Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Apel słodkie brunetki 2 - HELP!!  (Przeczytany 2012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ewelll

• Level 4
Apel słodkie brunetki 2 - HELP!!
« dnia: 18 Kwietnia 2005, 13:28 »
 Po pierwsze dziękuje ślicznie za odpowiedzi na poprzedni wątek, ale teraz mam zupełnie inny problem. po pierwsze gdzie moge znaleźć największą bazę tych giereczek, bo ni z każdej stronki chcą sie ściagać, a po drugie.. to jak mam te giereczki uruchamiać pod hpekiem, bo mam jakiegoś emulatora, niby wgrywa giereczke, wpisuje run i ten kwadracik miga wciaż i wciąż, czy tam sie coś jeszcze wpisywała, bo ja już nie pamietam..

~Gringo_w@poczta.onet.pl#*#Gringo_w

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2005, 14:06 »
 Jak chcesz ściągać gierki to polecam gamebase64 (tam gdzie poprzednio dałem link do Tomcata).
 http://www.gb64.com/\' target=_blank>http://www.gb64.com/
 A drugi to:  
 http://www.c64.com/\' target=_blank>http://www.c64.com/
 Dość fajnie były kiedyś opisane gry bez możliwości ściagania na http://www.lemon64.com/\' target=_blank>http://www.lemon64.com/ ale ostatnio coś się tam pochrzaniło.Mam nadzieję że tylko chwilowo.
 Jakby tego było mało to zawsze możesz wpisać w google tytuł gry z ew dopiskiem c64 albo d64 tap itd.  
 Co do emulatora to ja używam tylko CCS64 i tam gra sama się uruchamia.Czasem tylko po załadowaniu trzeba wpisać samo \'Run\' i wszystko chodzi jak należy. Pozdrawiam :)

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2005, 14:12 »
 Masz kilka wyjść:
 1.
 www.gb64.com
 Jest to największa baza gier na c64 w Internecie. Praktycznie każda gra jaka wyszła na C-64 jest tam dostępna.
 2.
 ftp://arnold.c64.org/pub/games
 Stąd można ściągać gry hurtowo  
 Najlepiej stosować do tego celu TotalCommandera
 3.  
 Tu się zawaham  
 Posiadam praktycznie całą kolekcję GB64 na płytach CD. Gier jest ponad 16000, a oprócz tego mam także dużą kolekcję muzyczek z C-64. Jeżeli nie chce Ci się ściągać samodzielnie, no to możesz do mnie napisać w kwestii przesyłki.
 kg1980@poczta.onet.pl

Jeżeli natomiast chodzi o ładowanie gier pod emulatorem to sprawa jest trudniejsza. Przede wszystkim, jakigo emulatora używasz? Jeżeli jest to CCS64, to najprościej nacisnąć F9 po uruchomieniu, a potem wybrać pierwszą stację dysków \'Drive 8 1541\' i wskazać plik z grą (zazwyczaj mają one rozszerzenie .D64, są to obrazy dyskietek do C-64). Po wybraniu pliku pojawia się zawartość dyskietki. Potem należy tylko wybrać plik uruchamiający (najczęściej nosi nazwę taką jak gra, ale zdarzają si.ę wyjątki) i ma obok napisane \'PRG\'. Naciskasz ENTER i gra powinna się sama załadować. W razie jakichś problemów możesz pisać.

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2005, 14:57 »
 No dobra wgralam moją ukochaniutką gre 1942 i... nic... jest ta muzyczka ukochana jest obraz pojawiają sie na przemian highscore i napis 1942, pamietam ze wtedy był potrzebny dzojstik czy moge sobie bez niegpo poradzić tak normalnie? plisss ja che już grac:(

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:05 »
 Dzięki JUŻ UMIEM!!!!!!!!!

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:09 »
 ta umiem... mam nadizeje ze wiecie o co chodzi - mam Was za moich ukochanych expertów:) bo.. co zrobić zeby on sie tak nie krecił przy strzelaniu - w dzojstiku były dwa przyciski a tu jak to zrobić w ustawieniach... plisss bo nie moge sie juz doczekac...

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:11 »
 Prawdopodobnie masz ustawiony joystick w porcie 1. 1942 (jak większość gier) korzysta z portu 2. Naciśnij ALT i F10, to zamienisz porty (cały czas zakładam, że używasz CCS64)

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:16 »
 hm no i jeszcze jedno ta druga gierka - tomcat jak jest ten pierwszy ekranik i przemianiaja sie te literki to nie daje sie jej uruchomic - dlaczego?:( i nie jestem pewna ale to chyba nie ta gierka z tymi potworami w kształcie dzdzowcic złożonych z kulek, ale moge sie mylic - tyle lat temu to było, a Wy jesteście w temacie. wielka buźka i tak dla Was mmmm cmok

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:20 »
 Już normalnie Was kocham tylko co zrobić by w tej gierce 1942 przy strzelaniu nie obracać się dookoła?

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:24 »
 oki nie jestem taka głupia skoro do paru rzeczy sama dochodze - dlatego sie obracałam bo w grze jest od poczatku ustalone ze spacja to obracanie a ja ustawiłam strzelanko na spacje i dlatego strzelałam i wirowałam, ale dzieki za wszystko:*

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:25 »
 No przecież Ci napisałem. Masz ustawiony zły port joysticka. Możesz poruszać samolotem podczas gry??
 A W grze TOMCAT wystarczy chwilę poczekać i gra się powinna uruchomić.

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:26 »
 Ups, a ja o tym zapomniałem...  W 1942 tłukłem całe wakacje (ech stare dobre czasy...)

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:38 »
 już 1942 rozgryzłam:) wiem o co biega, ale tomcat sie nie uruchamia tylko ciagle gra i gra ta muzyczka literki sie przewracają i nico:( nie ksyc na mnie:(

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:40 »
 Hej, ja wcale nie krzycz  
 U mnie wystarczyło nacisnąć ALT i F10 i potem FIRE (znaczy kklawisz emulowany jako FIRE) i poszło. Powalcz trochę a na pewno się uda

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:46 »
 sPRAWDZ SOBIE POCZTE CWANIACZKU;) coś kliknełam -nie wiem co-i sie uruchomiło, skąd wiedzieliscie ze to ta gra?? niedługo sesja sie zbliza  a ja bede siedziała chyba tylko przy kompie bo nie moge sie tymi grami nacieszyc, tylko kurcze wyszłam z wprawy, apmietam jak 1 1942 miałam milionowe punkty a tu tych 40000 nie mogłam pobic hehe dziekuje slicznie;* do usłyszenia,bo na pewno bede Was jeszcze męczyć hehe