Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciomodorrek Reaktywacja  (Przeczytany 1334 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~#*#Bedzio

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« dnia: 10 Grudnia 2004, 14:55 »
 Witam!
 Trafilem przez przypadek na ta stronke... mam taki plan... znudzilo mi sie pc, konsole, petardy miliardy   Poczytalem troszku rzeczy na stronce i pomyslalem: \'przeciez ja mam w prawie idealnym stanie commodorcia, magnetofonik, myszke do niego, joysticki, kuuupe kaset z grami i programami, black boxa jakiegos i w ciul reszte smiecia ksiazek instrukcji...\' 10 lat temu ostatni raz go widzialem na oczy... jest 2 pietra nademna zapakowany luxik :) Mam zamiar go odkurzyc i ozywic - zrobic \'reaktywacje\' No i tak pisze.. od czego radzicie zaczac ?? :) Z gory dziekuje za porady :)

Pozdrawiam :D

~#*#the_insanity

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Grudnia 2004, 17:00 »
 RTFM

Atarowiec

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Grudnia 2004, 17:07 »

Napisał: the_insanity

RTFM
Jak ja lubie te genialne odpowiedzi    

Na poczatek to moze go poprostu wyczysc, podlacz wszystko do kupy i wczytaj jakas gre    
 Napisz konkretnie z czym masz problem :)

~#*#Bedzio

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Grudnia 2004, 17:15 »
 nom widze genialna odpowiedz... ale to moze dlatego ze ten moj post taki chaotyczny    no ale btw tematu to Commcio po wyjeciu z pudelka (oryginalnego ofkoz   ) prezentuje sie wysmienicie - cysciutki jest :) podlaczylem do tv i nie odpala... troche obadalem i wyszlo... zasilacz nie przetrwal proby czasu.. pies mu morde lizal mam drugi podlaczylem i dziala    no i   pojawil sie sentymencik :) na warsztat poszla gra artktyczne polowanie i microprose soccer!! potem program graficzny i obejrzenie moich bazgrolow sprzed 11 lat   !! wszystko gites!! ale ja jestem spragniony czegos wiecej :D co sie da jesio na comciu robic ?? :) co robicie na swoich ?? a i czy commcio wydaje z siebie dzwiek stereo czy tylko mono ??

~#*#Bedzio

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Grudnia 2004, 17:19 »
 a i jesio dopowiem jak wpadl qmpel i galwy wywalil co to jest i co ja robie z tym srubokretem wbitym w magnetofon i paski na tv ogladam      jak mu wytlumaczylem to qmpel padl ze smiechu jaka mechanizacja  

~#*#Bedzio

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Grudnia 2004, 17:19 »
 a i jesio dopowiem jak wpadl qmpel i galy wywalil co to jest i co ja robie z tym srubokretem wbitym w magnetofon i paski na tv ogladam      jak mu wytlumaczylem to qmpel padl ze smiechu jaka mechanizacja  

Atarowiec

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Grudnia 2004, 17:41 »
 Niech sie kumpel uczy, ze nie tylko PC-ty sa na swiecie    

Co do bardziej zaawansowanego wykorzystanie sprzetu, to ja wysiadam. Ograniczam sie niestety do grania :(, bo ani malowac, ani komponowac muzyki nie potrafie  

tkonojacki

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Grudnia 2004, 18:07 »
 Hmm... Mam    GeOS - System na C64 z interfejsem graficznym (Coś jak Windows). No i programy do niego!
 Zresztą zobacz    
 http://c64.slonca.net/?strona=geos\' target=_blank>http://c64.slonca.net/?strona=geos
 Dobre   , prawda? Ojć...         NIESTETY WYMAGA NA 99% STACJI DYSKIETEK !!        
 Pozdrawiam

tkonojacki

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Grudnia 2004, 18:09 »

Napisał: tkonojacki

Hmm... Mam    GeOS - System na C64 z interfejsem graficznym (Coś jak Windows). No i programy do niego!
 Zresztą zobacz    
 http://c64.slonca.net/?strona=geos
 Dobre   , prawda? Ojć...         NIESTETY WYMAGA NA 99% STACJI DYSKIETEK !!        
 Pozdrawiam
Sorry!   Wygląda bardziej jak MacOS...    
 Pozdrawiam  

~#*#Bedzio

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Grudnia 2004, 18:12 »
 widze Atarowiec ze tylko ty tu jestes chyba aktywny    czemu nie dziala na stronie dzial Download!! gdzie mozna sciagnac cartridge do emulatorka ??

~#*#Bedzio

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Grudnia 2004, 18:13 »
 tkojnacki ojjj a ja nie mam stacji dyskietek      

Atarowiec

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Grudnia 2004, 19:22 »

Napisał: Bedzio

tkojnacki ojjj a ja nie mam stacji dyskietek      
Zrob sobie kabelek np. XE1541 i wtedy grzyb bedzie robil za stacje i to nawet kilka stacji    
 http://www.filety.prv.pl/index.php?strona=arty/strefa/kable/xcables

Offline OSH

• Level 5
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Grudnia 2004, 19:22 »
 To kup. Na Allegro chodzą po 15 zł  
 Ja na początku miałem C-64 z magnetofonem i moim marzeniem było kupić stację dysków. Ale dopiero po 11 (!!!) latach udało mi się na Allegro kupić zestaw ze stacją. Naprawdę, kup stację, nie pożałujesz

tkonojacki

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Grudnia 2004, 19:24 »
 To pudło...    Na C^ można surfować w internecie    
 Ale to trzeba mieć modem...    
 Programowanie choćby w BASICu...
 Do prowadzenia korespondencji... Są tekie programy które zapisują tekst na taśmę lub dyskietkę (i siebie). Pakujesz to w kopertę do kogoś on to czyta i odsyła z odpowiedzią... (Miejmy nadzieję pozytywną   )
 Pozdrawiam

PS: Nie mówię ,że dokładnie tak ,tylko coś w tym stylu      

tkonojacki

• Gość
Ciomodorrek Reaktywacja
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Grudnia 2004, 19:28 »

Napisał: tkonojacki

To pudło...    Na C^ można surfować w internecie    
 Ale to trzeba mieć modem...    
 Programowanie choćby w BASICu...
 Do prowadzenia korespondencji... Są tekie programy które zapisują tekst na taśmę lub dyskietkę (i siebie). Pakujesz to w kopertę do kogoś on to czyta i odsyła z odpowiedzią... (Miejmy nadzieję pozytywną   )
 Pozdrawiam

PS: Nie mówię ,że dokładnie tak ,tylko coś w tym stylu      
Sorry za błędy   !  
 Przedstawiam ich listę:
 C^ - powinno być Commodore 64
 Są tekie - powinno być Są takie
 Sorki też za spam. (Ale lubię tę mielonkę   )
 Pozdrawiam

PS: Błędów może być więcej (Niestety   )