Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Nie mam "Press play..."  (Przeczytany 756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 3dh

• Level 3
Nie mam "Press play..."
« dnia: 08 Października 2016, 09:03 »
po wpisaniu play/save/verify, tylko od razu pojawia się jaśniejszy ekran wczytywania/zapisywania. Poza tym magnetofon buczy, ale tylko za pierwszym razem. Mogę go przewijać itd. dopóki nie wczyta czegoś choć jeden raz, wtedy cichnie, ale znowu nie można go przewinąć/włączyć itd., dopóki nie wyda się komendy play/save/verify.

Jakiś czas temu rozebrałem go i nie spodobała mi się ta część (patrz zdjęcia). Jedna z plastikowych "nóżek" była złamana a całość trzymała się na wiarę. Poza tym to musi mieć związek z moim problemem, bo blaszka styka się z tym czymś zaznaczonym na niebiesko, kiedy nacisnę play albo przewijanie. Przykleiłem to na miejsce, ale efekt był ten sam. Później zauważyłem, że tych blaszek powinno być dwie (chyba), bo raz - jest tam szpara na drugą blaszkę, dwa - od płyty to tego czegoś idą dwa kable, ale przylutowane są do jednej blaszki.

Szukałem zdjęć sprawnego magnetofonu, ale za cholerę nie mogę znaleźć tego modelu - Noris DATA Datenrekorder DR 1535

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Re: Nie mam "Press play..."
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Października 2016, 11:19 »
Jeżeli przy tym magnetofonie przeżyłeś swój pierwszy StripPoker to rozumiem ...może tak kupisz nowy magnetofonn ztcp 35zyla w sklepie kosztował.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline 3dh

• Level 3
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Października 2016, 11:39 »
Nawet nie chciałem magnetofonu, ale jak już był razem z komputerem, i w sumie działa, to po co mi następny.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Października 2016, 13:44 »
Nawet nie chciałem magnetofonu, ale jak już był razem z komputerem, i w sumie działa, to po co mi następny.

W sumie działa, to nie ma po co zakładać wątku.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Października 2016, 13:47 »
Mogę Tobie wydrukować tą brakującą część za 50 zyla.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline 3dh

• Level 3
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Października 2016, 15:40 »
Już po problemie. Zamykam wątek.