Witam
Jako że od niedawna powróciłem za sprawą jednego znajomego oraz jego porządków do Commodore C-64, niedawno zakupiłem powyższy Joystick marki Quickshot z drugiej ręki. Ogólnie kontroler dobrze się by spisywał, gdyby nie charakterystyczny problem dla tego modelu, a mianowicie problem z mikrostykami. W moim przypadku oprócz po giętej oraz rozciągniętej sprężynki łączącej końcówkę styku z metalową obudową jest także połamana obudowa (którą, przyznając się bez bicia uszkodziłem próbując dopasować za szeroką sprężynkę.) Poniżej prezentuję zdjęcie sprawnego styku (okrągły grzybek do przesyłania sygnału o pozycji drążka nadal jest zainstalowany oraz działa):
http://obrazki.elektroda.pl/2366545500_1381530113.jpgZwiązku z tym chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje możliwość zastąpienia tego elementu, bez konieczności przeprojektowania oryginalnej płytki PCB? Pytałem się wszędzie po lokalnych sklepach z elektroniką i konsolami o ten element ale niestety nikt tego już nie posiada, zaś samo dostanie takiego joysticka w obecnych czasach jest dosyć ciężkie. Ewentualnie zna ktoś może miejsce w Poznaniu, gdzie takowy mikrostyk można otrzymać (konkretniej tą metalową obudowę oraz sprężynkę)?
pozdrawiam