Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Atari to syf  (Przeczytany 2210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~wrabiega@hydrokom.pl#*#Kewin

• Gość
Atari to syf
« dnia: 12 Marca 2005, 22:39 »
 Od kiedy pamiętm Atari dla każdego Commodore - men był to syf, tylko chciałbym zauważyć że Atari zrobiło fenomenalny krok do przodu ze swoją sceną (wystarczy zobaczyć NEWMENA) nie wspominając o rozszerzeniach i standartach nowych apgrade-ów elektronicznych a my dalej zostaliśmy przy swoim Atari to syf. Tylko tak dalej Panowie, może jutro obudzimy się z ręką w nocniku.

~#*#TurricaN

• Gość
Atari to syf
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Marca 2005, 11:01 »
 A co wy na wyzyskanie peryferiów IEEE i od Commodore B128, itp... w C64/128? Wtedy aTARI to będzie dopiero syfff... A C= Business i C= Home zjednoczone przegonią wreszcie  znienawidzone konsole aTARI i pSX! Zresztą seria B ma nawet twardziele i stacje 8 cali!

Na konsole są same krwawe zbrodnicze gry. A na C= większość gier jest bezkrwawa.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Atari to syf
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Marca 2005, 12:12 »
 Kewin, numen chodzi na atarynce ze względów hardwerowych ANTIC na stronie zerowej i 2Mhz Sallly więc raczej nie ma co porównywać do komcia no chyba ze z dopalaczem za parędziesiąt zyla. To że nie wiesz co zostało zrobione na komcia co do niego podłączono nie obliguje ciebie do wypowiedzi na ten temat... czyż nie?? Natomiast prawdą jest że pod atarynke dużo łatwiej podpina sie urządzenia, wystarczy sie troszku wysilić aby napisac coś w rodzaju drivera i to chodzi z systemem. A u nas trzeba cuda robić aby wpiąć sie w kernala. Ja zrobiłem sobie sram z bateryjką i przełączałem na nop`e. Ogólnie  nie jest tragicznie jak marudzisz ;) A turrican ... hmm tak jak sie pojawił tak i zniknie.. BB patrzy :)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

~#*#TurricaN

• Gość
Atari to syf
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Marca 2005, 18:16 »
 A do C64/128 można podłączyć:
 1571 - stacja 340 kB -5,25\'
 1581 - stacja 790 kB -3,5\'
 1750 - pamięć 512 ram
 1200 - modem 1000 bodów
 BTX - dekoder Minitel
 1351 - mysz
 1530 - magnetofon
 JOY - dżojstik
 MPS1200 - drukarka mono
 MCS810 - drukarka kolor
 1084S - monitor kolor 40/80 znaków
 Dużo, co? A to wszystko produkcji CBM!

~wrabiega@hydrokom.pl#*#Kewin

• Gość
Atari to syf
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Marca 2005, 19:58 »
 Jak zwykle część ludzi odebrała nie tak to co chciałem powiedzieć. Wybaczcie, ale poprostu mam dość obrzygiwania się nawzajem Atai <-> Commodore.Obu komputerów tak naprawdę nigdy nie da się porównać, chciałbym tylko zakończenia swoistej wojny. To mi przypomina wojnę między arabami i żydami , leją się już około 2000 tys lat o kawałek nikomu niepotrzebnej pustyni tak samo jest z nami Panowie. Tak poza tym mam C64 (7 sztuk) i C128 (2 sztuki) i jeden C128D i większość peryferiów wymienionych powyżej, znam wartość naszego poczciwego C64 już od 1986 roku, tylko niektórzy wolą dalej żyć niepotrzebną wojną zamiast rozwijać naszą ukochaną scenę. Koniec tematu więcej nie będę zabierać głosu w tej sprawie. Papapapapapapa

~kisiellonospam@wp.pl#*#Kisiello wieczorem

• Gość
Atari to syf
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Marca 2005, 20:01 »
 mało mało :)
 ja jeszcze podłączyłem: Segate 57MB, 256 KB na 44256 , actiona na atmelu, licznik częstotliwości na 7490, adc0808 i inne duperały 8255,6522P4 cztery razy robiłem programator epromów z niewielkim skutkiem... ehh więcej grzechów nie pamiętam...może chwalidupa ze mnie ale wiem że są dużo lepsi ode mnie i to nie koniecznie rodzaju męskiego :)

~#*#TurricaN

• Gość
Atari to syf
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Marca 2005, 21:47 »
 Te wszystkie powyższe peryferia wymienione przezemnie a pochodzące z firmy CBM ja mam. A to wszystko podłączone jest do C128.

