Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [KUPIĘ] pudełko na dyskietki, jiffy do stacji (wymiana bez zbytniej ingerencji),  (Przeczytany 940 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PTR

• Level 3
jak w tytule
1. pudełko na dyskietki 5,25
2. Jiffy do stacji, najlepiej dwa. Wiem że Raf ma, ale chyba taki który trzeba lutować (jeśli jest inaczej, Raf popraw mnie;) )
pozdro

Offline F7sus4

• Level 6
ad. 2: O ile na PCB w stacji zapewne bedziesz mial podstawke (patrz zdjecie), o tyle na PCB w C64, gdzie tez nalezaloby zainstalowac Jiffy (patrz zdjecie) - raczej niekoniecznie. Musisz to sprawdzic we wlasnym zakresie.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
do stacji nei trzeba lutowac, bo zawsze jest socket pod romem.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
Mogę polutować, jak nie znajdziesz chętnego.
Tylko sprawdze czy mam epromy wolne.
To ma być do 1541 czy "dwójki"?

Offline PTR

• Level 3
F7sus4:
o tyle na PCB w C64, gdzie tez nalezaloby zainstalowac Jiffy (patrz zdjecie) - raczej niekoniecznie

w Komodzie mam Jiffy
Raf:
do stacji nei trzeba lutowac, bo zawsze jest socket pod romem.

nie kumam Raf, bo od Ciebie chciałem kupić, ale zrozumiałem z maili, że będzie trzeba coś przylutować. Nie to żebym lutownicy w dłoni nigdy nie trzymał, ale mam zwykłą transformatorową ;)
StaryMarabut:
Mogę polutować, jak nie znajdziesz chętnego.
Tylko sprawdze czy mam epromy wolne.
To ma być do 1541 czy "dwójki"?

dzięki \"\"
1541II

To jeszcze raz pytanie: Raf, masz te Jiffy jeszcze? wymiana jest bez lutowania?

pzdr

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
odpowiedz jest wyzej. do ewentualneog lutowania i/lub wiercenia jest przelacznik romow, bo wiadomo ze nie ma 100% kompatybilnosci wiec swiadomi ludzie sobie robia normal/jiffy z przelacznikiem.

nie mam juz epromow (spora czesc 'przeznaczylem' na pewien projekt, ale poki co nie widac projektu a kasy za epromy tez nie dostalem, osoby zainteresowane wiedza o co chodzi ;) ), ale eeprom 512 k8ilobit jeszcze mam.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline PTR

• Level 3
Witam
Podbijam
pudełko na dyskietki 5,25. Już miałem do kupienia na alledrogo, ale jakiś "żul" zakończył aukcję, że niby pudełko się zepsuło :/
StaryMarabut: Dałoby radę to zrobić z przełącznikiem? Przysłałbym Ci stację i przelał "wynagrodzenie" \"\"
pzdr

P.S.
Kupię także joya competition pro jakby ktoś miał na sprzedaż

Offline StaryMarabut

• Level 6
Jak dasz rade sam rozłożyć i złożyć stację i zrobić otwór w obudowie pod przełącznik, to stacja nie będzie mi potrzebna.

Raf te epromy prawdopodobnie do Ciebie wrócą. Wietrze zmianę planów.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Przykro mi z takiego obrotu sprawy, w koncu zupelnie bezinteresownie chcialem wesprzec ten projekt, jesli te epromy maja do mnie wrocic ... to ja poprosze "czyste" w miare mozliwosci.

Offline StaryMarabut

• Level 6
Ok. Są pokasowane. Nie sprawdzałem poprawności kasowania (problem z programatorem)
W poprzedniej binarce zostaly wykryte błędy, z tego co wiem nadal jest dopieszczana. Kase za przesyłkę zwrócimy.

Offline PTR

• Level 3
StaryMarabut
Powinienem dać radę.
Aktualne?
pzdr