DJ - czy posiadając instrukcje masz również IDE64? (bo rozumiem, że z jakiegoś powodu drukowaleś
Możesz coś napisać o funkcjonowaniu, wrażeniach itp?
Tak. Jeśli chodzi o moje mocno subiektywne wrażenia, to jest to naprawdę świetna sprawa. Zapewne największym zarzutem będzie brak kompatybilności ze stacją dysków 1541. Jednak nie jest to aż tak bolesne, jak mogłoby się na pierwszy rzut oka wydawać. Bardzo dużo stuffu zostało dostosowanego do funkcjonowania bezpośrednio z dysku twardego, praktycznie wszystkie najlepsze gry chodzą od kopa z IDE64 (Pirates, Defender Of The Crown, Creatures, Flimbo's Quest, Rick Dangerous, Lemmings, Mayhem In Monsterland, The Train, Turrican, North & South, tak tylko, aby rzucić pierwszych kilka tytułów z brzegu). Problem jest z demami, ale nie brakuje mi tego zupełnie, bo dem na oryginalnym sprzęcie i tak nie oglądam (za wyjątkiem swoich, heheh). A jeśli trzeba, to po prostu można skopiować plik D64 na dyskietkę i odpalić bezpośrednio ze stacji. Wbudowany w firmware został znakomity manager plików. Dostępnych jest do niego masa pluginów - przeglądarki plików graficznych w najróżniejszych formatach, wyświetlanie plików tekstowych bezpośrednio skopiowanych z PC, obsługa formatu D64, a nawet odtwarzanie plików MP3. No i najlepsza rzecz, której chyba żadne inne urządzenie dotąd nie pobiło - bezpośrednie połączenie USB z Pecetem, dzięki czemu komunikacja i przerzucanie stuffu to czysta bajka. Z całego serca mogę polecić to urządzenie. Wystarcza mi w zupełności do pracy z komputerem, zmotywowało mnie nawet do pozbycia się takiego klasyka, jak Action Replay.