Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: POMOCY  (Przeczytany 913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

domins

• Gość
POMOCY
« dnia: 27 Grudnia 2002, 21:19 »
 Dawno juz zapomniałem o C-64. Ale w święta ku mojej wielkiej radości mój teść wykopał z piwnicy to stare poczciwe narzędzie które lat temu 13 przysparzało tyle radości. Była taka gra : \'Leaderboard Golf\' przed którą potrafiliśmy siedzieć kilka godzin. Teraz też tak było całe święta kręciły się wokół rywalizacji w golfa. Postanowiełem znależć emulator i gierkę na PC. Znalazłem. Gra się uruchomiła ale nie potrafię rozpocząć gry. Nie wiem jak tym sterować. Maj joystik ale on nie reaguje(jest sprawny) jeżeli ktos potrafi mi pomóc to prosze o maila wojkot@2com.pl
 Serdeczne dzieki za tą stronę
 pozdrawiam Wojtek

aze

• Gość
POMOCY
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Grudnia 2002, 10:35 »
 Wszystko zalezy jakiego emulatora uzywasz.niedobrze tez jest prosic o pomoc na maila bo teraz nie wiem czy juz ktos ci odpisal czy nie  
 w przypadku ccs64 wchodzisz do options/input ustawiasz gniazdo joya na np port 1 i wybierasz joystick oraz pc gameport 1 i powinno dzialac. testowalem na 2 joyach analogowym joypadzie i cyfrowym badziewiu ;)
 w przypadku vice wyglada to podobnie ale teraz nie mam vice pod reka,sorry.  gdyby nie pomoglo napisz na forum postaram sie cos wymyslic.
 pozdrawiam  
 aze