Byłbym wdzięczny za informacje dotyczące jakichś _konkretnych_ danych na temat kompozycji muzyki na C64. Interesują mnie szczególnie programy typu playsid (ściągnąłem go z ftp na arnold.c64.net). Jednakże nie wydaje mi się, żeby proces tworzenia utworu był prosty. Szczególnie, że nikt w moim sąsiedztwie nie ma tak po%$%$&&*%ne w głowie, żeby brać walkmana do szkoły wraz z kasetą magnetofonową zawierające znakomitą, choć dobrze rozpowszechnioną twórczość Roba Hubbarda, Martina Galwaya, czy patenty Philipa Kunerta. Wcześniej, za pomocą emulatora pieczołowicie nagrałem na płytę, a co za tym idzie - z płyty na kasetę. Na zgrzytliwe komentarze ze strony innych odpowiadam, że to nic innego jak muzyka elektroniczna z lat osiemdziesiątych. Może i to nic dziwnego, ale w moim wieku to się raczej nie zdarza. Zwłaszcza, gdy Commodore stanowił moje dzieciństwo - z tą maszyną związałem się w trzecim roku życia.
Szukałem interesujących danych w wątku \'muzyka C64 i atari\'. Jednak specjalnie nie doszukałem się zdecydowanych postów na ten temat. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.