A czym się może pochwalić potężna lokomotywa aTARI, co sapie, sapie sapie i węgla nigdy nie ma dosyć? Nawet ta 130xl do CP/M wymaga kartridża. A C128 odpala CP/M od niechcenia, wystarczy 1571 lub 1581 i komoda. I jazda! CP/M w ruch! 80x25 znaków też!

A aTARI z klawiszami w kształcie rąbów, dla jaskiniowych głąbów, co ma? zgadnijcie...

Niech się zacznie pojedynek C= vs aTARI na peryferia. Ja zapodaję to co dwa posty powyżej podawałem, a co zapodaje aTARI? Aby pojedynek był uczciwy, żadnych peryferiów firmy innej niż producent macierzystego kompa. Czyli,atarowskie do atarki, a Komodorowskie do Komody! ZACZYNAMY!

Offline Kisiel

• Level 7
Atari to syf
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Marca 2005, 07:02 »
 kewin dajesz sie prowokować :) olej to :) tutaj i na innych forach dzieje sie podobnie a potem problem sam znika :) Peace ;)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Magnate

• Gość
Atari to syf
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Marca 2005, 21:31 »
 \'Pojedynek na peryferia\' - dosłownie spadłem z krzesła. (Januzi - wyraźnie brakuje jakiejś emotikonki oddającej niekontrolowany śmiech)

~#*#TurricaN

• Gość
Atari to syf
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Marca 2005, 19:04 »
 Popatrzcie na te bebechy:

http://student.uci.agh.edu.pl/~pbol/photos/forever6/cactus/photos/forever6-cactus-004.jpg\' target=_blank>http://student.uci.agh.edu.pl/~pbol/photos/forever6/cactus/photos/forever6-cactus-004.jpg

O, kombat mortalowaty, przecież to jest aTARI! Wyłącz to! Wygląda to jak eniac, odra, czy inny przedpotopowy złom. Więcej węgla!!!

~#*#DeveloN

• Gość
Atari to syf
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Marca 2005, 19:15 »
 Widać, że japończyk ma nieczyste zagranie... A miało to atarendo wyglądać jak z fabryki, plus ichnie chińskie peryferia spod znaku aTARCA...

~#*#TurricaN

• Gość
Atari to syf
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Marca 2005, 19:23 »
 Aż się czuje zawiść... Oni to mają (HDD), a my nie. Ale co tam! I tak lepsze oryginalne C= z peryferiami od CBM niż pokancerowana atarka na wyrost, co się zadaje z piecowym szmelcem. Je, je, je!!!

A i tak moje C= 128 z peryferiami tylko od CBM bije na głowę ten złom. przynajmniej jest oryginalne, i nie podrutowane. Nie dajmy się! W jedności siła, atari pod koła ferrari!

~#*#TurricaN

• Gość
Atari to syf
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Marca 2005, 19:33 »
 A na koniec macie to:

http://www.floodgap.com/retrobits/ckb/secret/\' target=_blank>http://www.floodgap.com/retrobits/ckb/secret/

Popatrzcie, czym byśmy byli, gdyby nie zdrada Tramiela...

Nawet ten japoński złom powyżej by się spalił ze wstydu...

~#*#the_insanity

• Gość
Atari to syf
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Marca 2005, 20:03 »
 To już naprawdę koniec? Dzięki Bogu!  

Offline Kisiel

• Level 7
Atari to syf
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Marca 2005, 09:49 »

Napisał: the_insanity

To już naprawdę koniec? Dzięki Bogu!  
hmm alleluja nie ma h.. temat wróci po świętach... na co liczyłeś PAUL? :P

TAk czy siak Wesołych Świąt :)