Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Jak moderatorzy Elektrody bronią swoich trolli  (Przeczytany 1748 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wegi

• Level 7
Jak moderatorzy Elektrody bronią swoich trolli
« dnia: 17 Maja 2016, 19:34 »
Jest no sobie taki wątek

Prosty miernik pojemności kondensatorów na PIC16F628A

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3199630.html

W wątku pojawia się Denar83 który proponuje zmiany w projekcie, całkiem rozsądne.

Pojawia się WIELKI TROLL z poziomu 43 z 11000 postów i podaje negacji zaproponowane przez Denar83 przeróbki w taki sposób:

"Pomysł bez sensu - co zrobisz jak kondensator będzie naładowany do 50V? po procesorze."

Oto cały bełkot TROLLA który kwestionuje zasadność przeróbek bo się procek spali przy 50V !!!!!!!!!!!!!

Problem w tym że procek się spali BEZ PRZERÓBEK "Denar83" PRZY 50V   TAK SAMO !!!!!!!!!!!!!

Wszelka dyskusja zbędna, oto pojawił się wielki macho z 43 poziomu i wylał swe mądrości.

Dalej kasują mi posty, wysyłają ostrzeżenie - a elektrodowy TROLL jest happy !

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline rs2322

• Level 5
  • ASAP
Re: Jak moderatorzy Elektrody bronią swoich trolli
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Maja 2016, 19:54 »
pozom logicznego myslenia moderacji na elektrodzie.eu to pelne "null"
Pamięci RAM każda ilość: KM4164, 4464, TMS 4464 MT1259-10
PCB - projekty na zamówienie.
Programowanie pamięci EEPROM, EPROM - free !
SD2IEC http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6630.0

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Maja 2016, 20:01 »
Musi być że to koleś moderów albo jeden z nich - bo on mi od od osłów ubliża a oni nie reagują i jego posty zostają
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Maja 2016, 20:22 »
moderatorzy z elektrody ... hmm temat rzeka ciekawe co powiesz na kilka tematów olo, homocity itd. Piszą wierutne bzdury, kalumie w oczy prostego ludu który to kupuje i nic....poziom tego forum to jest hmm ... merytoryczne dno... chociaż na priv można się naprawdę dowiedzieć ogrom wiedzy od zwykłych ludzi. UK1541 nie powstałby bez koneksji z elektrody.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline krolikbest

• Level 3
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Maja 2016, 21:52 »
Elektroda jest do przedstawienia realizacji jakiegoś projektu. Interesujące kontakty chodzą na priv.
Ostatnio tak przedstawiłem projekt oprogramowania graficznego do maszynek typu CNC. Z wielu wypowiadających sie 'znawców'
zyskujesz 2 może 3 wartościowe kontakty. Dla nich warto.

Pozdrawiam,

krolikbest

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Maja 2016, 21:55 »
Sęk w tym, że te wartościowe kontakty to nie są te latające trolle z 43 poziomu z 11000 postów. To zwykłe trolle klepiące bzdury nabijające sobie punkciki za bezskładny bełkot nie wnoszący nic do dyskusji :)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Maja 2016, 23:24 »
"problem z PC? to bedzie ZASILACZ!"
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Maja 2016, 14:52 »
Bez przesady elektroda to tylko portal amatorski wiec i moderatorzy nie maja ugruntowanej wiedzy elektronicznej i opieraja sie na powtarzanych stereotypach ( klamstwo powtorzone 1000 razy staje sie prawda)
A kisiel ma tam problem jak zreszta i na innych portalach ze swoim chamstwem wiec moze egzystowac tylko tam gdzie moderator to jego koles.
Ciekawsza bylaby dyskusja jak moderacja broni kisiela na c64powet.com niz dyskusja o elektrodzie.
Wegi bez problemu do procesora mozna podpiac nawet 220 v bezpiecznie - wystarczy tylko wiedziec jak, lub rozumiec elektronike ;;)

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Maja 2016, 15:36 »
Cytat: hobocti77x
Wegi bez problemu do procesora mozna podpiac nawet 220 v bezpiecznie - wystarczy tylko wiedziec jak, lub rozumiec elektronike ;;)

Słuchaj po tej wypowiedzi mam taki wniosek - Uważałem osobiście, że kisiel się czepia Ciebie bez powodu i... no nie mam wpływu na to.

