Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Jeden joystick podpięty pod dwa porty na raz z przełącznikiem do C64 lub Amiga  (Przeczytany 637 razy)

mistrzluk

• Gość
Witam, posiadam C64 i jeden joystick i chciał bym zrobić taki przełącznik który podpiął bym w oba porty i do niego ten jeden joystick, a na tym urządzeniu zamontowany był by przełącznik portów który przekierowywał by joystick na port 1 lub 2. Jest może jakiś gotowiec? Męczące jest przełączanie joysticka co grę a i końcówka się wyrabia w joyu. Z góry dziekuję za podpowiedź.

Offline misiek2

• Level 4
Witam, posiadam C64 i jeden joystick i chciał bym zrobić taki przełącznik który podpiął bym w oba porty i do niego ten jeden joystick, a na tym urządzeniu zamontowany był by przełącznik portów który przekierowywał by joystick na port 1 lub 2. Jest może jakiś gotowiec? Męczące jest przełączanie joysticka co grę a i końcówka się wyrabia w joyu. Z góry dziekuję za podpowiedź.

Jest coś takiego i nazywa się joyswitcher. Kolega post wyżej dał linki. Tam kosztuje dużo, można kupić dużo taniej. Ja z rok temu kupiłem od rs2322 i korzystam do dziś. Super rozwiązanie. Szczerze polecam. Z przesyłką było poniżej 50 zł. Nie wiem jak cena wygląda dzisiaj. W każdym razie warto.  Jednocześnie nie wiem czy to rozwiązanie działa z amigą. Na amidze wystarczy mysz na porcie 1 i joy w porcie 2, natomiast przypisanie joya do portu w c64 to raczej loteria tj. część softu działa z joyem na porcie 1 a część na 2.
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2016, 16:18 wysłana przez misiek2 »

Offline rs2322

• Level 5
  • ASAP
Hej, dzieki misiek.
Tak dziala z amiga tylko amiga ma inny rozstaw i mechanicznie to nie spasuje do amigi, wylacznie mechanicznie pod C64 (chlebak i kanciak).
Tylko zestyk, nie pogonisz na tym paddles (wioselek).

Pamięci RAM każda ilość: KM4164, 4464, TMS 4464 MT1259-10
PCB - projekty na zamówienie.
Programowanie pamięci EEPROM, EPROM - free !
SD2IEC http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6630.0

Offline rs2322

• Level 5
  • ASAP
Pamięci RAM każda ilość: KM4164, 4464, TMS 4464 MT1259-10
PCB - projekty na zamówienie.
Programowanie pamięci EEPROM, EPROM - free !
SD2IEC http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6630.0

Offline misiek2

• Level 4
Porządne rzeczy od porządnego fachowca należy zachwalać i reklamować ... w szczególności gdy czekam na kolejną przesyłkę  ;)