Soundfontów, to przy umiejętnym użyciu efektów z Renoise nie potrzebne mi już VSTi i te ich arpeggiatory dla lamerów :D Po co mi jakieś kozackie VST i inne DAW'y np. do masteringów ? Chyba, że domowych, nie studyjnych. Ciekawe czy jest chociaż jeden VST effect, który w pełni zasymuluje np. sprzętowy kompresor lampowy ! Warto jest się nauczyć samemu zrobić dobry miks, ale nie taki dj'ski, tylko mam na myśli np. rozstawienie w panoramach itp. Znam ludzi, którzy mają sprzęt i uczyli się tylko samego masteringu z 15-20 lat, więc do nich się zgłaszam finalnie, bo inaczej sobie tego nie wyobrażam :)

ej, ale taki mod2sample ma już chyba z 25 lat.
:D

Comankh w windowsowym klonie Protracker'a od 8bitbubsy masz już wszystko w jednym miejscu :)

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #54 dnia: 12 Kwietnia 2017, 16:13 »
Nie używam ani kontrolerów, ani VSTi itp. Od początku tworzyłem na trackerach, więc przy tym pozostanę, bo te pianorolle mnie wku...wiają. Wykupiłem sobie licencję do Renoise, a to połączenie DAW'a z trackerem, z niezłym silnikiem na wyjściu oraz za niewielką cenę, jak na jego możliwości. Mam bogatą kolekcję darmowych sampli oraz jeszcze bogatszą darmowych Soundfontów, to przy umiejętnym użyciu efektów z Renoise nie potrzebne mi już VSTi i te ich arpeggiatory dla lamerów :D Po co mi jakieś kozackie VST i inne DAW'y np. do masteringów ? Chyba, że domowych, nie studyjnych. Ciekawe czy jest chociaż jeden VST effect, który w pełni zasymuluje np. sprzętowy kompresor lampowy ! Warto jest się nauczyć samemu zrobić dobry miks, ale nie taki dj'ski, tylko mam na myśli np. rozstawienie w panoramach itp. Znam ludzi, którzy mają sprzęt i uczyli się tylko samego masteringu z 15-20 lat, więc do nich się zgłaszam finalnie, bo inaczej sobie tego nie wyobrażam :)

Buddha zupełnie nie rozumiem czym się tak podniecasz ;) coś tam kleisz na samplach. Myślałem, że chociaż wspomagasz się jakimś ciekawym sprzętem. Tak czy siak powodzenia życzę bo po traczkach słychać, że to początek Twojej przygody z produkcją.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #55 dnia: 12 Kwietnia 2017, 18:49 »
No tak TD-303 lamer ze mnie jak cholera, więc lepiej z takim jak ja nie rozmawiaj :D A mogłem ci napisać jednak, ze tworzę przy użyciu łyżki, widelca i garnka, nie ? To dopiero sprzęt do grania :) Lepiej już pożartować, bo dobry dział akurat do tego, a za chwilę już może nie być :/ No dobra TD-303, coś tam sobie kleje, niech będzie .... ale najważniejsza jest moja tajemnica tzn. as w rękawie, który trzymam dla czerwonych ryjów z CSDB.dk :) Niestety w tym potrzebny już jest bardziej rozum, niż talent, więc chyba nawet nie będziemy mieli o czym porozmawiać :/ Ja również życzę ci dobrych bitów na "sprzęcie", tylko wrzuć to gdzieś TD-303, byle gdzie, że tak powiem i podaj linki, bo widzę pierwsza klasa jesteś, to szkoda, aby się zmarnowało :) Nie no spoko TD-303, bo tak do ciebie nie podchodzę, ale widzę, że ty tak do mnie podszedłeś, że już ci wszystko napisałem w kilku zdaniach. Dobra ok i trzymaj się, a jest pełno kursów w internecie, żaden problem, bo wystarczy wygoglować :)

Ale blog się robi i to jeszcze na "melinie" . WOW :D

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #56 dnia: 12 Kwietnia 2017, 19:10 »
Ciekawe czy jest chociaż jeden VST effect, który w pełni zasymuluje np. sprzętowy kompresor lampowy !

najgłupszy przykład.
T-Racks.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 12 Kwietnia 2017, 20:17 »
Nie życzę tego tobie Sudi, ani nikomu, abyś tam w tej Holandii zginął gdzieś np. w zamachu, bo to się dopiero zaczyna i obym nie miał racji !

Ani się nie zaczyna dopiero, ani nie zaczęło się kilka lat temu ani nawet 100 lat temu. Partyzanckie metody siania strachu przez złych ludzi istniała od zawsze. Z krótkimi przerwami właściwie nieustannie w ostatnim powojennym półwieczu. http://www.datagraver.com/case/people-killed-by-terrorism-per-year-in-western-europe-1970-2015

Statystycznie rzecz ujmując masz duuużo większą szansę że zginiesz w PL od pijanego rodaka za kierownicą (być może chwilę wcześniej z nim obalając przysłowiową flaszkę) niż ja w zamachu terrorystycznym w Zach.Europie. No to cheers!

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #58 dnia: 12 Kwietnia 2017, 20:58 »
No tak TD-303 lamer ze mnie jak cholera, więc lepiej z takim jak ja nie rozmawiaj :D A mogłem ci napisać jednak, ze tworzę przy użyciu łyżki, widelca i garnka, nie ? To dopiero sprzęt do grania :) Lepiej już pożartować, bo dobry dział akurat do tego, a za chwilę już może nie być :/ No dobra TD-303, coś tam sobie kleje, niech będzie .... ale najważniejsza jest moja tajemnica tzn. as w rękawie, który trzymam dla czerwonych ryjów z CSDB.dk :) Niestety w tym potrzebny już jest bardziej rozum, niż talent, więc chyba nawet nie będziemy mieli o czym porozmawiać :/ Ja również życzę ci dobrych bitów na "sprzęcie", tylko wrzuć to gdzieś TD-303, byle gdzie, że tak powiem i podaj linki, bo widzę pierwsza klasa jesteś, to szkoda, aby się zmarnowało :) Nie no spoko TD-303, bo tak do ciebie nie podchodzę, ale widzę, że ty tak do mnie podszedłeś, że już ci wszystko napisałem w kilku zdaniach. Dobra ok i trzymaj się, a jest pełno kursów w internecie, żaden problem, bo wystarczy wygoglować :)

Ale blog się robi i to jeszcze na "melinie" . WOW :D

Masz strasznie zryty beret lamusie :) Zrób coś więcej niż klejenie sampli to pogadamy na bardziej ambitne tematy.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Kwietnia 2017, 22:08 »
Lamusie? Trzeba mieć strasznie zryty beret aby na forum o komputerze który wyszedł 32 lata na rynek temu używać słów których słyszało się od dziecka na przystanku.
Kim Ty jesteś ? Stolec kolec ?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....