Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Programy do kompozycji i generowania plików SID  (Przeczytany 921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~mcumba@o2.pl#*#Karraffka

• Gość
Programy do kompozycji i generowania plików SID
« dnia: 29 Maja 2004, 12:31 »
 Byłbym wdzięczny za informacje dotyczące jakichś _konkretnych_ danych na temat kompozycji muzyki na C64. Interesują mnie szczególnie programy typu playsid (ściągnąłem go z ftp na arnold.c64.net). Jednakże nie wydaje mi się, żeby proces tworzenia utworu był prosty. Szczególnie, że nikt w moim sąsiedztwie nie ma tak po%$%$&&*%ne w głowie, żeby brać walkmana do szkoły wraz z kasetą magnetofonową zawierające znakomitą, choć dobrze rozpowszechnioną twórczość Roba Hubbarda, Martina Galwaya, czy patenty Philipa Kunerta. Wcześniej, za pomocą emulatora pieczołowicie nagrałem na płytę, a co za tym idzie - z płyty na kasetę. Na zgrzytliwe komentarze ze strony innych odpowiadam, że to nic innego jak muzyka elektroniczna z lat osiemdziesiątych. Może i to nic dziwnego, ale w moim wieku to się raczej nie zdarza. Zwłaszcza, gdy Commodore stanowił moje dzieciństwo - z tą maszyną związałem się w trzecim roku życia.

Szukałem interesujących danych w wątku \'muzyka C64 i atari\'. Jednak specjalnie nie doszukałem się  zdecydowanych postów na ten temat. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Karaffka

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Czerwca 2004, 08:37 »
 Jak widać, nie wszyscy mnie lubią. Brak jest tolerancji w dzisiejszym światku. Ale już podprowadzanie się pod innego nicka tu już chamstwo do kwadratu! Ten koleś, Mc_Umba w rzeczywistości nazywa się Bartosz. Zauważyłem, że podał mój E-mail, więc mailbomby proszę słać na inny adres :). Koleś robi layouty do stron. Chyba miał już dość mojej manii na muzykę c64...

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Czerwca 2004, 09:48 »

Napisał: Karaffka

Jak widać, nie wszyscy mnie lubią. Brak jest tolerancji w dzisiejszym światku. Ale już podprowadzanie się pod innego nicka tu już chamstwo do kwadratu! Ten koleś, Mc_Umba w rzeczywistości nazywa się Bartosz. Zauważyłem, że podał mój E-mail, więc mailbomby proszę słać na inny adres :). Koleś robi layouty do stron. Chyba miał już dość mojej manii na muzykę c64...
Jest może koleś z domeny dialog?? kiedyś sie przezywał BB czy jakoś jeżeli to on...to szczególnie upierdliwy typ który sobie upatrzył to forum.niestety nie ma rady.tylko ignore :)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Karaffka

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Czerwca 2004, 12:24 »
 On dowiedział się o tym forum stosunkowo niedawno. Rzeczywiście ingor i zablokowanie ip było naturalnie rozsądnym zachowaniem z Waszej strony.