Teraz to chyba będę kibicował kisielowi.

Albo rozwiń ten skrót myślowy, albo nic nie mów więcej.

Co do wątku zaraz Ci go założę jak Cię to usatysfakcjonuje.

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Maja 2016, 17:25 »
Nie bede pisal ksiazki na tym portalu o elektronice. Zreszta i tak niewielu by ja przeczytalo, a jeszce mniej z tego zrozumialo.
Ale masz tu przyklad, jak zechcesz to zrozumiesz jak to zrobic
http://www.microchip.com/design-centers/8-bit/peripherals/intelligent-analog/zero-cross-detect
I co wegi krotka pilka da sie czy nie da sie, odpowiedz zanim zaczniesz krecic ;)
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2016, 17:31 wysłana przez hobocti77x »

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Maja 2016, 17:47 »
Krótka piłka - NIE DA SIĘ

Temat dotyczył wpięcia wysokiego (50V) woltażu bezpośrednio na porty procesora, kręcić zaczynasz Ty jak ten TROLL z elektrody wklejasz głupie wtręty i zagadki, które zmieniają reguły gry w trakcie meczu.

Potrzebny jest REZYSTOR 560K więc się NIE DA.

Chodziło o to że koleś zakwestionował dodanie przeróbek zaproponowanych przez forumowicza jako powód podając że zjara się procesor po tych przeróbkach (a wcale się zjarać nie musiałby właśnie PO TYCH PRZERÓBKACH bo choćby tranzystory rozładowujące kondensator chroniły procka. Poza tym nie zostały sprecyzowane dokładnie te przeróbki.). A faktem jest że procesor by się zjarał na 100% BEZ tych przeróbek.

Więc logika podobna do Twojej. Usiłujesz zabłysnąć i zaistnieć takimi chłopskimi numerkami. Jak moja córka była mała też się bardzo cieszyła jak jej dawałem papierową stówę, bo nie wiedziała, że jest mniej warta od papieru toaletowego.

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Maja 2016, 18:02 »
Bzdury piszesz , jakbys myslal jak elektronik to bys wiedzial ze potrzebne jest ograniczenie pradu do odpowiedniej wartosci a nie zerzniety skas rezystor.
Wiec dla 50 V mozna zastosowac odpowidnio mniejszy lub bezpieczniej taki sam , ale dla np 1000 v trzeba by go sobie policzyc. Ja wiem jak , a ty ? ;)

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Maja 2016, 18:08 »
Czy ty usiłujesz mnie wyprowadzić z równowagi ?

Czym się chcesz pochwalić, że rezystor dodasz ?

Czy do Ciebie NIE DOCIERA że chodziło o PODŁACZENIE 50V do "gołego" portu procesora ? Widziałeś wątek ? Widziałeś schemat ?

Jak pytam się o godzinę, TO NIE INTERESUJE MNIE JAK KTOŚ MI ODPOWIADA JAKA JEST POGODA.

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Maja 2016, 18:21 »
No nie zobaacz sobie na schemat na ktorym sie wzorowal chyba 3 obrazek w pierwszym poscie. Jak tam nie ma rezystora to chyba jestes slepy  :)
A w tej konstrukcji nalezalo zrobic zabespieczenie przed nadmiernym wzrostem napiecia i po krzyku, a nie zaraz sie jak to polaczki po obrazac i wskakiwac w okopy  :)
Milego dnia bo u mnie akurat pada ;)

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Maja 2016, 18:25 »
Nie chcę Cię obrażać, i obarczać epitetami - po prostu nie będę polemizował. Może mnie czegoś nauczysz w końcu Twój wynalazek to nie byle co. Ale na przyszłość big plizzz - odpowiadaj na temat.