Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [KUPIĘ] kasety z grami na c64 (nieoryginalne, zestawy, jak zwał tak zwał)  (Przeczytany 829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6
Ostatnie dyskusje w wątkach o allegro zainspirowały mnie do tego ogłoszenia \"\"

--------------------------------
Jeżeli posiadasz kasety z grami na C64 (nie oryginalne z LK Avalon, Mirage itp. ale zestawy EF, Commodore Computer Casette, ROBex, Relax i inne) i chciałbyś je sprzedać - daj znać, chętnie je odkupię.
Być może jeżeli sprzedasz je na allegro dostaniesz ciut więcej kasy, ale sprzedając je mnie wesprzesz tworzony przez grupę maniaków ;) projekt historycznego archiwum tych kultowych "zestawów" gier z przeszłości.
Gwarantuję dorzucenie do pieniędzy dużej ilości pozytywnej karmy \"\"
--------------------------------------------

To ogłoszenie jest zawsze aktualne \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
[KUPIĘ] kasety z grami na c64 (nieoryginalne, zestawy, jak zwał tak zwał)
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Grudnia 2013, 20:26 »
Wacek, ten projekt mialby wieksze wziecie, gdybys w ramach wzajemnosci dzielil sie swoimi zbiorami, podobnie jak tymi z flopow 5,25".

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Grudnia 2013, 21:00 »
Dziwne masz zrozumienie wzajemności, prosto rodem z komuny.
To co Wacek kupi za pieniądze, to jest nasze, natychmiast i za darmo \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Grudnia 2013, 21:10 »
Zgodnie z tym, co odpisalem Ci na priv - cena rynkowa, a "uzytkowa" to nie to samo. Jezeli dzielisz sie z wlasnej inicjatywy zbiorami na CSDB, a sa ludzie, ktorzy proponuja zbyt po "golej" cenie nosnika, to tym bardziej nie widze problemu. Sam przez 10 lat wspoltworzylem z pozyskiwanych prywatnie nosnikow baze na arnold.c64.org i nie uwazam, ze ktokolwiek mnie dymal, bo bylo "nasze, natychmiast i za darmo".

\"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Grudnia 2013, 21:23 »
1. Nigdy nie napisałem po jakiej cenie. Niestety mało jest chętnych na sprzedaż po cenie "użytkowej".
2. Releasy znalezione na taśmach i dyskach trafiają na csdb "natychmiast i za darmo".
3. Pomysł na kształt archiwum jest inny, bardziej rozbudowany i potrzebuje czasu na tzw. development. Udostępnienie zbiorów wcześniej spowodowałoby, że cały ten pomysł zrobiłby się bez sensu i nasza praca poszłaby w śmietnik.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Grudnia 2013, 21:48 »
Jedyne, co staram sie Tobie zasugerowac, to ze projekt moze miec wieksze zainteresowanie, jezeli jasno zaznaczysz, ze chodzi o skompletowanie bazy oprogramowania, anizeli o blizej nieokreslony "skup wszystkiego jak leci za kase". Sam przebijalem sie przez to nascie lat temu i doskonale zauwazam motywacje osob, ktore byly przed podjeciem inicjatywy o podzieleniu sie prywatnymi zbiorami.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Grudnia 2013, 12:05 »
Uff... back to Poland \"\"

Wacek, chętnie się pozbędę wszelakich kaset (dużo nie mam, pewnie ze 20-40, gdzieś po różnych pudłach i szufladach poupychane). Nie chciałem ich wyrzucać, ale miejsce zajmują... A do kaset (i do BlackBoxów) żadnego sentymentu nie czuję.
-profil nieaktywny-

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Grudnia 2013, 20:11 »
Napisałem do Ciebie na priv... Nie dotarło?

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Grudnia 2013, 22:34 »
Hej KB777, wysłałem ponownie maila na priv bo coś się nie odzywasz ;)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Stycznia 2014, 12:54 »
No, nie docierało nic bo adres mailowy wpisałem "zaszyfrowany".

Na razie tylko 10 kaset znalazłem (nie licząc oryginałów: HardTrack, Warsaw Basic 1.1 i jeszcze trzech-czterech z jakichś angielskich gazet). No, ale jest jedna "Robert King Company" czy jakoś tak - gościu był "bossem" w Warszawie (dom kupił z piractwa itp). Na niektórych kasetach pewnie będą dospawane intra WCF'u

Kojarzyłem, że mam więcej kaset... ale to się okazały być kasety audio.  MC Hammer mi się gdzieś zapodział, a taki ładny był, kupiony w '89 na Węgrzech :P

Dawaj namiary na priv, pójdzie po kosztach wysyłki (całe szczęście pocztę mam w biurwowcu na parterze).
-profil nieaktywny-

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Stycznia 2014, 14:17 »
Nie wiem, czy takie wydanie tez sie liczy, ale znalazlem tasme i instrukcje do HardTracka, ktora dostalem kiedys od Leminga. Jakby co, nie potrzebuje juz ich, ten soft jest malo apetyczny.

\"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Stycznia 2014, 17:13 »
KB777
Dzięki, dane poleciały na priv.

F7sus4
Dzięki za ofertę, ale szukam tylko tych zestawów. Oryginalnego softu mam już naprawdę z metra ;)