Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: AMA - gufnobusza 2  (Przeczytany 1393 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: Re: AMA - ask me anything
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Września 2015, 18:43 »
maliniak najwyrazniej nie chce nam sie pokazac. Dlaczego? wnioski kazdy moze wyciagnac sam.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Września 2015, 19:14 »
nie o to chodzi, nie mam teraz czasu, chęci i uśmiechu , choper mnie oszukał , pismo napisane , jutro 15-ty , jak będzie wszystko na dobrej drodze to nagram, nie chcę aby złodziej choper jeszcze mnie oglądał

choper

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Września 2015, 21:00 »
Pan Malina twierdzi ze dostalem jakies dziegi od niego za przedmiot. Nie dostalem na konto ani zlotowki. Teraz pisze do mnie pisma ze mam mu oddac kase. Rozmawialem ze znajomym prawnikiem i mi poradzil isc na policje za probe wyludzenia.
Proponuje dwa razy zastanowic sie nad robieniem bisnesu z tym naciagaczem.

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Września 2015, 21:38 »
zaraz dla potomnych wrzuce potwierdzenie przelewu przez kasjera oczywiście z banku wraz z nr pańskim konta. W takim razie proszę to zgłosić na policję próbę wyłudzenia i podać w jakiej jednostce to zostało zgłoszone. Ja już zgłosiłem. Jutro prokuratura. Przede mną nie musisz się już tłumaczyć. Nie odpowiadasz na jakiekolwiek z mojej strony pytania. Bank niestety potwierdził wpływ na konto. Tak się składa że adres do przelewu który podałeś też jest oszukany. Na tym adresie jest prowadzona dg. Spawdź. Kontaktowałem się z państwem R. i też chcą poznać co za oszust podaje się na ich adres. To raz. A dwa to nawet jeśli podałeś nr konta np. swojego kolegi lub osoby nieznanej tak dla zabawy to niestety też podchodzi pod art 286 kk. 
Nie unikniesz odpowiedzialności nawet kłamiąc że żadnych pieniędzy nie otrzymałeś. Pieniądze tak o z konta nie wyparowują.

PS. i nie dostałeś odemnie żadnych dziegów. Tylko kase.

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Września 2015, 21:55 »
Prosze:

Hejka,
Mogę sprzedać to urządzenie za 350 PLN.
Urządzenie sprawne, przetestowane wgrany najnowszy soft ze strony.

Pozdrawiam
Jerzy

Dzień Dobry,

Przepraszam że tak późno ale wczoraj poszedłem spać.
Moje konto
Jerzy Kwaśnica, 56 1140 2004 0000 3402 7479 8995.

Proszę o potwierdzenie przelewu w formie pdf oraz dane do wysyłki urządzenia.

Pozdrawiam

Jerzy

A jeszcze dane:
Jerzy Kwaśnica,
ul. Boczna 8,
88-400 Żnin
woj kuj-pom

"choper" twierdzi że pieniądze wyparowały

Pytam kiedy idziesz na policję zgłosić że poszkodowany domaga się zwrotu pieniędzy od oszusta 365zł??????? Masz jakiś paragraf na to że to wyłudzenie?

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Września 2015, 21:58 »
Grubo

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Września 2015, 22:01 »
cd..

Przepraszam ale napisał Pan że 100 plus koszty wysyłki. Ja kupiłem UK1541 za 250 PLN.

A proszę bardzo:
http://www.yogile.com/i3ysugrm#41m

Pozdr
J.

Zdjęcia już usunięte ... normalka.
wrzuciłem je tutaj:
http://imge.pl/p/50439/n/504394076959.gif
http://imge.pl/p/50439/n/504394076957.gif

Zdjęcia mam z komórki starej nie mam nic pod ręką lepszego.
Na Allegro mogę wystawić ale to Pana przelicytują. Ja czekałem na UK ponad półroku.
J.

Jak Pan uważa, możemy dobić targu poza allegro albo wystawiam UK1541 na Allegro z ceną minimalną 400 PLN z bezpłatną wysyłką.
J.

Ja wysyłam na poczcie bo mam blisko. Powód jest jeden nie podoba mi się osoba autora.
J.

Kisiel taka prośba czy możesz sprawdzić czy taki ktoś kupował u ciebie uk1541 na wysyłkę? ( czekał pół roku )
« Ostatnia zmiana: 14 Września 2015, 22:10 wysłana przez maliniak »

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Września 2015, 22:23 »
ktoś tu jest leszczem.

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Września 2015, 22:24 »
wal prosto z mosto who?

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Września 2015, 22:29 »
robisz zakupy u jakiegoś randomowego typa który nie jest pewnie aktywny na żadnym forum, nie ma facebooka ani konta allegro z przyzwoitą liczbą komentarzy.

no kto.

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Września 2015, 22:39 »
wiem i brałem pod uwagę takie ryzyko.

Najlepsze jest to że taki oszust wykręca się że przelewu nie dostał, a dowody na przelew są , on nie ma żadnego dowodu że przelewu nie otrzymał.

Brałem pod uwagę to że jeśli dojdzie do oszustwa będzie trzeba działać inaczej. Już sprawe taką miałem chodź wiadomo była umorzona i po odwołaniu zaczeli działać i wykryli sprawce - kase zwrócił i odbyło się bez sądu cywilnego.

Nie ulega wątpliwości że choper pod adres się podszywa. Ciekawe czy imię i nazwisko jest ok?

Wiadomo ktoś musiał na jakieś dane założyć konto w banku. Więc to już sprawa dla prokuratury.

Nawet jeśli będzie umorzenie, będę się odwoływać. Wkońcu będą musiali uzasadnić jakie kroki poczynili.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Września 2015, 22:41 »
sprawa do prokuratury. czystapindziesiont.

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Września 2015, 22:43 »
poinformuję jak coś przyjdzie  ;)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Września 2015, 08:51 »
Kisiel taka prośba czy możesz sprawdzić czy taki ktoś kupował u ciebie uk1541 na wysyłkę? ( czekał pół roku )

Jak widzisz jedynie troluje go CMK w tym temacie jakoś się dogadać nie mogą. Kolo nie wie ile sprzedałem egzemplarzy i do tego ile w PL.

Parę osób kupiło UK w PL więc jak chcesz zrobić inwestigation to nie ma sprawy nikogo nie ma takiego na mojej liście o wspomnianym imieniu i nazwisku. Co nie oznacza że ktoś nie odsprzedał  tego urządzenia na boku tak jak to robi teraz CMK na aledrogo a wcześniej Wacek i inni na zagranicznych site'ach. Czeknij gugla, ludzie to kupują i sprzedają z zyskiem... taki to wynalazek.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Września 2015, 09:53 »
Dzięki kisiel za info.
Nie mógł odkupić od kogoś gdyż jak sam oszust twierdzi kupił za 250zł więc za tyle to ty sprzedawałeś z wysyłką, i czekał pół roku na UK więc wychodzi że u ciebie.
Tylko że on nie zakupił żadnego UK widzisz połakomił się na szybką  kase  bo dałem ogłoszenie że jestem zainteresowany kupnem.

Przepraszam ale napisał Pan że 100 plus koszty wysyłki. Ja kupiłem UK1541 za 250 PLN.

Zdjęcia mam z komórki starej nie mam nic pod ręką lepszego.
Na Allegro mogę wystawić ale to Pana przelicytują. Ja czekałem na UK ponad półroku.
J.