Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Polskie Party 2015  (Przeczytany 2194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Grudnia 2014, 10:56 »
Kisiel:
To ja proponuje

wtf

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Grudnia 2014, 11:19 »
nie tak , WF!!!!
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Grudnia 2014, 20:56 »
Mały update złotych myśli dotyczących organizacji parties po SV2014
1. 200 osób ogarnęło 6 osób, jeżeli by przyjechało 100 osób to w 3 osoby by tego nie ogarnęły,
2. Ludzie tam tworzą klimat, jest on odmienny od "elyty",
3. Obsługa obcokrajowców pomimo ze imo była tragiczna podczas kompo była nieważna bo:
4. jeżeli chcemy ściągnąć więcej ludzi na party to oznacza pełną partycypacje w tworzeniu tego party, nie oznacza to tutaj wielkiej machiny medialnej , dawanie datków większych lub mniejszych. Ludzie przyjadą na party tylko takie na którym można coś dobrego zobaczyć.
Tworzenie party z roku na rok a nie z perspektywą 5-10 edycji jest błędem strategicznym, dzisiaj dobra demo invitka, solidne kompoty dadzą owoce za 2 lub 3 edycje.
Ludzie nie przyjadą na tanią wódę i dziwki, choć jest to jakaś atrakcja.
Dlatego zamiast pierdolić na temat "zróbcie party a zastanowię się czy przyjadę" zacznij uczestniczyć w tworzeniu tego party już dzisiaj, jesteś grafikiem narysuj grafę na invitkę i compo , jesteś koderem odśwież swoje kody i wyprodukuj coś z tego sensownego czego w dzisiejszych czasach nie ma się co wstydzić itd.
Dobry produkt sam się sprzedaje, jak chcecie popijawy i pooglądać stare dema to nie jest to Party tylko zjazd AA.
KASA jest tylko wymówką, jak nie mamy co pokazać na party nie ma co go organizować.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Grudnia 2014, 14:12 »
e tam, komancz wie lepiej ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Grudnia 2014, 18:37 »
przykro mi mr.copypaste, uczesniczę w roku w kilkudziesięciu eventach o różnych frekwencjach/rozmiarach... cos tam ogarniam.

chyba że chcecie zrobić party dla 200 osób, to przepraszam.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Grudnia 2014, 19:55 »
wlasnie biorac pod uwage, ze masz doswiadczenie w roznych eventach, dziwi mnie ze tak bredzisz!

czekam wciaz az podwazysz wyliczenia Noise'a co do potrzeby obsady organizacji, konstruktywnie
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Grudnia 2014, 21:09 »
konstruktywne, srlsly ???
ja tam nie widziałem konstruktywnych argumentów w wykonaniu tego usera na temat party.

Ogólna zasada płacę wymagam. Jebać skurwysyny za wejściówkę bo nie przyjadę na party :P

żal.pl

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Grudnia 2014, 22:03 »
Raf:
dziwi mnie

każdy ma prawo do własnego zdania. przewidywana frekwencja - kilkadziesiąt osób, 10% to orgowie. rozumiem że tak to widzisz?

kisiel - ok, skoro nie lurkujesz 64scene pl... jesli party sie odbędzie - chętnie dostarczę sprzęt caly sprzet av. jego instalacja pochłonie moze dwie godziny z przerwami na piwo i fajki. to apropos potrzebnego heroicznego wysiłku.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Grudnia 2014, 22:09 »
ps. oczywiście sprawa i tak rozbija się o fakt braku marki, co za tym idzie braku (zatrwazającej ilości) produkcji etc. gro ludzi przyjedzie po to żeby się spotkać, co jest clou zdarzenia. dobrym przykladem moze byc rumba pod swieta górą.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Grudnia 2014, 22:16 »
jasną, kurwa.

Offline Kisiel

• Level 7
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Grudnia 2014, 22:17 »
no i robienie poto eventu aby się spotkać jest bez sensu. Jest zjazd Arise jest impreza.
Chcecie party trzeba zapierdalać.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Grudnia 2014, 22:22 »
comankh:
przewidywana frekwencja - kilkadziesiąt osób, 10% to orgowie. rozumiem że tak to widzisz?

czemu %?

jak robisz domowke i jestes gospodarzem to zapewniasz lokal, naglosnienie i powiedzmy kuchnie - bo to kazdy na kwadracie generalnie ma (wiadomo, ze ci ktorzy przyjda musze miec gdzie usiasc, na czym sie napic i tym podobne). Jednakowoz jesli masz kumatych znajomych to nie przyjda raczej oni z golymi rekoma a z 3psami, woda ognista, chlebem i sola. Moze zdarzyc sie, ze ktorys zaproponuje cos ekstra do zarcia, picia, moze pokaze jakis ciekawy film, sztuczke magiczna, przyniesie jakas ciekawa gre planszowa... Czasem nawet pomoga uprzatnac efekt uboczny po wszystkim.

Dlaczego takim problemem jest przeskalowanie przytoczonego, hipotetycznego eventu na demoscenowe party?

ja widze na trzon party niezaleznie od liczby osob na imprezie w postaci powiedzmy 3ch osob + ochotnicy zajmujacy sie sprawami dodatkowymi/pobocznymi, ale wlasnie w sprawach typu "przez cale party porobie 2h".

Problem polega na tym, ze ja (i nie tylko ja) sadze, ze powinny to robic dodatkowe osoby a Ty chcesz zeby zapierdalal trzon 3 osob przy wszystkim. bylem w opcji drugiej nie raz, nie dwa - i jesli ktos mi proponuje podobne atrakcje po raz kolejny - to niech szuka frajerow gdzies indziej

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Grudnia 2014, 22:37 »
ja nic raf nie chce, mi wystarczy bar i rzutnik wieczorem. 'ona tanczy dla mnie' itp atrakcje - no coz - bez tego baru i tak nie zadziałają.

gdybym mial mocno krytycznie oceniac wszystką, pewnie juz blisko setkę scenowych imprez - liczy sie compo, dobry dj set i konkurs pilki kopanej. reszta nie, bo albo to jest party albo summer libation camp.

zapychacze - co ciekawe im mniejszym nakladem robione tym smieszniejsze /taniec z jajem/browar na czas/ rzut monitorem/ - mi są mało do szczęścia potrzebne.
wystarczy że są mordy i tematy.

to co nazywasz grą planszową to cieć na partyplace w podstawówce. zapewnisz?\"\"

Offline Kisiel

• Level 7
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Grudnia 2014, 23:03 »
no i tyle by było na temat "wsparcia".

liczy się compo ... hahahahahahah

Jak Wegi coś zrobi to nie będzie wstydu że ta pijacka impreza nazywa się Silesia Party.

Ja wolę szczerość, Wypad na Dziwki 2015, Browar Darmo 2016, Prywatka na Zamku 2017, po chuj do tego mieszać jakąś demo scenę i nazywać to Silesia Party?

Prosty warunek Raf, 03'2015 wszystkie te mordy co chcą się napić niech wyślą preview prac na demo,gfx,msx compo, no spread. Będzie coś ciekawego rób party nie to kurwa nie, dadzą to na X'2016 co by Booze mieli radochę że mogą z cieniasami konkurować ;)

Pracujemy razem na party a nie przyjeżdżamy na gotowca, proste ?

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Polskie Party 2015
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Grudnia 2014, 23:05 »
a ty byles na jakims party?