Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciomodorrek Reaktywacja  (Przeczytany 1320 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tkonojacki

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Grudnia 2004, 19:35 »

Napisał: OSH

To kup. Na Allegro chodzą po 15 zł  
 Ja na początku miałem C-64 z magnetofonem i moim marzeniem było kupić stację dysków. Ale dopiero po 11 (!!!) latach udało mi się na Allegro kupić zestaw ze stacją. Naprawdę, kup stację, nie pożałujesz
A tak przy okazji... Swój C64 kupiłem nie dawno na Allegro za 36 (!) zł
 Był to zestaw:
 C64C, Dwa joye, magnetofon Datassette 1531 i przejściówkę do C64 ,stację dysków 1541-II i 27 dyskietek z grami.
 Pozdrawiam

~#*#the_insanity

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Grudnia 2004, 20:14 »
 do tych wszystkich fachowców powyżej: na jakiej podstawie wywnioskowaliście z pierwszego wątku iż ten C= 64 jest padnięty?
 zwłaszcza Ty - Atarowiec - czytasz w myślach? Mutant jakiś...
 jak już znudzą Ci się gry to weź się za RTFM (np. C=64 Programmers Reference Guide) - demoscena potrzebuje świeżej \'krwi\'!

tkonojacki

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Grudnia 2004, 20:34 »

Napisał: the_insanity

do tych wszystkich fachowców powyżej: na jakiej podstawie wywnioskowaliście z pierwszego wątku iż ten C= 64 jest padnięty?
 zwłaszcza Ty - Atarowiec - czytasz w myślach? Mutant jakiś...
 jak już znudzą Ci się gry to weź się za RTFM (np. C=64 Programmers Reference Guide) - demoscena potrzebuje świeżej ``krwi``!
Czy ja uważam ,że Commodore 64 jest padnięty? Ja nie wiedziałem ,że tak myślałem! Dzięki ,że mi powiedziałeś!    
 Pozdrawiam

BoBeR

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Grudnia 2004, 11:17 »
 ludziska, nie marnujta takiej szansy, kazdy sie przyda.
 ne jestem ultrafachowcem, ale zachecam bedzia ze szczerego serca.
 a geosa mozna odpalic za pomoca peceta dzialajacego jako emu stacji dyskow - kiedys tak robilem.

~#*#Bedzio

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Grudnia 2004, 10:19 »
 eeee mysle jak ten kabelek wymodzic laczacy pieca z ciommodorkiem... ja sie nie znam na elektronice.... i ne wiem moze jakies fatum.. drugi zasilacz mi zdechl... ale mnie qmpel poratowal co z nim kiedys dniami i nocami w Vermera sie gralo   ciommodorcio jest fachowy :) mila alternatywa dla sprzetow obecnej generacji  

~jerzy_sosnowski@o2.pl#*#Kratharin

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Grudnia 2004, 15:28 »
 Mam problem... mam c64c i nie moge go odpalic. Tzn... jak podlaczyc go do telewizora ?? ksiazki mi poginely a commodorka nie uzywalem przez 10 lat conajmniej...
 pomocy...

tkonojacki

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Grudnia 2004, 15:59 »

Napisał: Kratharin

Mam problem... mam c64c i nie moge go odpalic. Tzn... jak podlaczyc go do telewizora ?? ksiazki mi poginely a commodorka nie uzywalem przez 10 lat conajmniej...
 pomocy...
Witam!
 Z tyłu C64 jest gniazdo ``RF`` (jest podpisane). Znajdź kabel który tam pasuje i jego drugą końcówkę podłącz tak jak antenę TV.
 Pozrawiam  

~jerzy_sosnowski@o2.pl#*#Kratharin

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Grudnia 2004, 23:49 »
 Mam niekompletne kabelki...  
 Ten do Rf wzielem od odtwarzacza dvd , a do telewizora podlaczylem za pomoca euro zlacza... nie wiem czy to dobrze:/ bo obraz sie nie pokazywal jak przelaczalem na AV ani wtedy kiedy szukalem sygnalu.

jesli znalazlbym porzadny kabelek to czy trzeba wyszukiwac sygnalu (tak jak kanalow tv) czy wystarczy wcisnac av??

