Panowie, wydaje mi się że napisałem wyraźnie.
Ale może powtórzę jeszcze raz.
Ceny minimalnej nie ustaliłem i jej niema, a przedmiot trafi do osoby która da więcej (choć przy tej samej cenie preferuję odbiór osobisty)
Chcę aby przedmioty trafiły do kogoś kto ich potrzebuje , a nie aby (jak u mnie trafiły do pudła) na kolejne kilkanaście lat.
Dlatego nie rozdaje ich za darmo, uważam że jeśli ktoś za coś zapłaci choćby symboliczną złotówkę to przynajmniej wcześniej zastanowi się czy są mu one potrzebne.
A skoro przedmiotów jest ograniczona ilość to wyznaję zasadę że kto da więcej ten "jest w większej potrzebie"

I teraz ważne :
1.aby zarezerwować przedmiot proszę podać jego numer (najlepiej w tytule co ułatwi obsługę), zaoferować cenę (ważne) i napisać czy będzie odbiór osobisty (preferowany).
Tylko taką formę uznaję za ofertę.
2.Aby dać szansę równe szanse wszystkim i nie narażać ich na "niezbyt mądre komentarze przynajmniej jednej osoby z tego forum" (niku nie podam), będę podawał aktualną cenę. Tylko Osoba która wygra dowie się o tym, a czy poinformuje innych to już tylko i wyłącznie jej sprawa.
3.Nikt nie wie ile trwa licytacja, ale zapewniam że co najmniej 3 dni od ostatniej ofert na dany przedmiot.
PS.
Jak na razie nikt nie złożył ważnej oferty z ceną. Toteż emaile "rezerwuje xxx" są nadal nieważne.
życzę miłej licytacji.