6509 nie występował w żadnych sprzętach poza "biznesową" linią CBM-II, to pytam gościa czy to z czego wyciągnął te układy jeszcze ma. No - nie ma. Zgadujmy - reszta poszła na złom ?
Ja mam taką kategorię sprzedawców: rzeźnicy. Rozbiera taką A1200, czy A2000, czy cokolwiek innego (np. CBM-II) i wystawia, tu kołeczek, tam obudowę, tu scalaczek... fuj...
Dziwni ci ludzie...
Dziwny jeeeeeeeeeeest ten świat (alledrogo)...
http://allegro.pl/commodore-amiga-500-na-czesci-i5733851927.html(...)jak nie jak tak, na drugiej aukcji większy zbiornik części.
yyy.... wcale, że bo nie. Na tej aukcji większy gnój i zniszczenie.
http://allegro.pl/show_item.php?item=5753645088pomijam fakt sprzedaży jednego sprzętu ilustrowanego zdjęciami różnych.
rużnych.
yyyy, wcale, że bo nie.
W zestawie:
a) Dwie Amigi, jedna brak stacji, w drugiej stacja była rwana, ale ktoś miał za mało siły i chyba nie miał śrubokręta, więc została pogięta i została, w drugiej brak stacji, ale obudowa stacji się ostała... Dziwne losy.
b) W obydwu Amigach rozszerzenie pamięci, w jednej Datel (akumulatorek wylany), w drugiej Atrax. Swoją droga nie wiedziałem, że Atrax robił rozszerzenia. Do tej pory raczej kojarzył mi się tylko z cartridge do C64.
c) Modulator w całkiem przyzwoitym stanie. Taki mi chodził po głowie, gdyż mam telewizor CRT.
d) Płyty w Amigach wyglądają nawet znośnie. Jeszcze nie uruchamiałem, bo to dopiero wstępne oględziny.
Umyję, wyszoruję, protestuję, jak będziecie chcieli, to napiszę, jak mi poszło.
Prawda jest taka, że szukałem obudowy do A600, gdyż dostałem ją w strasznym stanie. Chyba była zalana Colą i tak zostawiona, bo klawiatura całkiem nie działa, zatrzaski górnej obudowy połamane i obudowa popękana z boku. Przełożę A600 do obudowy A500 i będę miał mutanta ;-).
"Kolekcjonerem" nie jestem, więc wiadomo.
Płyn Ludwik, ciepła woda, szczotka i będą, prawie nówki sztuki.
Jak wspomniał KB777, dziwni Ci ludzie.
Skull nie liczył, że przegra, ja nie liczyłem, że aukcję wygram.
Czego i Wam życzę. M.