Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Black Box v.2  (Przeczytany 653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline majkelc

• Level 1
  • *
Black Box v.2
« dnia: 28 Listopada 2015, 19:27 »
Witajcie,
W związku z tym, iż mam urlop postanowiłem sobie pograć co nieco na moim C64 :) akurat do rąk trafił mi jakiś pierwszy lepszy zestawik gierek, a do Commodorka trafił wspomniany w tytule BB v2. Ku mojemu zaskoczeniu praktycznie żadna gra nie chciała się wczytać... a jak już sie wczytała to np. podczas grania wywalało mnie do Basica ( w lewym górnym rogu READY) Podmieniłem na inną sztukę BB (również w wersji V2) no i niestety to samo.
W kolekcji posiadam również carta turbo MK SOFT`89, zamieniłem na niego no i słuchajcie jak ręką odjął... wszystkie gry ładowały się normalnie, nie było żadnych problemów.
Nie dawało mi to spokoju, testowałem te BB V2 zarówno na Commodorku (w wersji "starej płyty"), jak i C64C i nic, dlaej żadna gra nie mogła sie wczytać.
Wiecie co by mogło być przyczyną? No nie wierze, że 3 sztuki Black Boxa mi padły??
Może ktoś miał podobny problem?
Pozdrawiam,
majkelc

sna

• Gość
Re: Black Box v.2
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Listopada 2015, 10:08 »
Po wgraniu daj

<Q

RUN

Komenda <Q wyłącza funkcje BlackBox zobaczysz czy to wina softwaru BlackBox. Potem RUN by uruchimić (F3 nie zadziała po <Q) Sprawdź też czy inne składanki gryzą się z BlackBox może ta składanka ma gry tak zcrackowane, że nie współgra z BB.

Offline majkelc

• Level 1
  • *
Re: Black Box v.2
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Grudnia 2015, 10:19 »
No niestety, ani <- Q, ani <- E nie pomagają. Dziś próbowałem...
Znalazłem dziś jeszcze jedną grę, która wywołuje dokładnie ten sam objaw - jest to polski Hans Kloss. Nie mam nasz w wersji kasetowej TURBO go uruchomić na BB.