i czy mozna podlaczyc za pomoca wyjscia wideo i jak ?? (widzialem artykul i moze uda mi sie przerobic na euro ale chcialem najpierw zasiegnac porad ludzi bardziej obeznanych z tematem)

pozdrawiam

tkonojacki

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Grudnia 2004, 18:26 »

Napisał: Kratharin

Mam niekompletne kabelki...  
 Ten do Rf wzielem od odtwarzacza dvd , a do telewizora podlaczylem za pomoca euro zlacza... nie wiem czy to dobrze:/ bo obraz sie nie pokazywal jak przelaczalem na AV ani wtedy kiedy szukalem sygnalu.

jesli znalazlbym porzadny kabelek to czy trzeba wyszukiwac sygnalu (tak jak kanalow tv) czy wystarczy wcisnac av??

i czy mozna podlaczyc za pomoca wyjscia wideo i jak ?? (widzialem artykul i moze uda mi sie przerobic na euro ale chcialem najpierw zasiegnac porad ludzi bardziej obeznanych z tematem)

pozdrawiam

Sorry za zwłokę.    
 Przedstawiam najmniej odpowiednie odpowiedzi ;-) :

1. Otóż należy szukać sygnału.    
 2. Kabel video? Nic nie wiem.    

Na Allegro można kupić kabel połączenowy TV - C64 poprzez SCART. Nie wiem jak to działa.    

Link do aukcji:
 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37395870

Pozdrawiam  

~#*#the_insanity

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Grudnia 2004, 19:44 »
 22 PLN za ten kabelek... no ja pierd...! I jeszcze nabywca pokrywa koszty transportu. Ten kraj jest naprawdę pełen cwaniaczków.

~#*#the_insanity

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Grudnia 2004, 19:58 »
 To jeszcze raz ja... w kwestii podłączenia C=64 do TV poprzez eurozłącze (SCART) -> RTFM!    
 Konkrety: www.hardwarebook.net -> Cables -> Home Audio/Video -> C128/C64C to SCART (S-Video). Takie połączenie jak narazie gwarantuje najlepszą jakość obrazu... do czasu aż ki$iel podłączy VIC-ka do matrycy LCD!    
 Po takim podłączeniu na TV wybierasz AV.

pzdr

tkonojacki

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Grudnia 2004, 20:50 »

To jeszcze raz ja... w kwestii podłączenia C=64 do TV poprzez eurozłącze (SCART) -> RTFM!    
 Konkrety: www.hardwarebook.net -> Cables -> Home Audio/Video -> C128/C64C to SCART (S-Video). Takie połączenie jak narazie gwarantuje najlepszą jakość obrazu... do czasu aż ki$iel podłączy VIC-ka do matrycy LCD!    
 Po takim podłączeniu na TV wybierasz AV.

pzdr
RTFM - Wszędzie widzisz te RTFM    

Pozdrawiam  

tkonojacki

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Grudnia 2004, 20:58 »

22 PLN za ten kabelek... no ja pierd...! I jeszcze nabywca pokrywa koszty transportu. Ten kraj jest naprawdę pełen cwaniaczków.

To fakt... On chce 40 PLN za kabel XE1541 !    Zachowuje się jakby ludzie nie mieli co robić z pieniędzmi.    

Pozdrawiam    

PS: Ten XE1541 to On chyba od kilku miesięcy komuś wcisnąć! (Jak to sprzeda to Tulip będzie produkować C64!   )

~#*#Bedzio

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Grudnia 2004, 11:13 »
 co do kabielka :P to ja mam tak zrobione... kiedys w sklepie kupilem kabelek!! z jednej strony wyjscie din a z drugiej chyba 4 \'czincze\' bo mi trza bylo konsolke do starego wzmacniacza podlaczyc... podlaczylem ten kabelek do komcia i do \'scarta\' w TV i dziala :D

Offline OSH

• Level 5
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Grudnia 2004, 07:25 »
 Ja sobie podłączyłem C-64 do monitora od Amigi Commodore 1084S za pomocą kabelka, który z jednej strony ma 3 chinche a z drugiej wtyczkę DIN 6 (kiedyś to była DIN 5   )